Primar: „Se va da gardul jos. Am inițiat demersurile pentru a face parc”

Un nou parc (public) va apărea în centrul orașului Buzău. Se va numi probabil Parcul Catedralei întrucât se va amenaja în jurul Catedralei Sf. Sava.

„Da, zona din jurul catedralei o vom face parc. În perioada următoare se va da gardul jos. Am vorbit și cu preotul paroh Ionuț Vuță să vedem cum facem ca oamenii care vin din pasaj să poată intra, dacă doresc, direct în parc”, a anunțat primarul. 

Gardul din jurul catedralei se va da jos

Primarului i s-a pus în vedere de unul sau mai mulți cetățeni (cel mai probabil în diferend cu parohia) că terenul nu aparține bisericii:

 „Vă atrag atenția că terenul este ocupat ilegal și vă rog să faceți demersuri pentru desființarea gardului și redarea terenului domeniului public. Biserica nu deține documente pentru el. Nu vă jucați cu focul. Stiu că poate electoral pierdeți, dar nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar biserica. Ocuparea terenului de lângă Catedrală poate constitui infracțiunea prev. de art. 256 Cod penal. Aveți mare grijă că prin neluarea măsurilor legale puteți încalca prevederile art. 267 C. Penal”.

loading...

8 comentarii la „Primar: „Se va da gardul jos. Am inițiat demersurile pentru a face parc”

 • Trotuar pe partea stângă a străduței ce se vede in foto. Cel din dreapta nu permite intersectarea a doua persoane.

  Răspunde
 • Ba e campanie electorala pura, lovitura de PR ca cei care s-au cam saturat de ”popi” si nu de Sfanta Biserica, de credinta sa-l aprecieze pe Toma. Sunt sigur ca cel cu atentionarea conceputa in drept este ”omul lui” Noi buzoienii am cam uitat istoria ”bisericutii copiilor” si a acelui teren, se pare ca Parintele Milea si Parohia lui au fost ”miluiti” de Boscodeala cu acel teren pt constructia Catedralei Sf Sava Gotul si mi se pare ca Epifanie nu prea a fost incantat punand piedici in calea ctitoriei si a ”valului de admiratie” populara ale Parintelui Milea. Noul episcop a lasat dihonia si a preluat edificiul maret finalizandu-l, cu acordul tacit si cam contondent al Parintelui, care a primit ”laurii ” oficial din partea Arhiepiscopiei. La sfintire s-a spus ca in stanga Catedralei se va edifica un parc pt batrani, copii si tineri ,crediciosi sau nu, EXACT CA IN AUTORIZATIA DE CONSTRUIRE DATA DE BOSCODEALA, care isi crease si el un ”gheseft” prin autorizarea constructiilor de la capetele tunelului. Milea nemultumit a actionat si a obtinut in instanta demolarea, ajutat si de ”NOUA ORIENTARE ” din varful Primariei. Prin crearea Parcului se respecta de fapt intelegerea initiala intre Bosco si Milea. Cam asa tin eu minte ca eram aburit dupa ”impartasanie”

  Răspunde
 • Poate Primaria face demersuri pe langa Episcopie sa faca/amenajeze parc si pe terenul de pe str.Unirii de la rond(Pomul Verde) pana aproape la intalnirea cu Bd.Unirii unde se gaseste si Ceainaria Culturala!
  O intrare la Ceainarie si una in capatul celalalt,terenul este delimitat de celelalte cladiri al Epicopiei prin Zid!
  Ar fi bine pentru copiii si pensionari din zona respectiva sa nu merga mult pana in Crang,Marghiloman,Tineretului

  Răspunde
 • Felicitări în primul rând acelui cetățean care a avut curajul de a atrage atenția domnului primar asupra terenului cu pricina, altfel rămânea „ca în tren” cu această problemă, așa cum au rămas și altele…

  Răspunde
 • Întreb; când va ploua mai tare pasajul aproape gata de pe Unirii se va inunda? Are sistem de scurgere? Deja am văzut un geam crăpat pe partea dinspre catedrala.

  Răspunde
 • Pentru ,,Cetățeanul turmentat”. Dacă tot ești turmentat, nu mai face afirmații până nu te trezesti. De unde știi tu cine este cel care a sesizat primarul? Si cu privire la celelalte aspecte esti pe lângă subiect. ,,Lasă bautura”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.