Primar Buzău: „Sărbătorile de iarnă se vor face anul ăsta în Crâng”

Invitat, azi, la Focus Tv, primarul Toma a anunțat că Târgul de Crăciun și Revelionul se vor desfășura în acest an în Parcul Crâng:

„Știți bine că eu țin să sărbătorim aceste evenimente, viața e compusă și din bucurii. Există riscul ca lucrările din Piața Dacia să nu fie gata la timp. Nu puteam risca. Am avut azi ședință la Primărie și am decis ca Sărbătorile de Iarnă din acest an să fie mutate în Parcul Crâng. Noi vom trage în continuare ca șantierul să fie închis în acest an, dar nu putem lucra cu neprevăzutul”.

Conform primarului, „neprevăzutul” înseamnă:

1) „Zidurile și beciurile găsite după săpăturile efectuate de constructor. În ultimele zile s-a dat peste alte beciuri, au fost chemați arheologii, șantierul a fost întrerupt iar. Nu poți ști peste ce dai, sute de ani centrul Buzăului e acolo”

2) „Constructorul are probleme, și e de înțeles aici, cu creșterea continuă a prețurilor. El trebuie să cumpere materialele din fonduri proprii, mult peste ce era când au licitat pentru execuție. Noi decontăm mai târziu, că așa e procedura”.

Marți, la Primărie, va fi o nouă ședință de progres, cu reprezentanții constructorilor, dirigintele din șantier și responsabilii din Palatul Comunal.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Primar Buzău: „Sărbătorile de iarnă se vor face anul ăsta în Crâng”

 • In spatele CEC-ului s-a amenajat de curand o platforma pentru gunoi, ingropata. Si acolo se vedeau caramizi/ziduri dar n-au mai ajuns arheologii :), s-a mers pe burta presupun. Ar fi dragut sa expunem aceste vestigii, macar pe bucati, invelite in niste sticla ceva, mai scoatem turismul de la naftalina in acest oras, nu doar cu galerii de poze si obiective neinteresante pentru OAMENI. Un circuit virtual pe un site, o aplicatie, o harta a orasului cu aceste atractii, un autobuz al TransBus, macar in vacante si we-uri, sa parcurga un traseu turistic al orasului, cu bilet si cu ghid, cu acces inclus (de exemplu la Muzeu sau chiar la meciuri de fotbal sau handbal) sau pe bani (daca vorbim de Teatrul GC intr-o perioada cu stagiune). Cu atat de foarte putini bani se pot face atat de foarte multe lucruri atractive si interesante, care daca nu schimba major situatia actuala, macar sa puna o baza, sa atraga si sa dea idei si altora sa investeasca aici.
  La lucrarea asta mai mult se sta, se vede pe webcam si inregistrari, nu e nevoie de pareri personale. Cum am prevazut, se face economie la mana de lucru pe fondul cresterii pretului la materiale (ca de vreo 3 ani tot cresc preturile, n-aveau cum sa viseze…). Daca si aici dau chix la calitate…
  Dl Toma ar face foarte bine sa urmareasca zonele acestea de expresie populara, EXCLUSIV Facebook, unde e plin de osanale si vorbe goale de continut. Aplicatia si-a abandonat-o de ceva vreme.

  Răspunde
 • Ce vă ziceam? Nici Toma nu crede că se va termina anul acesta amenajarea centrului orașului.
  Poate la anul. Și la mulți ani!
  „Marele” constructor ar fi trebuit să își cumpere toate materialele de la început.

  Răspunde
 • Se pare ca domnul primar e prevazator si e constient ca a dat-o in bara cu firma care lucreaza la amenajarea zonei centrale.Pai ,il sfatuiesc sa organizeze activitatile specifice sarbatorilor de iarna in Crang si in urmatorii 3 ani!Cu 3-5 muncitori e imposibil sa termini o lucrare complexa in cateva luni…S-au miscat repede doar atunci cand au scos marmura!(probabil ca trebuia pusa in alta parte).Si in centrul municipiului Cluj ,in urma reabilitarii,au fost descoperite vestigii arheologice,dar le-au pus intr-un spatiu subteran amenajat,acoperit cu sticla,astfel incat trecatorii pot admira o parte din ruinele fostei asezari Napoca.Solutii,exista!Plateste cineva penalitati pentru intarziere? Se pare ca nu.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.