Prima lucrare e realizată de o firmă privată. Problemă rezolvată

Surpriză, în curând va începe prima lucrare importantă ce va lega Ținteștiul de Buzău.

Va fi realizată în REGIM DE URGENȚĂ de o firmă privată. E vorba de tragerea unei țevi de canalizare de la Frasinu (comuna Țintești) până în orașul Buzău – Bd. Industriilor.

„Lucrarea va fi realizată de firma GreenTech, de la fabrica lor de la Frasinu până la un cămin de colectare al Companiei de Apă din Bd. Industriilor. De acolo, apa va ajunge în stația noastră de epurare de pe Șos. Vadu Pașii. O primă epurare o vor face ei acolo la Frasinu. Au deja o stație de epurare și îi vor mări capacitatea în perioada următoare” – Simona Săvulescu, director Comp. de Apă Buzău.

Anda Stancu, purtător de cuvânt GreenTech Buzău: „Lucrarea se va face în regim de urgență. În luna iulie vrem să începem, iar în septembrie să terminăm”

Țeava de canalizare va trece pe marginea drumului județean de la Buzău la Pogonele. În acest fel se va rezolva și problema deversărilor de ape uzate (de la fabrica GreenTech Frasinu) care au afectat râul Călmățui până la Smeeni.

Problema poluării râului Călmățui a fost amplu discutată în această primăvară

C-tin Toma, primar Buzău: „E și acesta un argument ce favorizează unirea cu comuna Țintești. Faptul că Buzăul are în Zona Industrială supra-capacități în privința utilităților, rămase din perioada de dinainte de 89. Din Zona Industrială se pot trage lesne înspre sud utilitățile către Țintești: apă, canalizare, gaze, electricitate, etc.”

Exemplu: această țeavă de gaze alimenta fosta fabrică de geamuri (e lângă locul de joacă de la Gerom). Ea poate fi îndreptată acum înspre sudul orașului

Celelalte argumente sunt că Țintești are suprafețe uriașe de teren (similare cu ale orașului Buzău) unde acum se face doar agricultură și că între Buzău și Țintești va trece viitoarea autostradă ce va uni București de Moldova – lucru ce va favoriza apariția unor unități de producție + parcuri logistice.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Prima lucrare e realizată de o firmă privată. Problemă rezolvată

 • La Săpoca, Mătești și Valea Puțului când o să vedem o canalizare și apoi o asfaltare ? Alții vor să colonizeze planeta Marte și noi……

  Răspunde
 • Parcurile industriale pot aparea si la initiativa Consiliului Judetean. Nu este nevoie de unirea unei comune limitrofe cu Buzaul.
  Miza este cred in principal imobiliara. Este cerere de locuinte, de case, iar orasul Buzau are putine construite in perioada post-decembrista.
  Dezvoltarea comunei Tintesti pana la nivel de municipiu resedinta de judet va necesita fonduri de la primarie, nu doar fonduri europene. Cu alte cuvinte, banii care nu ajungeau pentru investitiile din oras, ar urma sa se mute spre ridicarea conditiilor de viata ale noilor oraseni.
  Orasul s-a dezvoltat haotic, fara reguli de urbanism (a se vedea str. Transilvaniei si spatiile comerciale care blocheaza traficul).
  Exista vreun studiu metropolitan asupra Buzaului din care sa reiasa Tintestiul ca prima directie de extindere? De ce Tintesti si nu Vadu Pasii, Maracineni sau Vernesti, comune mult mai bogate?? Nu vom afla. Aceste lucruri trebuiau clarificate inainte de adoptarea referendumului.

  Răspunde
 • Ne va uni o țeavă de scurgere de acolo încoace. Un început bun pentru importanta, măreția și utilitatea proiectului. Să ne fie de bine!

  Răspunde
 • … nu cumva „lucrarea” asta are legătură cu poluarea de acum câteva săptămâni, când se umpluseră de „spume” niște pârâiașe sau canale de irigații și se specula că de la o firmă?

  … și acum, brusc, deși nimeni nu era de vină se face o lucrare d-asta „urgentă” ca să trimită ape poluate la Buzău? Desigur, și firma își crește capacitatea de epurare local, așa, degeabă, doar ca să fie apele „și mai curate”…
  … vouă nu vă pute a … „cândel” ?!?

  Răspunde
 • Am vazut cat de lesne se pot trage utilitatile din zona industriala! Pe soseaua Spataru de exemplu, unde activeaza zeci de firme! Nu incerca, pana sa-i vina ideea cu Tintestiul, domn primar sa ne explice ca la Buzau nu e necesar un parc industrial, ca exista destul spatiu pentru investitori? Sau intre timp au aparut atatia incat s-a terminat si spatiul?
  Iar vindem brasoave la Buzau!

  Răspunde
 • Deci Toma zice cu gura lui că în zona industrială sunt supracapacitati de utilități, zona industrială e pustie, dar el vrea să ne lămurească că e necesară o altă zonă industrială! Noaptea minții!
  O altă zonă industrială, o altă sală de sport, un alt bazin de înot! Idei geniale, originale, ce mai!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.