Pregătiri la monument! După ruși, și nemții vin la Buzău. Vineri

Pregătiri în aceste zile la Domul German din Cimitirul Eroilor din Buzău.

Vineri, în cadru festiv, monumentul va fi resfințit în prezența ambasadorului Germaniei la București – Domnul Cord Meier-Klodt.

De notat că – în timp ce românii (peste 7800) sunt îngropați în sarcofagul central – nemții și austro-ungarii sunt înhumați pe parcele, cu cruci la cap, ocupând cea mai mare parte a Cimitirului Eroilor.

„În fiecare an, în a doua duminică a lunii noiembrie, germanii își sărbătoresc eroii lor. Cum la Buzău, în Cimitirul Eroilor, sunt îngropați 753 de germani din primul și al doilea război mondial, am primit de la ambasada Germaniei solicitarea a a organiza aici un eveniment. Cu acest prilej va fi dezvelit și resfințit Domul German, monument care s-a aflat în reabilitare în ultimele luni”, a precizat istoricul buzoian Marius Nicoară.

Ceremonialul militar și religios va începe vineri de la ora 11.00.

„Primăria Buzău și Garnizoana Buzău anunță organizarea în data de 16  noiembrie 2018, în Cimitirul Eroilor, a unui  ceremonial cu ocazia resfințirii Domului German aflat în acest cimitir. La această ceremonie vor participa: E.S. Ambasadorul  Republicii Federale Germania – Domnul Cord Meier-Klodt , Primarul Municipiului Buzău – Domnul Constantin Toma, reprezentanți ai Prefecturii și ai Consiliului Județean, reprezentanți ai  armatei, jandarmeriei, poliției, ISU, ANVR, Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, precum și alți invitați” – comunicat Primăria Buzău

În acest an, la Buzău au ajuns și reprezentanți ai ambasadei Rusiei.

La Cimitirul Eroilor Sovietici din Buzău sunt îngropați 392 de ostași ruși, decedați la Buzău în luptele cu armata germană în retragere după actul de la 23 august.

În acest an, pe 4 mai, la monumentul de la Buzău s-au depus coroane de flori pentru a marca victoria Aramatei Roșii din al doilea război mondial.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată explicația celor de la Spații Verzi. Am primit și FOTO CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938 sau pe e-mail la aurastereaca@gmail.com.

loading...

3 comentarii la „Pregătiri la monument! După ruși, și nemții vin la Buzău. Vineri

  • Tare mi-ar placea sa merg la monumentul ‘eroilor sovietici’ si sa depun si eu in semn de ‘adanc respect’ …..o flegma pentru ‘binele’ pe care l-au facut Romaniei atata amar de vreme!

  • Romania, in an centenar, ar face bine sa-si aminteasca nu numai crivatul venit de la rasarit…sa nu uitam ca fara sacrificul zecilor de mii de rusi (armata tarista) care au murit in 1916 in Dobrogea si in sudul Moldovei, linia frontului nu ar fi putut fi stabilizata iar guvernul , regele, nu ar mai fi avut ce guverna. In fond, lumea civilizata cinsteste eroii indiferent de nationalitate .
    In alta ordine de idei…reporterul nu se dezminte: titlu chinuit surclasat de un supratitlu de tabloid.

  • Europeanul neindurator, din spatele anonimatului, pierde un colosal moment in care ar fi putut sa taca dovedind in acelasi timp ca nu este in stare sa-si depaseasca conditia. Ce pretentii poti avea cu asa concetateni? Eroii sunt respectati pretutindeni, indiferent de nationalitate. Statele civilizate acorda o atentie deosebita cultului eroilor. In cimitirele rusesti de pe teritoriul Romaniei nu sunt ingropati numai invadatori sovietici. Pe langa acestia isi dorm somnul de veci si zeci de mii de soldati ai armatei imperiale tariste care au cazut aparand teritoriul romanesc in 1916. Ne place sau nu, fara ei acum nu am fi avut nici un an centenar. Poate ca am fi impartasit soarta Poloniei, aceea de a fi faramitati si impartiti intre statele vecine pentru cateva sute de ani.
    Asa ca, Europene Neindurator, mergi si sparge seminte in alta parte, eventual la vreun club de manele !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.