Prima echipă buzoiană calificată într-o Cupă Europeană!

Performanță istorică pentru sportul buzoian reușită de echipa de handbal feminin.

Federația a decis închiderea sezonului cu șapte etape înainte de finiș din pricina coronavirus. FRH a anunțat și echipele calificate în Cupele Europene: Rm. Vâlcea și CSM București în Champions League, iar Minaur Baia Mare și Gloria Buzău în Cupa EHF.

Echipa de handbal fete a reușit astfel o performanță istorică, fiind prima din sportul buzoian calificată într-o cupă europeană.

Felicitări, meritați!

Felicitări primesc handbalistele, antrenorii, conducătorii, dar și publicul buzoian (ultimele meciuri s-au jucat cu casa închisă), inclusiv băieții din galerie.

Poziția a patra este meritată, grație îndeosebi succeselor cu Corona Brașov (singura înfrângere a echipei de sub Tâmpa), Bistrița (tur-retur), Minaur (cupă și campionat) și egalului cu Rm. Vâlcea.

Felicitări aparte merită antrenorul Coco Mihăilă (adaptat perfect la Buzău), dar și cuplul Romeo Ilie – Cristi Ceaușel care au făcut alegerile corecte. Vezi transferurile Anei Maria Iuganu, Ralucăi Petruș, Andreei Rotaru (Pricopi) și Petrei Blazek.

Coco, Ilie și Alina Ilie, jucătoare care și-a intrat în mână pe final de sezon (cu Rapidul a fost fantastică).

Pentru a fi corecți, chiar dacă unora nu le va conveni, merite la această performanță are și primarul C-tin Toma. Cel care a înființat SCM Gloria și apoi a asigurat finanțarea necesară (anul 1 promovarea, anul 2 rămânerea în ligă, anul trei cupele europene).

Sunt informații că echipa va fi sensibil întărită în intersezon pentru a se putea descurca la toamnă (dacă se va depăși criza coronavirus) pe două fronturi – campionat și cupele europene.

Federația ar vrea ca în august să se joace semifinalele și finalele (mică și mare) Cupei României. SCM Gloria e calificată.

INFO: O performanță remarcabilă a reușit în sezonul 1984-1985 și echipa de fotbal Gloria Buzău. Clasarea pe locul 5 – care i-a dat dreptul să participe în Cupa Balcanică. Numai că, la rigoare, Cupa Balcanică nu a fost o „cupă europeană”. Nu a fost organizată de UEFA, ci doar de șase federații ale țărilor din Balcani (România, Bulgaria, Iugoslavia, Grecia și Turcia), iar echipele trimise în Cupa Balcanică erau cele care nu se calificau în cupele europenepe adevărate (Cupa Campionilor, Cupa Cupelor și Cupa Orașelor Târguri, transformată mai apoi în Cupa UEFA).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

2 comentarii la „Prima echipă buzoiană calificată într-o Cupă Europeană!

  • Nu este prima participare in cupele europene ci a doua .
    Prima a fost a echipei de fotbal Gloria Buzau .
    Mai cerceteaza putin , te rog.
    Bineinteles meritul este deosebit si cu eforturi mari din toate punctele de vedere.

  • Un succes care ne bucura , dar care ne si obliga sa investim in lotul de jucatoare daca vrem sa nu ne facem de ras !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.