Primar Nehoiu: „E o prostie! Dar avem în schimb altceva la care suntem NR. 1 în România”
Pe măsura creșterii nivelului de trai dar și a cererii de distracție a buzoienilor s-au înmulțit propunerile înființării unei pârtii de schi în zona Nehoiu.
Inclusiv politicienii locali au astfel de idei, îndeobște în campaniile electorale.
Reporterul buzoienii.ro l-a încercat zilele trecute pe această temă pe primarul orașului Nehoiu.
Ionuț Milea, 35 de ani, cel mai tânăr edil din Buzău, a exprimat o părere interesantă:
„După mine, pârtia e o prostie. Nehoiu e la doar 400 de metri altitudine. Zăpadă naturală e destul de rară. Uitați, acum, când ar fi vârf de sezon nu e pic de zăpadă. Ar trebui o investiție mare, în tunuri de zăpadă plus un lac de unde să se ia apa pentru zăpadă. Apoi, Valea Prahovei și Poiana Brașov fiind aproape, e riscul să nu avem clienți. Avem în schimb, altceva la Nehoiu, la care suntem nr. 1 în România, cu un potențial fantastic de dezvoltare. E vorba de rafting”.
Cel mai bun traseu din țară. Începători și experimentați
Raftingul sau vâslirea pe ape repezi este un sport sau un mijloc de distracție ce presupune coborârea pe râuri repezi de munte, cu bărci pneumatice, în echipe de două sau mai multe persoane.
Traseul de pe râul Buzău ce pornește de sub barajul de la Siriu și ajunge până la Valea Lupului (Pătârlagele) este considerat de specialiști drept cel mai bun din România atât pentru începători cât și pentru experimentați.
„Există vârtejuri, stânci, porțiuni mai liniștite, dar și mai învolburate. Cel mai bun traseu din țară. Un alt avantaj e apropierea de București. Acest sport prinde din ce în ce mai mult și în România, e o șansă mare pentru Nehoiu. Am ținut aici campionatul național dar și pe cel European. O problemă e că nu avem posibilități de cazare pentru turiștii care vin în grupuri mai mari. Vă dați
seama, vor să stea împreună, nu răspândiți în mai multe locuri. N-avem la Nehoiu un hotel unde să cazăm 50 de persoane, darmite de o sută”, a adăugat Milea.
Ce scrie presa de specialitate
Pentru bucureșteni, traseul de rafting amenajat pe raul Buzău, care izvorăște din versantul munților Ciucaș, poate fi o alegere potrivita. Distanta din Capitala pana la locul de pornire este de doar 170 de kilometri. În zona Nehoiu – Valea Lupului, râul Buzău are o albie ceva mai îngustă, cu valuri mai mari și mai învolburate. Pentru rafting însă, sunt ideale. Dacă la acestea adăugăm stâncile care răsar din apă (și care trebuie ocolite precum jaloanele), obținem un traseu interesant, care reușește să-și țină amatorii de rafting cu sufletul la gura. Curgerea este ceva mai iute pe raul Buzău, însă constantă, datorită barajului Siriu.
„Mașina de Spălat”
Nu tot traseul este la fel de „primejdios”; exista si porțiuni mai liniștite, bune pentru a admira peisajul – foarte pitoresc de altfel. Dar cum nu trebuie sa spui „hop” pana nu ai sărit pârleazul, după aceste porțiuni liniștite urmează „Mașina de Spălat”. Este o porțiune dedicată doar celor experimentați, care vor avea ocazia să înțeleagă faptul ca raftingul nu înseamnaăo plimbare cu barca pe apă. Valuri învolburate, vârtejuri, stânci – cam asta înseamnă „Mașina de Spălat”. Parcurgerea acestui traseu durează între 3 și 4 ore (cu tot cu instructaj).
Locatie: Nehoiu – Valea Lupului; Grad de dificultate: mediu
Lungimea traseului: 15 km; Tarif: 150 de lei/persoana (o tura)
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: VIDEO „Felicitări tânărului care a intervenit”CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

Pacat ca se gandeste asa..pacat de frumusetea zonei posibilitatile de distractie sunt zero.Sunt alte zone la altitudini similare care au partii.Macar de s-ar amenaja o partie de tubing un snow parc ceva nici macar o piscina pe timp de vara nu avem aici.Este clar ca turismul schimba radical zona si este singura sansa !