Prima unitate de învățământ din jud. Buzău – ÎNCHISĂ de coronavirus

Creșa și grădinița cu program prelungit din Berca nu se vor deschide luni.

Primarul din Berca a anunțat că în rândul personalului există două angajate confirmate pozitiv. Una vineri, alta la începutul lunii septembrie. Ambele au simptome și se află la spital.

Celelate angajate ale creșei și GPP-ului au intrat în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

„Dragi părinți!

Cu regret vă informăm că vineri după amiază a fost confirmat un caz pozitiv cu COVID 19, în cadrul personalului din cadrul Creșei Berca, unitate aflată în subordinea primăriei.

Menționăm faptul că o altă persoană angajată în cadrul Creșei, se află de pe data de 01.09.2020 in izolare la domiciliu (ca urmare a contactului cu o rudă confirmată pozitiv), ulterior fiind confirmata pozitiv COVID 19 (in prezent se afla internată în spital pentru carantină).

Drept urmare, căminul (grădinița cu program prelungit) și creșa nu se vor deschide luni, 14.09.2020. Ele vor rămâne închise timp de 14 zile, iar personalul va intra în IZOLARE, conform legii

Multumim pentru intelegere!

Atenție, grădinița cu program normal va funcționa pentru că personalul și imobilul sunt separate.

Ce se întâmplă dacă un elev/profesor are test pozitiv

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că dacă un elev are test pozitiv atunci întreaga clasă va intra în izolare. O școală/liceu/grădiniță se va închide dacă vor fi trei copii de la clase diferite cu test pozitiv.

În cazul în care un profesor/educator cu coronavirus a predat la mai multe clase și a intrat în contact cu mai mulți profesori/educatori atunci se va închide toată școala/liceul/grădinița (iar profesorii și copiii vor intra în izolare).

Dacă profesorul a predat la un număr mic de clase (nu se precizează ce înseamnă mic!) atunci vor intra în izolare doar acele clase. Cadrele didactice cu care a intrat în contact intră și ele în izolare.

loading...

2 comentarii la „Prima unitate de învățământ din jud. Buzău – ÎNCHISĂ de coronavirus

  • Eu prevad un masacru in randul cadrelor didactice in varsta, dupa inceperea anului scolar. Ma indoiesc ca se vor putea feri total de infectare…….[Leo]

  • La gradi ca la gradi, dar ce te faci la liceu unde doamna directoare a stat in izolare si de maine se prezinta la scoala fara sa poata arata colegilor ca la ultima testare a iesit negativa. Daca o auzi cum tuseste nu iti mai trebuie nimic. Iti faci cruce cu limba in cerul gurii si zici in gand – doamna, fereste-ma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.