PREMIERĂ: Primul pacient cu coronavirus – tratat la Buzău!

Premieră la Buzău. Primul pacient cu coronavirus – tratat la un spital din Buzău.

Conform Campus TV (CLICK AICI) bărbatul – cu test pozitiv la coronavirus – a fost transferat ieri de la Spitalul Gârlași din Buzău la cel din Rm. Sărat.

Foto: Momentul când bărbatul în albastru coboară din autospeciala ISU și intră în secția Ionfecțioase a spitalului din Rm. Sărat

Bărbatul s-a întors recent din Germania și a stat câteva zile la un centru de carantină din jud. Buzău. Are o tusă seacă, dar în rest se simte bine.

Până ieri, buzoienii cu test pozitiv la coronavirus erau trimiși la București, fie la „Matei Balș”, fie la „Victor Babeș”. Probabil că ambele unități din București sunt deja pline, astfel că noii infestați vor fi tratați prin județe.

În jud. Buzău – spitalul din Rm. Sărat a fost desemnat să preia acești pacienți, cu excepția celor care au nevoie de dializă și care vor fi îngrijiți la Spitalul Județean din Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „PREMIERĂ: Primul pacient cu coronavirus – tratat la Buzău!

 • Nu ma pricep, deci as putea intreba o prostie… Insa asa, ca profan: marele spital judetean de urgenta, adica Number One in Buzau… trimite cazurile grave la Rm Sarat? De ce? Parca avem in Buzau si sectie de infectioase, de unde tocmai a dat bir cu fugitii o doamna. Ce naiba e asta? Pe mainile cui este sanatatea buzoiana?
  Intreb si eu ca un personaj celebru de la TV, pentru ca se pare ca suntem intr-un episod din Las Fierbinti: Ba, esti nebun?…

 • Scopul este ca pacienții cu Covid sa fie separati de restul pacienților pentru a impiedica raspandirea viruslui. Spitalul din Rm. Sărat a fost golit pentru a prelua doar cazuri de pacienți cu Covid (exemplu un cetatean care are apendicită, dar și Covid). Spitalul din Buzău rămâne să-i trateze pe cei fara covid (în măsura în care ei sunt cunoscuți).

 • OK, asta pot intelege… Dar sectia DE SPECIALITATE a spitalului, adica cea de infectioase, cu ce se ocupa? Nu cumva exact asta era destinatia ei?
  Mie mi se pare (repet, ca profan), ca asistam la o fuga de raspundere, la o lasitate din parte spitalului Buzau, aruncand totul pe un spital mult mai putin pregatit, cel din Rm Sarat. Consecintele am putea sa le vedem foarte curand, atat pe sanatatea pacientilor din intreg jud Buzau, cat si pe cadrele medicale de la Ramnic.
  Cumva niste decidenti de la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau doresc sa candideze la ceva alegeri si nu vor sa isi strice imaginea?…

 • De ce va mirați ? Știți f.bine ca la Buzău se pun diagnostice aiurea,tratamente de nu se poate, te duci cu o boală pleci cu 10. Spital cu numele, cine are zile scapă viu din el, cine are minte nu se duce la acest spital și în situația de față nu cumva să fie vreun risc pt “medici”.

 • Pot sa va dau un contraargument? In 2016 ,am ajuns in stare grava cu soc anafilactic,pot spune că asistentul de gardă și șeful spitalului ,Dr.Zoican( am aflat la mult timp după eveniment că dânsul este directorul spitalului) au stat efectiv langa mine până mi-am revenit ,cca o oră. Am fost tratată (in mod neașteptat) ca un pacient, mi-au vorbit extrem de respectos. Menționez că nu am relații sau cunoștințe si nici grade de rudenie. Sunt o persoană simpla .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.