Primar: „Vreau să facem și la Buzău așa ceva!”. Propunere pt. Neagu de la CJ

De două ori în ultimele zile, C-tin Toma a vorbit despre înființarea la Buzău a unei trupe locale de teatru, cu actori în majoritate buzoieni.

Cum la Buzău există deja Teatrul George Ciprian, ideea s-ar pune relativ ușor în practică prin angajarea, în primul rând, de actori.

„E un proiect pe care am putea să-l punem împreună în practică, Primăria Buzău și Consiliul Județean. Sunt mai multe lucruri pe care împreună le-am putea reuși. Un teatru în adevăratul sens al cuvântului, cu actori și piese puse în scenă la Buzău, e unul dintre ele”, a spus Toma, chiar de pe scena teatrului George Ciprian, de față fiind și Emanoil Neagu.


„Mie ideea mi se pare lăudabilă. Ar crește nivelul cultural al orașului. Au teatre orașe mai mici decât Buzăul. Bârlad, Turda, Petroșani, ca să dau câteva exemple. Costurile n-ar fi uriașe, se poate începe și cu zece actori. Buzăul ar merita așa ceva, ar fi și o mândrie pentru oraș. Trupa se poate și autofinanța. Se pot face și spectacole pentru copii care ar face săli pline prin comunele din județ”, Adrian Nicolae – actor, Buzău

Rămâne de văzut dacă care va fi, la această propunere de colaborare, poziția lui Emanoil Neagu, Consiliul Județean Buzău fiind instituția care coordonează activitatea Teatrului George Ciprian.

Până acum, teatrul buzoian, profitând de apropierea de București, a oferit publicului piese ale teatrelor din București, inclusiv cu cei mai importanți actori din România

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Primar: „Vreau să facem și la Buzău așa ceva!”. Propunere pt. Neagu de la CJ

  • Sa facem si teatru in Buzau , iar jumatate de sala sa o umple spectatorii cu invitatii de la primarie si CJ.
    Asa cum fac acum la sala sporturilor ! Numai „oamenii valorosi” stau la oficiala ca au invitatii ! Milogi cu ifose !

  • Sunt incantata de propunere, cand eram mai mica teatrul era activ, stateam la coada la casa de bilete, acum am 72 ani.succes.

  • Elena Sava , ai ramas cu mintea de cand erai mica , acum sunt alte prioritati , mancare ,caldura ,sanatate ,wc in curte

  • Ionel….fund de fier,fara cultura esti doar un animal cu burta plina. Ai putea fi un ,,demn” urmas al ultimilor ministrii din invatamant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.