Premieră la Buzău. Primăria a declanșat procedura de expropriere pentru refacerea trotuarului. Iată unde se întâmplă și cât costă!

Privire dinspre cartier

Mai mulți cetățeni de pe strada Viitorului, pietoni și șoferi care circulă pe această stradă din municipiu, s-au plâns asupra riscului crescut de accidente de pe această stradă de cartier (situată între Bd. Unirii Sud și str. Independenței și paralelă cu acestea).

La un moment dat, așa cum se poate observa din fotografii, trotuarul dispare, apărând în schimb un spațiu îngrădit cu gard metalic, ce se prelungește până pe carosabil.

Odată, demult, aici a fost trotuar, dar a dispărut după o împroprietărire suspectă.  

Pietonii sunt obligați să coboare pe stradă, pe după mașini, existând riscul de a fi acroșați sau luați pe capotă.

Privire dinspre str. Patriei

În urma plângerilor repetate, Primăria Buzău a decis că e cazul să acționeze și a demarat, în premieră, procesul de expropriere pentru o fâșie lată de 1 metru și ceva și lungă de 17 metri, pentru a amenaja aici un trotuar.

Proprietarul, o femeie, va primi pe 200 de euro pe metru pătrat, iar în total va încasa o sumă frumoasă de 232 de milioane de lei vechi.

De notat și că proprietara n-a fost de acord să cedeze terenul și a refuzat ofertele amiabile ale primăriei. De aceea, a fost nevoie să se apeleze la procedura în forță a exproprierii.  

expropriere str viitorului bloc 110
loading...

6 comentarii la „Premieră la Buzău. Primăria a declanșat procedura de expropriere pentru refacerea trotuarului. Iată unde se întâmplă și cât costă!

 • Pe str. Aurorei Primaria a vandut spatiul comun fara a se licita si a se face un anunt public la terenul vandut. A vandut unui samsar de terenuri pe ascuns – acest loc se afla pe o intrare din str. Aurorei nr.4, adic dupa cladirea L. 3. Parchetul Judetea a aranjat cu acest samsar sa stea linistit ca nui va desface nimeni actul.

  Răspunde
 • …..favand loc unui loc ingradit cu loc metalic…..exprimare jalnica pt un reporter. Am inceput sa citesc aberatiile dupa acest site la recomandarea unor profesori de limba romana care dau exemple in clasa cu greselile gramaticale de pe acest site. Daca gramatica lasa mult de dorit pe acest site documentarea subiectelor….este praffff. Domnule tereaca va recomand sa luati in primul rand cateva lectii de gramatica si dupa sa va apucati de scris.

  Răspunde
 • Asa site sa fie dat exemplu in clasa de asa nu, nu am mai vazut nicaieri. Si este site de stiri, ne faci numelw de ras cu domeniul ales, bucurestenii au inceput sa faca bancuri pe seama sitelui dvs.

  Răspunde
 • Va recomand cu caldura Politia Vorbirii

  Răspunde
  • Când scrii 8-10 articole pe zi, cred ca e acceptabil sa mai ai niste litere ori cuvinte in plus sau in minus. Și n-au fost greșeli gramaticale domnul meu, ci doar niste cuvinte in plus. Oricum, va multumesc pentru ca m-ati sesizat si va rog sa o faceti in continuare. Pe de altă parte sper ca apreciati faptul ca aduc informatii interesante, dovada ca in ultimele zile peste 10 mii de buzoieni au accesat stirile de pe acest site. O performanță mă laud eu, pentru un site dintr-un județ, doar cu informații locale, scris de un singur om!

   Răspunde
 • O sesizare de-a mea către autorități nu cred că ar avea succes așa că ,venind din partea dvs, a presei, sper sa aibă rezolvare.
  Povestea este următoare: ”dand colțu”, ca pieton, pe langă Covrigaria din curtea Scolii nr.15 respectiv intrand din Spiru Haret în Traian Vuia, te trezesti la un moment dat că trotuarul dispare și mergi , efectiv, pe strada ”pret” de 30-40m la dreapta unei linii imaginare, ipotetice, tu pieton nădajduind că ești pe trotuar, deci pe ”calea cea bună”. Situația este că o ”triplare” in circulatie pe acea zonă ambiguă, incertă, care de multe ori se intâmplă (stationarea, la umbra, pe partea opusa, fiind curentă), poate să producă, doamne-fereste, victime. ”Parcarea” din dreapta poate functiona si cu bordura la stradă iar solutia data de executant (de muncitori, bănuiesc) este nefericit de riscantă.
  Succes!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.