Prima arteră din Buzău cu această facilitate

E o premieră la nivelul orașului Buzău.

Proiectul de reabilitare a Bd. 1 Decembrie prevede realizarea unui sistem (separat) de colectare a apei de ploaie.

„Va fi prima stradă din Buzău cu acest sistem. Apa de ploaie de pe Bd. 1 Decembrie va fi colectată în bazine de retenție. Ulterior, cu apa de ploaie, se vor iriga, prin picurare, spațiile verzi din zonă. De asemenea, după punerea în funcțiune a sistemului, locatarii de pe Bd. 1 Decembrie nu vor mai plăti apa de ploaie”, a anunțat, la Campus Tv, viceprimarul Ionuț Apostu.

Lucrările de modernizare a Bd. 1 Decembrie se vor face anul viitor

Din păcate, în restul orașului, apa de ploaie e preluată de sistemul de canalizare și amestecată cu restul apelor reziduale (ce necesită epurare!).

Acesta e și motivul pentru care apa de ploaie îi costă pe buzoieni la buzunare, pentru că orașul nu dispune de un sistem separat de preluare a apelor pluviale.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Prima arteră din Buzău cu această facilitate

 • Să-l auzim pe Ionuț Apostu și ce se întâmplă cu apă de ploaie de pe recentul reabilitat bulevard al Industriilor!! Dar, mai bine să nu-l auzim!! Apă de ploaie!!!

  Răspunde
 • Pai si poate cu aceasta ocazie nu o sa mai avem guri de canalizare pe mijlocul străzii!!!!

  Răspunde
 • Nici un proiect de modernizare nu trebuia făcut ,până nu se moderniza rețeaua de canalizare în tot orașul!!!! Restul e tăcere.

  Răspunde
 • Apa potabila in Buc, 4,52 lei mc (cu tva), la Bz, 7,06 lei mc (cu tva). Canalizarea, 2,39 lei mc in Buc, 5,61 lei mc la Bz. Apa meteorica, in Buc, pentru firme costa 0,5 lei mc/mp/an, 0,3 lei domeniul public, 0,2 lei populatie. La Buzau nu se stie, siteul Companiei nu precizeaza exact ci va spune o poveste http://www.cabuzau.ro/info/calcul-apa-meteo/.
  Acum, ori Bucurestiul are sistem separat de preluare si evacuare a apei meteorice si nu stiam eu, ori Apa Nova are angajati mai putini. Care o fi?
  Si obedienta se plateste!

  Răspunde
 • Oare cine spunea că buzoienii pot fi prostiți așa ușor ?!… Aviz Primăriei …

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.