Prefectura Buzău: „Deocamdată, nu va fi trimis nimeni acolo. Și poate nu va ajunge nimeni”

„Nu suntem de acord. Vom protesta. În ultimă instanță putem ajunge până la blocarea drumului spre tabăra de la Arbănași”, a anunțat primarul din Beceni.

Laurențiu Dumitru nu e de acord ca la tabăra Arbănași, pe raza comunei sale, să fie înființat acel centru (CLICK AICI) în care să fie carantinate persoanele suspecte de a fi infectate cu coronavirus.

„Tabăra e în starea deplorabilă. Nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată. Clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situații. Consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru locuitorii comunei Beceni. Solicităm Prefecturii Buzău să amenajeze o altă locație, într-o altă zonă a județului și care să fie destinată unei zone de carantină pentru a evita riscul unei contaminări. Voi depune toate eforturile pentru anularea acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom bloca accesul către această locație părăsită”, a scris pe facebook primarul din Beceni.

Răspunsul Prefecturii Buzău

Răstimp, Prefectura Buzău a adus noi precizări (utile) prin care dorește liniștirea populației din zona Beceni. Deocamdată, la tabără nu va fi trimis nimeni și sunt șanse mari să nu fie trimis nimeni.

„E foarte posibil, dar e și de dorit, ca la Arbănași să nu ajungă niciun cetățean suspect. Deocamdată, persoanele care ajung la aeroport dinspre China și ar declara la triaj că au intrat în contact cu persoane infectate ar fi internate direct la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș – București. Doar dacă s-ar depăși capacitatea institutului, iar persoanele respective ar vrea să ajungă la Buzău se va folosi tabăra de la Arbănași. E o situație ipotetică, dar e bine să ne luăm măsuri din timp” – Denisa Irimia, purtător de cuvânt Prefectura Buzău

Persoanele (chinezi, români, alții) care au fost în China și au ajuns la Buzău (niciuna nu are simptome!) sunt trimise într-o semi-carantină la domiciliu. Cinci buzoieni și doisprezece chinezi sunt supravegheați în prezent de specialiștii DSP Buzău. Nouă chinezi sunt la Pârscov, iar trei în mun. Buzău. Starea lor este bună, riscul de contaminare fiind infim.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Prefectura Buzău: „Deocamdată, nu va fi trimis nimeni acolo. Și poate nu va ajunge nimeni”

 • „…centru în care să fie carantinate persoanele suspecte…”
  Interesanta sintagma! A carantina, carantinare… Bun asa, imbogatim limba romana, mai da-l incolo de DEX!…

  Răspunde
  • Așa vorbeau cei din domeniul medical. Și eu am ciulit urechile cand l-am auzit. Un soi de jargon

   Răspunde
 • Da, cred… Am mai auzit la specialistii din Buzau si verbul „a microcipa”. Opinia mea sincera este ca, daca nu este vorba de un mare literat, asemenea „licente” lingvistice nu arata decat nivelul de ignoranta. Lingvistica, evident…
  Tipul asta de ignoranta nu tine de educatie, ci de cultura. Face parte din categoria bancurilor „profesionale”, de genul asemanarii intre un inginer si un caine – ambii au priviri inteligente, dar nu pot sa se exprime…

  Răspunde
 • Tara lui Papura Voda… Fereasca-ne Dumnezeu de epidemie. Suntem vai mama noastra…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.