Primar: „Sunt vreo trei care n-au respectat izolarea”

„Sunt trei inși pe care în urma controlului de azi nu i-am găsit acasă. Unul dintre ei am aflat că era prin Dedeman”, a spus azi pentru buzoienii.ro C-tin Moise, primarul din Costești.

Edilul are de gestionat o situație destul de complicată în satul Pietrosu, localitate locuită preponderent de rromi. Câteva zeci au revenit în țară în ultimele zile.

„Să știți că nu ne-am dat bătuți. Ba, dimpotrivă. Am înființat, la inițiativa noastră, o comisie care să-i monitorizeze pe rromii întorși acasă. Fac parte din ea asistentul social din comună, asistentul medical, viceprimarul și polițistul din comună. În fiecare zi se fac verificări pe teren, avem acum 21 de persoane care necesită izolare. Majoritatea ascultă, dar avem și trei cazuri care ne fac probleme. S-a făcut sesizare la DSP”, a anunțat azi primarul.

Moise: „S-au mai întors vreo patru. Trebuie să mergem să vorbim și cu ei”

Dacă la Costești (Pietrosu) autoritățile locale fac eforturi pentru a ține situația sub control, la Calvini și Râmnicelu, două comunități cu un număr și mai mare de rromi, meciul a fost pierdut.

„S-au întors mulți. Peste o sută. Și mai vin. Suntem depășiți la primărie. N-avem cum să le ținem noi, câțiva inși, evidența tuturor sau să-i verificăm dacă respectă izolarea la domiciliu” – Dumitru Stanciu, primar Râmnicelu

„E foarte greu, cum să-i urmărești dacă nici măcar nu-i cunoști. dacă vorbești cu ei îți zic că stau în izolare, dar apoi îi vezi către magazin ducându-se să ia pâine. Norocul nostru e că rromii de aici n-au fost prin Italia, ci prin Spania Anglia și Norvegia. În Italia au fost doi români, șoferi de tir” – Nicolae Curelea, primar Calvini

Prefectura a anunțat azi că în jud. Buzău s-au dat până acum 4 amenzi unor buzoieni care n-au respectat izolarea la domiciliu. Amenda e una uriașă (200 de milioane de lei vechi), iar autoritățile amenință că aceia care n-o plătesc riscă închisoarea.

Azi, la nivelul județului Buzău se află izolare la domiciliu 626 de persoane. 56 de buzoieni se află în carantină, dar în cazul lor nu sunt probleme întrucât sunt păziți de jandarmerie.

Buzoienii care au informații că anumite persoane nu respectă izolarea/carantina sunt rugați să sune la poliție.

La nivelul orașului Buzău s-a înființat un număr special la care se pot face sesizări (CLICK AICI pt. detalii).

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Primar: „Sunt vreo trei care n-au respectat izolarea”

 • Ăștia n-au ce să le faca. Le incuie usa si ei ies pe geam. O să păzească pe jandarm să plece la toaletă sau sa se -nopteze si vor iesi prin fundul curții că p’astia legati nu puteți sa-i țineți! Ei tot ce stiu fac! E jale! Trebuie sa le puneti brățară sa-i monitorizati! Sau poate s-o rupă si p’aia.

 • Solutii exista, insa nu se vor a fi adoptate deoarece le este teama ca isi pierd voturile. La un asa numeric, se poate cere inchiderea/carantinarea intregii localitati cu paza militarizata. Nimeni nu intra – nimeni nu iese.

 • Amenda 10.000lei. Nu plătesc vândute casele ei la pușcărie. Ca in vest.
  Dacă nu primarul la fel. Complicitate.

 • Urgent paza militarizata, te-au prins ca ai iesit din carantina sau izolare, pedepse mari de min. 5 ani puscarie si amenzi de la 5000 euro in sus. Nu o poti plati, inca un spor de pedeapsa la 1 ani la taiat de stuf in Delta la serparie.

 • Ia-le Bmw ul si primarul la pușcărie prin satele ce țin in brate planurile ce ii votează.

 • Toma are politie locală. Sa stea pe ei. Sunt convins ca are soluții. Dacă nu are, votăm pe altul care are.

 • Trebuie încercuit staulul și împușcați la tentativa de a ieși din încercuire. E timpul ca legea să fie și pentru fauna asta parazitară.

 • Eu propun ca in fiecare resedinta de judet in centrul orasului sa se monteze cateva zeci de tepe si cei care nu respecta legea sa fie trasi in teapa lasati cateva zile sa ii vada poprul si va asigur ca nu vor mai incalca legea nimeni . Solutia finala .

 • Anonim , se vede ca dormi pe tine si nu esti la curent cu stirile OFICIALE ,, Politia Locala este sub comanda Politiei Romane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.