Primar Toma: „Este o idee bună!”

Sunt mulți buzoieni care-i solicită primarului montarea de limitatoare de viteză imediat ce o nouă stradă s-a asfaltat.

Variantă care nu convine șoferilor care obișnuiesc să respecte limitarea de viteză din oraș și care țin la mașinile lor.

Astfel că primarului i s-a propus o altă soluție. Montarea de radare fixe:

Mesaj către primarul Toma: „Văd că multă lume solicită montarea de limitatoare de viteză. Pe bună dreptate pt că, într-adevăr, nu se respectă limitele de viteză. Dar aceste denivelări solicită destul de tare suspensiile mașinilor, plus că se frânează degeaba dacă strada este liberă. De ce să mai reparăm gropile din oraș dacă mai apoi umplem străzile de astfel de “dâmburi”. Dacă poliția nu îi poate stăpânii pe cei ce depășesc viteza, nu s-ar putea investi într-un sistem de radare fixe în oraș? De ce să ne distrugem toți mașinile și să frânăm până la oprire uneori pentru câțiva inconștienți!”

Primar Toma: „Este o idee bună! Vom analiza legalitatea montării acestor radare fixe! Stiți că acum câțiva ani au fost interzise!”

Primarului Toma i-ar conveni cu atât mai mult montarea de radare fixe – dacă amenzile se vor aduna la bugetul orașului.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „Primar Toma: „Este o idee bună!”

 • Da ar fi o treaba excelent de bună metoda cu radare fixe pa peste tot atat in localitate cat si pe strazile europene,national europene si autostrăzi. Asa ar contribui toti cei bogati la bugetul tarii. Iar daca nu platesc amenzile la muncă pentru infrumusetarea orașului.

 • Foarte buna ideea, și montarea a mai multe camere de luat vederi in intersecții si locuri aglomerate ar fi indicata

 • Limitatoarele sunt cele mai utile pentru a salva viața/integritatea corporală a oamenilor. Orice altceva e pentru a nu frâna vreun lejer burtos care tine mai mult la telescoape decât la viața unui nenorocit pe care îl vede prin parbrizul fumuriu al mașinii. Radar sa ce? Sa ii arate ca are viteza? Păi ce ghertoiul nu stie ca are? Amenda? O plătește cu bani nemunciti sau ramane atârnată si neplătită. Limitatoare tată sa zdrumice burdihanul libidinosului care nu franeaza. În vest sunt un fel de ghimpi si pentru pietonii care trec prin loc nepermis. Sa se bage si de astea pentru bizonii care trec strada cum treceau ulița in copilărie.

 • Si cu limitatoarele de viteza multi … nu reduc viteza trec de parca ar fi o mica groapa.
  Una din idei ar fi camere de supraveghere in intersectiile semaforizate, azi am aflat ca din banda 1 se poate face stanga la bariera Ploiesti, ce daca a treia banda e destinata pentru asa ceva, mai intra si la intimidare plus injuraturi ca nu lasi dobitocul sa treaca el cum vrea.
  ,,Domnilor Instructori” regulile de circulatie trebuie respectate de dvs si cei care vor deveni soferi. Unii chiar nu cunoasteti semnele de circulatie atunci ce pretentie mai avem la viitori soferi. Ex: verde intermitent nu inseamna ca ai prioritate; cand esti depasit in afara localitatii nu puneti elevul sa accelereze, e o prostie mare.
  Ma refer aici nu la depasirile in extremis pe care le fac unii care au …..
  Lasati vorbitul la telefon si facebook ce a a facut X, cu cine a fost Y, sau un live pe facebook. Pentru ei trebuie ANULAT PERMISUL PE VIATA, si daca dupa il mananca harsia la munca in folosul comunitatii timp de 3 ani.
  Treceti prin Oradea sa vedeti la fiecare trecere de pietoni sunt inscriptionate ca este interzis trecerea pe bicicleta , cu casti in urechi sau la telefon fara sa te asiguri. La noi …..
  Nu avem locuri de parcari se plang unii din cauza altora care parcheaza pe cate 2 sau 3 locuri, duceti-va in Sibiu e 4 lei 4 ore dar daca ai calcat linia de demarcatie sau ai parcat pe doua locuri vine masina ti-o ridica si apoi surprize surprize.

 • Daca vreun judecator va fi afectat de radarele respective,cu siguranta vor fi declarate…ilegale!

 • O alta soluție ar fi ca trecerile de pietoni sa fie făcute ca și limitatoare de viteza, important e sa nu existe victime nu? Pentru ca la trecerea de pietoni trebuie sa reduci viteza considerabil, aproape de oprire oricum.

 • 1.Investiția în radare este una mult mai mare decât în semafoarele cu buton care se pot monta la trecerile de pietoni , lucru care ar împăca pe toată lumea .
  2. S-au montat o grămadă de limitatoare fără nici un rost . In Dorobanți 2 lângă liceu este montat pe sensul unic după trecerea de pietoni iar de calmare a traficului nu poate fi vorba pentru că este precedat de curba la 90 grade iar circulația este scăzută.
  Pe strada Girlasi este montat pe drumul cu prioritate înaintea intersecției în T cu strada Primăverii și nu este nici o trecere de pietoni .
  Pe strada Horticolei care arată că după bombardament numai limitatoarele mai lipseau , și să vrei să mergi cu viteză nu ai pe unde.
  Cel care le gândește și cel care le aprobă cred că sunt niște ,, dorei” cu interese .

 • @Apara:
  Sa intelegem din comentariul tau ca DOAR BOGATII incalca regulile de circulatie, nu ?!
  Pai, e bine atunci, inseamna ca avem o tara numai de BOGATI !!! :))))

 • Trecerile de pieton ar trebui prevazute cu semafor cu buton, nu cu aceste limitatoare de viteză. Simplu, elegant și, mai ales, mult mai sigur.

 • Imi place sa cred ca sunt si oameni care gandesc in primarie. poate citesc si comentariile astea.
  Limitatoarele de viteza nu opresc accidentele, ci doar te obliga sa franezi degeaba. Creste poluarea, cresc blocajele, creste uzura masinii, cresc timpii de asteptare, creste gradul de uzura al cladirilor de langa.
  Semafoarele cu buton? Puerila gandire a unora va duce in curand la blocarea orasului. Sunt treceri din 50 in 50 de m, media cam un minut de asteptare, nesincronizate intre ele. Noroc ca lumea s-a desteptat si la scoala 15 si la scoala 1 trec pe rosu, ca acolo nu e aglomerat decat cand intra si cand ies copiii de la scoala. In zilele de sambata si duminica vezi pietoni asteptand 3 minute sa se faca verde si nu e nicio masina si invers, vezi masini asteptand ca pietonii au trecut de mult.
  Amenda doare cel mai tare si educa in acelasi timp. Sper sa introduceti radare fixe si mobile, ca afara asa este. Nu opritoare pe tronsoane drepte cu 50 la ora sau semafoare cu buton.
  Era un destept care cere opritoare la hanul lui Tinta. Cap am, minte ce imi trebuie.
  Eu merg mai mult cu bicicleta sau pe jos. Din partea mea sa se faca bors.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.