Prefectura Buzău. Anunț care îi supără pe buzoieni

În urmă cu o oră, Prefectura Buzău a postat pe pagina de facebook anunțul conform căruia orașul Buzău nu are zonă metropolitană și că e nevoie (din nou) de declarație la intrarea/ieșirea din municipiu.

„Conform prevederilor Legii 351/2001, municipiul Buzău și împrejurimile NU reprezintă zona metropolitană. Prin urmare, buzoienii care domiciliază în altă localitate și se deplasează în Buzău TREBUIE să completeze declarația pe proprie răspundere sau să prezinte, la solicitarea personalului instituțiilor abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator”.

Anunțul are darul de a-i supăra pe buzoienii care locuiesc în comunele din jurul municipiului (Mărăcineni, V. Pașii, Vernești, Costești, Țintești, etc.).

Trebuie declarație ca să treci podul de la Mărăcineni

Imediat, comentarii negative pe facebook

„E jenant, să vii să spui asta după trei zile. Se vede clar că au bălmăjit-o, nici ei, autoritățile, habar nu au, fiecare interpretează cum vrea”.

„V-ați dat seama că aveți nevoie de bani din amenzi ? D-asta ați sucit-o?”

„Am auzit oameni importanți din statul român spunând la tv că zonă metropolitană se prezumă a fi la 30 de km în jurul orașelor reședință de județ, chiar dacă zona metropolitană nu e consfințită de vreun act sau document”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

7 comentarii la „Prefectura Buzău. Anunț care îi supără pe buzoieni

 • 16 MAI 2020 15:05 Grupul de Comunicare Strategică
  Întrebări frecvente – stare de alertă
  Cum se definește zona metropolitană în interiorul căreia cetățenii nu au nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a se deplasa ?

  Sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

  Totodată, se va considera zonă metropolitană Municipiul București și întreg teritoriul județului Ilfov.

 • Dle Tereaca, poate cereti lamuriri la prefectura, la Bucuresti, zona metropolitana este considerat inclusiv un alt judet, Ilfov. Despre ce vorbim????

 • Auras Tereaca, ar fi fost decent din partea redactiei sa se scrie in articol realitatea. Nu mai puneti fata in fata ce ar vrea lumea si ce nu ar vrea altii. Documentati-va, pentru ca de-aia sunteti jurnalist, si spuneti oamenilor adevarul: Buzaul nu face parte din cele 22 de zone metropolitane ale Romaniei. Ar fi bine, dar nu e.

 • Zonele metropolitane sunt reglementate de ceva vreme, ani de zile, nu acum peste noapte se face zona metropolitana Pogoanele. Nu ca si ar merita numele. Personal consider că trebuie retrogradat de la municipiu la oraș și de la oraș la comuna localitățile cu mai mult de 1% wc uri in fundul curții si fara apa curentă

 • Misto ,Bucuresti, care are sute de cazuri pot iesi la mama naibii, iar buzoienii nu pot veni 10 km pana in oras … O altă aberatie, pe care nici voi nu stiti sa o explicați… Va balbaiti si bagati toata populatia in ceata, doar pentru a da amenzi …

 • Lasati ca noua ne definesc zonele metropolitane altii ca noi nu suntem in stare : „Potrivit unui raport al Băncii Mondiale din decembrie 2019, document denumit -Modele de Cooperare Interjuridiscţională- , România are în acest moment 22 de astfel de zone metropolitane”. Daca si Vaslui sau Roman au zone metropolitane si alte orase precum Buzau, Braila, Galati, Sibiu, Arad, etc nu au, va dati seama in ce situatie ne aflam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.