Primar înlăcrimat, azi, la o inaugurare în Buzău

Pe Toma l-au podidit lacrimile azi când și-a început discursul.

„E o șansă mare, de azi, pentru mulți buzoieni, rudele și prietenii lor. Eu n-am avut această șansă cu tatăl și apoi sora mea. Ambii aveau cancer, dar au fost diagnosticați, greșit, cu pneumonie. Sora mea s-a prăpădit anul trecut la doar 53 de ani. Dacă domnul doctor Gheorghe Iana ar fi venit mai devreme la Buzău cu aparatele și experiența extraordinară a dânsului poate că trăiau și acum”, a spus, înlăcrimat, primarul Toma.

Omul din fotografia de mai sus, care a venit azi la Buzău, este probabil cel mai bun din România! La depistarea cancerului!

„De aproape 40 de ani fac asta. Caut și găsesc cancere. Am avut peste o sută de mii de pacienți, probabil pentru câteva zeci de mii am contribuit la prelungirea vieții și chiar vindecarea de cancer. Cu aparatele pe care le-am adus la Buzău, ultima generație de CT și RMN, pot vedea la nivel de milimetru. E greu să-mi scape ceva. Am o experiență deosebită în depistarea cancerelor care se ascund, plus că am o rețea de colegi în străinătate, cu care schimb imagini și păreri, când descoperim ceva deosebit”, ne-a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Iana.

Azi, la Buzău, în clădirea învecinată Spitalului Județean s-a deschis clinica Medima
„Am adus la Buzău două aparate care cu TVA depășesc 1,5 mil. euro. RMN – Canon Elan 1,5T si CT – Canon Aquilion Lightning 32. Sunt ultima generație, producție 2022. Ce găsești la Paris ori la Milano e de azi și la Buzău. Chiar dacă eu nu voi fi la Buzău, imaginile îmi sunt trimise mie pe mail, eu mă uit pe ele și văd ce e acolo” – prof. univ. dr. Gheorghe Iana.
Prof. univ. dr. Gheorghe Iana: „După ce văd la nivel de milimetru, vorbesc cu pacientul, direcționându-l ce să facă în continuare, unde să se îndrepte pentru cel mai bun tratament. Noi, la clinica Medima, nu facem tratament, dar îi povățuim pe pacienți ce să facă în continuare”.
Concluzia a tras-o la finalul vizitei tot primarul Toma: „E un mare câștig pentru noi, buzoienii să avem în oraș și județ așa ceva. Domnule doctor, nu dvs. trebuie să-mi mulțumiți mie că am venit la această inaugurare, eu vă mulțumesc dvs. pentru ce veți face pentru buzoieni!”
De mâine, buzoienii care au anumite suspiciuni pot veni AICI. Programul e de la 07.30 la 20.00 de luni până vineri.
medima-lansare

loading...

8 comentarii la „Primar înlăcrimat, azi, la o inaugurare în Buzău

 • Investigatiile se fac prin Casa de sanatate?

  Răspunde
 • Eu m-as fi bucurat sa fie asa ceva la Spitalul Judetean, pentru care platim taxe. Din contra, in locul lui Toma, ca pesedist, mi-ar fi fost rusine si m-as fi ascuns stiind ca un RMN la spitalul de stat se programeaza dupa luni de zile, timp in care te cureti oricum.

  Răspunde
 • Publicati si faptul ca investigatii imagistice ultraperformante se fac si la SPITALUL SMEENI , spital DE STAT , sustinut de o Primarie de Comuna modesta !

  CT si RMN , de cea mai performanta calitate ! Spitalul Judetean Buzau nu detine asa ceva ( si rusine sa le fie pentru asta … )

  O sa ne dea lectii un Spital de comuna !

  Răspunde
 • Aici lacrimile lui Toma sunt probabil de la ceapă. Să nu-mi povestească cineva că Toma n-avea câteva mii de euroi pentru investigații imagistice de top la AKH pentru sora sa prea curând decedată!
  Din scârbă pentru ce a devenit sistemul medical românesc suntem reticenți să apelăm la acesta preventiv și invariabil dăm piept cu monstrul când șansele de supraviețuire deja sunt infime.
  Monstrul ăsta contribuie și el la dezbinarea societății pe care o împarte în „comuniști”, cei care consideră că plătesc suficient contribuțiile la sănătate și „capitaliști” care o ard cu inițiativa privată, piață liberă, orice gest costă și care aruncă cu noroi de fiecare dată în „comuniștii” amatori de mocangeală. Asta pentru că încă nu ne-am hotărât ce sistem de sănătate dorim să avem. N-am renunțat la principiul solidarității (toți cei care obțin venituri sunt obligați să contribuie cu un procent la fondul de sănătate indiferent dacă vor beneficia sau nu de pe urma acestuia) dar vrem și sistem privat unde se implementează mult mai repede tehnologiile de ultimă generație. Nu merge. Se bat cap în cap.
  Dintre sistemele medicale existente prin Europa, sistemul franțuzesc mi se pare unul echilibrat. Serviciile medicale sunt împărțite pe pachete, în funcție de valoarea contribuției. Contribui puțin serviciile sunt pe măsură, contribui mai mult ai acoperit o plajă mai mare de servicii medicale.

  Răspunde
  • A avut, dar prea tarziu. Cand de la „pneumonie” a inceput să scuipe sange…

   Răspunde
 • Tocmai vă lăudasem că sunteți printre puținii care mai fac jurnalism și validați și comentarii diferite de cele sugerate de „administrație”. Este pentru a doua oară când îmi trunchiați comentariile. Nu este o iluzie, de obicei scriu în Word și după aceea postez, iar documentul de Word îl salvez. Nu este o crimă, este dreptul dumneavoastră dar mă întreb de ce nu trunchiați și comentariile care conțin „Oaie”! Așa, de dragul deontologiei!

  Răspunde
 • ar trebui sa avem la spitalul judetean nu la privat ca la privat gasesti peste tot bani sa ai te poti duce si afara ca daca mergi la privat iti permiti iar contributia la sanatate o dam degeaba ,SA NU MAI FIM OBLIGATI SA DAM BANI LA STAT SA AVEM DREPTUL SA ALEGEM SI ATUNCI VOM MERGE UNDE NE-AM ALES.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.