Vremea centralelor ? Primăria a tăiat drastic subvenția la căldură! 320 mld. în 2016, 48 mld. în 2017! Iată documentul!!

 

Reporterul buzoienii.ro a consultat proiectul de buget pe 2017 al Primăriei Buzău, disponibil pe site-ul instituției. Zvonurile existente până acum au fost confirmate negru pe alb din document. 319 miliarde de lei vechi în 2016, doar 48 de miliarde în 2017 după cum se poate vedea din fotografia de mai jos. Așadar, RAM va primi cu 272 de miliarde mai puțin, bani care vor fi folosiți de Primăria
 Buzău în investiții. Primarul Toma a anunțat nu mai puțin de 453 (!) de miliarde de lei vechi, buget pentru investiții în 2017!  

În aceste condiții, buzoienii branșați încă la RAM pot trage propriile concluzii și își pot face calcule dacă să mai rămână la sistemul centralizat sau să investească într-o centrală de apartament. Există prezumția că prețul gigacaloriei către populație se va majora considerabil (poate chiar dubla!) în marja dintre 185 lei/gigacalorie – preț subvenționat și 440 de lei/gigacalorie – preț real.

Speranțele RAM se leagă de o nouă „pleașcă” de la bugetul de stat, așa cum s-a întâmplat în decembrie 2016, când a primit 200 de miliarde de lei vechi de la guvern. În acest sens, ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a prevăzut o ședință extraordinară la minister privitoare la viitorul ssitemelor de termoficare din țară. 


Există posibilitatea ca pe parcursul anului, printr-o rectificare bugetară RAM să mai primească ceva bani de subvenție și de la Primărie, dar nu e nimic sigur. 

E notat că în buget, Primăria Buzău a mai prins încă 12 miliarde de lei vechi pentru RAM, mai exact achitarea ratelor unui împrumut. Cu cele 48 prevăzute pentru subvenție, se ajunge la un total de 60 de miliarde. 

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Vremea centralelor ? Primăria a tăiat drastic subvenția la căldură! 320 mld. în 2016, 48 mld. în 2017! Iată documentul!!

  • Se reduce subventia la căldură dar o persoană cu dezabilitati de unde ia bani pentru o centrală termică de apartament că „noi” am fost uitați de guvern la toate majorările de până acum (doar Ponta a marit odată)

    Răspunde
  • Subvenții se vor mai acorda dar nu în maniera boșcodistă de până acum, care dădea călduraă ieftină, subvenționată din bugetul primăriei tuturor abonaților sistemului centralizat, indiferent de veniturile realizate. Unul cu 10 milioane pe lună plătea același preț al gigacaloriei cu cel care câștiga 50-100 de milioane sau mai mult. Acum cred că subvenția se va acorda celor cu venituri mici între care sunt și persoanele cu dizabilități. Așa cred eu, ca simplu cetățean. Să vedem cum va proceda conducerea primăriei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.