Primar: „Unde ajungem ? Sunt trei ursoaice cu pui la noi”

Întâmplarea a fost povestită și trăită de Ion Bocioc, gospodar din Chiliile (jud. Buzău):

„Eram în curte, mulgeam caprele. Atunci ne-am trezit cu ursul peste noi. În jur de ora 19.00. Ne-a omorât două capre. Au sărit toți vecinii, cu petade, cu zgomot, așa am reușit să-l alungăm din curte”.

Gospodarul ne-a trimis fotografii cu caprele mursecate:„Nu știu unde vom ajunge! Avem în jurul comunei trei ursoaice cu pui. Două din ele au câte trei pui, una are doi. Cu una din ursoaicele cu pui m-am întâlnit și eu. Vă dați seama cum va fi când puii se vor face mari ?”, a spus Sorin Zaman, primarul din comuna Chiliile.

În ultimii ani numărul urșilor din jud. Buzău a explodat, cu consecințe negative în privința creșterii animalelor, a turismului și chiar a populării localităților din zona de deal-munte a județului.

Da, sunt familii tinere, cu copii, din zona de deal-munte, care și-au abandonat gospodăriile pentru a se muta la oraș, la Buzău, ori în comunele din jurul orașului. „Avem copii mici, nu mai puteam trăi cu teama asta”, au explicat părinții.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „Primar: „Unde ajungem ? Sunt trei ursoaice cu pui la noi”

 • Ursul putea să facă un bine cetățenilor din comună atunci când s-a întâlnit cu primarul…
  Comuna nu are asfalt, apă potabilă sau canalizare, nici dispensar medical. Drumul județean care trece prin comună dinspre Cănești către Mânzălești nu a fost asfaltat niciodată! „Mulțumim” PSD!

  Răspunde
  • Ursul ar face bine dacă te-ar întâlni pe tine și pe cei de teapa ta.

   Răspunde
   • Cei de nivelul meu nu ajung în funcții politice numiți de partid! Ocupăm funcții pe merit în privat și, chiar la stat. Nu slujim niciun partid.
    Nu îi mai ridica în slăvi pe cei care ne conduc de ani de zile.
    Populația sărăcește, dar primarii se îmbogățesc de la an la an.
    Și nu ar fi nicio pagubă pentru comunitate dacă unii nu ar mai fi primari, din contră.
    Comunele ar trebui comasate, pentru că în marea lor majoritate nu se susțin singure din punct de vedere financiar. Așa ar dispărea multe funcții ocupate de membrii de partid.

    Răspunde
   • Zamane, tu ești, măh? Sau vreun apropiat, că tu nu prea stăpânești limba română?

    Răspunde
 • Un apel telefonic discret la biserica din Magura si…comandoul local se imbarca in IMS, cu rezervele de rigoare de agheasma, romante si tuica galbena de pruna….problema ca si rezolvata. Daca nu raspunde nimeni la biserica sunati imediat la postul de politie, organul sef local da si el cu flinta, dezinteresat fireste, doar ca sa-si mentina antrenamentul si sa fie pe deplin parte a elitelor comunitatii.
  Acum, sa avem pardon dar, daca incepe macelul si se intampla ca pe langa urs sa mai cada si o caprioara …doua…un grohoitor…ceva…ei, aia e. Victime colaterale…dar relax, nu va lasa nimeni cu hoiturile-n batatura. In Magura gospodariile comandoului sunt dotate cu lazi frigorifice incapatoare (de-ar putea ele vorbi…).
  PS: daca puneti la bataie un bidon zdravan de tarie, o lopata de mici si o galeata de mustar, comandoul vine cu proprii haitasi selectati atent dintre beneficiarii de ajutor social.

  Răspunde
  • Dea Dumnezeu sănătate, viața cât mai lunga și permanent vânat in căutare comandoului de la Măgura !

   Cineva trebuie să oprească înaintarea animalelor sălbatice, mai ales a celor periculoase !

   Hai sictir autorități romane care aplicați ca ultimii papagali niste legi ale UE care n-au nici cea mai vaga justificare la noi in tara !

   Daca invada un singur exemplar de urs Germania, imediat se cerea dispensa de la prevederile legale, se invocă niscaiva lege martiala, dar ursul trebuia împușcat în maxim câteva ore, in Romania, in schimb, cu mai mulți urși decât toată Europa, e musai sa respecte acea lege la milimetru.

   Huooooo !

   Mutati-va in pădure și trăiți cu ursii ONG-istilor, iubitorilor de animale sălbatice periculoase și mai ales membrilor ai academiei romane care va opuneți impuscarii urșilor !

   Răspunde
 • Băi, Userică _ _ _ _ mică , atâta poți, atâta dai, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! Ești cel mai bun exemplu de ignoranță! Unde dai și unde crapă, sau ce-are sula, cu prefectura!
  Doamne, mare Ți-e grădina!

  Răspunde
 • Bravo Măgura! Felicitări!
  Bărbați adevărați nu mămăligi ca în majoritatea celorlalte zone! Ești atacat, ai tot dreptul să pui mâna pe armă!
  Moș Martine, dacă nu-ți convine, mută-te din comună!

  Răspunde
  • Tot braconaj se numeste, indiferent cum l-ai masca…
   Dar, in Romanistan, totul este posibil. Chiar si ca reprezentantii structurilor de stat sa vaneze (braconeze) ca pe vremea lui Stefan cel Mare. Oare Magura este singura comuna unde se intampla asta? Chiar nu cred. Este un fenomen larg raspandit si fara culoare politica, doar cu iz mafiot.
   Aloooo! Politia!!! N-ati auzit nimic pana acum, nici macar un zvon? A, Mos Martin zice ca si seful de post „da cu flinta”. Atunci se explica …

   Răspunde
   • Politia sa ne apere pe noi, ba, tradatorule de oameni, du-te si traieste cu animalele in padure, mai bine, ca nu merit intre oameni.
    Si toata gargara asta cu Magura o dadeati in scris la politie daca era adevarat, nu faceati calomnie aici sub anonimat. Asa pot si eu sa spun ca primaru de la Ciorogarla face trafic de droguri cu marocanii in port la Rotterdam sau ca face sex cu secretara, orice nebun poate zice orice aici. Eu daca as fi primar/popa/politist la Magura, as cere de la judecator decizie sa iti dea IP-ul si apoi sa raspunzi legal pentru calomnie.

    Răspunde
 • Domnu’ primar, mai plimbați-vă prin comună, poate avem noroc!
  Apropo, nu verifică nicio instituție a statului averea primarului și a familiei sale? Că nu prea se justifică…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.