Primar: „Oamenilor nu le vine să creadă, dar eu sper ca iarna cealaltă să se încălzească cu gaze”

Gălbinași e singura comună din județul Buzău care a reușit după revoluție să înființeze o rețea de gaze.

Recent, două comune, plus CJ Buzău și o firmă privată cu capital străin s-au asociat pentru a dezvolta un astfel de proiect.

E vorba de comunele Vadu Pașii și Săgeata, care urmează zilele următoare să emită și hotărâri ale Consiliilor Locale privitoare la asociere.

„Mulți din cei care au auzit sunt pesimiști și chiar îi înțeleg. Dar lucrurile au avansat, avem deja primele avize, treaba începe să se lege. Eu sper că nu iarna care va veni, ci următoarea, în 2019, vom avea deja gospodării care se vor încălzi cu gaze. Avem un investitor privat, cu capital străin, interesat de acest proiect. Chiar ne-a prezentat zilele trecute documentul prin care a deschis la bancă o linie de finanțare de 10 milioane de euro pentru acest proiect. Noi de la Vadu Pașii, ne-am asociat cu Săgeata, întrucât conducta Transgaz la care ne vom înțepa trece prin satul Beilic din comuna Săgeata. În asociere va intra și Consiliul Județean, care și-a dat acordul să tragem conducta pe marginea drumului județean”, ne-a declarat Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Pașii.

Pentru realizarea documentației Vadu Pașii și Săgeata vor suporta câte 50% din cheltuieli.

Apoi, firma privată va demara realizarea rețelei. Recuperarea investiției se va face apoi în mai mulți ani, din factura pe care localnicii o vor plăti la gaze.

Investitorul este atras de comuna Vadu Pașii, cea mai mare din județ după numărul de locuitori, întrucât aici sunt multe locuințe, dar și câteva firme – prezumtive consumatoare de gaze.

În plus, Vadu Pașii este în expansiune, iar dezvoltarea va continua mai ales că anul viitor se va inaugura și noul pod peste râul Buzău.

De notat că inclusiv șefii comunei Mărăcineni s-au interesat de acest proiect, în caz că inițiativa proprie – ce prevede tragerea unui conducte din cartierul Simileasca peste râul Buzău – nu va reuși.

Citește și articolul: Atenție șoferi! Nu mai e linie întreruptă! Locul din Buzău unde poliția poate lua sute de carnete pe zi. CLICK AICI

Proiect demarat de alte opt comune și un oraș

Alte opt comune plus un oraș din sudul și estul județul Buzău au demarat de asemenea o asociere pentru realizarea unei rețele de gaze.

E vorba de comunele Luciu, Largu, Rușețu, CA Rosetti, Cilibia, Brădeanu, Scutelnici și Padina, plus orașul Pogoanele.

În subteranul acestor comune s-au descoperit importante pungi de gaze, iar Romgaz va începe în câțiva ani extragerea lor.

„Am fi de râs ca pe teritoriul comunelor noastre să se facă extracție de gaze, dar locuitorii să nu beneficieze. De aceea ne vom asocia, ca să ne fie mai ușor, pentru a realiza această investiție”, a declarat pentru buzoienii.ro – Mircea Frățilă, primarul din Luciu.

Citește și articolul: Proprietarul gardului a fost reclamat la Primărie. „Cât de legală este această amenințare ?”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Primar: „Oamenilor nu le vine să creadă, dar eu sper ca iarna cealaltă să se încălzească cu gaze”

 • o sa bage gaze in vadu-pasii cand o zbura porcul.

 • bravo,tu ai informatii bune mai bukk le sti pe toate
  nu te supara de unde sti tu daca se baga sau cand se baga?

 • stii ….nu sti…..tandala

 • bukk – alias chijer analfabetul, ce sa stie el de gaze? el trage porcii in obor de coada sa-i lungeasca

 • bai ursule bai taran coclit la inceput de propozitie se foloseste litera mare .mie mi-e lene

 • bukk – alias chijer balbaitul , a recunoscut cine e. textele i le scrie amanta silvia bunica(gura bogata).va bagati peste tot unde se scrie de realizari.vrei sa denigrezi tu pe dl primar Firon Gheorghe.

 • Locuiesc in maracineni, mai precis in Capatanesti. De ceva timp suntem amagiti cu racordarea la gaze, dar deja ne-am luat adio.
  Acestor minunati conducatori ai comunei Maracineni cam cat timp le trebuie sa vada daca initiativa cu trasul conductei peste raul Buzau este viabila sau nu. De ce nu ne asociem mai repede cu aceste doua comune (Vadu Pasi si Sageata ) ca sa facem proiect comun ??????????????

 • Domnul PRIMAR FIRON VA REALIZA ACEST PROIECT PT CĂ ESTE UN OM OK , NU CA JIGODIILE SI HAHALERELE CARE AU FOST IN PRIMARIA VADU PASII “DOAMNE AJUTĂ “

 • Să vă țineți de treabă domn PRIMAR pt că, TOATĂ COMUNA VĂ IUBEȘTE SI VĂ SUSTINE,cu mici exceptii !!! SANATATE SI SPOR LA TREABA !!!

 • Merei, Pietroasele, gaze ceva???
  Domnii primari de aici citesc si ei ziarul?? Sunt informati??
  Mai ales ca gazele sunt la Lipia si Monteoru!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.