Primar: „Nu e corect! Mi se pare o prostie închiderea școlii! Voi face contestație!”

Școala Cernătești a fost informată azi dinspre Inspectoratul Școlar că aici cursurile trebuie să se țină exclusiv on-line.

Motivul ? DSP Buzău a informat că la Cernătești există 3,94 de cazuri active cu coronavirus la mia de locuitori. Adică e zonă roșie. La peste trei cazuri la mia de locuitori indicația e ca școlile să nu se deschidă luni, iar cursurile să se țină on-line.

Primar Cernătești: „E o situație specială aici. Cazurile sunt la azil, nu în comună”

Petrache Mârzea primarul din Cernătești consideră că „decizia e exagerată, ba chiar aberație, o prostie.

„E o situație specială aici. Cazurile nu sunt de fapt în comună, printre cetățenii noștri. Cei pozitivi sunt din azilul pentru persoane cu deficiențe psihice de la Aldeni. Au fost aduși aici de familiile lor de prin toată țara. Ei, din azil nu ies. Niciunul. Sunt încuiați acolo. Inclusiv personalul stă acolo. Două săptămâni, nu intră, nu iese nimeni.”

Azilul de la Aldeni

Primar Cernătești: „Să închizi școala din Cernătești pentru situația de la azil mi se pare exagerat, ba chiar o aberație, o prostie. Sper ca până la urmă să se găsească un înțelept, sau mai mulți, care să facă disocierea dintre azil și comună. E ca și cum s-ar închide școlile din Buzău și Rm. Sărat pentru că au internați la spital pacienți cu Covid veniți din tot județul. Pe bune, de ce nu se închid școlile din Râmnic, dacă spitalul de acolo e plin cu infectați cu Covid ?”.

Petrache Mârzea a anunțat că va face contestație la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Mai mult, primarul spune că miercuri (adică poimâine) expiră și cele două săptămâni în care la azil a fost declarat focar. „Deci, de miercuri nu va mai fi probabil niciun caz nici la azil, dar noi închidem școala pentru luni. Să fim serioși, e aberant!”, a conchis primarul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.