Primăria Buzău a emis autorizația de construire a centrului comercial
În ianuarie 2024, a fost demolată o parte a fostei fabrici Ductil (fostul depozit de cuie) de pe str. Drăgăcii, în spatele stației de autobuz:
Terenul va fi redat circuitului economic prin construcția, AICI, a unui centru comercial Penny, dotat cu o parcare generoasă:
Săptămâna trecută, primarul Toma a semnat autorizația de construire (valabilă 12 luni), astfel că lucrările pot începe:
În ianuarie, când s-a început demolarea mulți dintre buzoieni au comentat negativ referitor la înlocuirea fabricii cu un alt centru comercial:
„Alt supermarket ? O fabrică unde să se producem ceva nu se putea ?”
Dincolo de acest regret, al dispariției unei părți din vechea industrie buzoiană, să vedem și părțile bune.
1) Hala stătea degeaba de 4-5 ani, de când s-a închis fabrica.
2) Prin construirea supermarketului, locul va fi redat circuitului economic. Penny va plăti impozit pe profit și TVA.
3) Supermarketul va angaja buzoieni. În loc de șomaj, cei 20-30 de buzoieni care se vor angaja aici vor plăti dări către stat.
4) În locul imaginii urâte care se vedea de la stradă, va apărea o construcție mult mai plăcută ochiului
5) Penny va amenaja și o parcare generoasă
Întreaga stradă a Drăgăicii va intra în curând în reabilitare și modernizare. Se vor reface trotuarele, va apărea și pistă de biciclete, se va turna alt asfalt pe carosabil.
Primăria Buzău a lansat săptămâna trecută licitația pentru modernizarea a 12 străzi importante din oraș, printre care și Drăgăicii (detalii în știrea de mai jos):
Penny sau Lidl ?
In fata Dragaicii merita acordata o atentie depsebita reamenajarii, mai ales daca acolo va fi intrarea in viitorul complex expozitional. Spatiu mai larg, catarge, poate gen fantani arteziene. Un centru urban de interes.
Incredibil , am daramat o fabrică sa construim un supermarket.
Sunteți de râs? Nu, ci de internat la psihiatrie ori de trimis la școli de reeducare! Băi naivilor, vă bucurați că se dă voie un nou „rechin comercial” la noi în oraș? Sunteți mai proști decât prevede regula! Adică se demolează tot ceea ce a însemnat industrie și a dat pâne pe masă la două generații, dar în schimb vin multinaționalele să ne ia și spoială de avuție ce-a mai rămas pe ici, pe colo? Voi conștientizați că aceste lanțuri de unități economice aduc marfă din afară și externalizează profitul? La fel s-a procedat și la Contactoare, la Chimica, la … Ce mai e în picioare în Zona Industrială de Sud? Boromir? Adică fosta Fabrică de Pâine Spicul? Unde sunt Geamurile? Dar Zahărul? Uleiul? Polimerul? FUM-ul? IUT-ul? Sârma? Metalurgica? Abatorul? Alo? Primăria? Nea’ Tică, parcă înaintea primului mandat de primar promiteai buzoienilor că o să aduci investitori străini să creeze locuri de muncă în spații fostei Zone Industriale? Băi, suntem de râs! Țară agrară, Buzău că bazin legumicol în Câmpia Română să cumpere legume, leguminoase și zarzavaturi din import! Urzici mai au să ne aducă străinii, că în rest ne-au adus de toate! Ne pleacă tinerii în robie de voie bună în străinătate să muncească la niște foști migratori! Pleacă muierile să șteargă la cur bătrânele și moși prin toată Europa! O societate neo-sclavagistă, fiindcă nu avem lideri!
Domnule Munteanu, este clar ca nu ar trebui sa ne bucure faptul ca se mai face un supermarket, insa, dupa cum bine zicea catalin, acea hala a stat parasita ani si ani, cel putin un deceniu. Macar se face ceva, chiar daca nu avem parte de ceea ce ne dorim cu adevarat. Motivul declinului este simplu si este imbratisat de majoritatea care considera ca a fost al naibii de rau in comunism si ca fabricile erau praf si pulbere, cu tehnologie invechita si depasita, care ar fi mers in pierdere. Numai ca se uita ca asa proaste cum erau, puteau vinde la tari mult mai putin dezvoltate decat a noastra si cu siguranta s-ar fi adaptat vremurilor, mai ales ca aveam cea mai de pret „tehnologie” si anume creierele. S-au dat pe bani de fier vechi. Nu vad la TV ca Adrian Nastase si camarila au fost spanzurati in piata de o multime furioasa. Traiesc bine mersi si spun ca era ceva necesar, privatizarea. Nu pot impartasi aberatia asta cu era mai rau, cat timp tatal meu lucra la sarma si muncea pe doua masini la capacitate maxima ca sa indeplineasca comenzile din abundenta si am dus o viata fara lipsuri. Aveau lipsuri aia care nu munceau! Au „vandut-o” la francezi, la rusi, la naiba mai stie cui. Ce stiu este ca rusii trimiteau oamenii acasa si aduceau vagoane dupa vagoane cu sarma de la ei, pe care nu o cumpara nici dracu, si o ambalau apoi cu eticheta de Ductil. Si uite asa s-au oprit la un moment dat tepele si s-a dus naibii si sarma de Buzau, mai celebra decat covrigii. In tara asta singurii vinovati sunt locuitorii care nu au iesit in strada sa-i dea jos pe adevaratii comunisti deghizati in reformatori democrati. la Revolutie au iesit romanii ca oile si au facut munca strainilor. Na ca acum e bine, ai vitrinele pline si libertate sa te duci oriunde. Nu zice rau nea Munteanu, avem libertatea de a le culege capsunile si sa le stergem babele la fund, sa le muncim campurile si sa le ridicam constructii. Pai sunt ei prosti, sau noi? Tara asta are nevoie de agricultura si infrastructura mai presus de orice. Si la Buzau, dupa o eternitate, o data cu autostrada exista posibilitatea reala de dezvoltare, mai ales ca salariile aici sunt mai mici decat in alte orase dezvoltate si vor atrage investitorii dornici de profituri mari. E nasol, stiu, dar este mai bine decat nimic sau supermarketuri la nesfarsit, iar o data cu trecerea timpului vom evolua. Orasul arata din ce in ce mai bine, nu mai lipseste decat sa ne dezvoltam, iar aici acel campus universitar ca punct de inceput ar fi mana cereasca.
Nu intelegeti gresit aceasta rabufnire. Nu cred ca Rusia era sau este o optiune. Optiunea buna a fost si va fi vestul, insa cu cap, pentru ca au nevoie de noi la fel de mult cat avem si noi de ei. Ne-au distrus si apoi ne ajuta sa ne dezvoltam, insa vom fi la nesfarsit in urma lor cu cel putin cativa ani. Cat timp avem lideri care se gandesc doar la „binele” lor… nicio sansa de mai bine. Un lider ar trebui sa puna pret maxim pe ce se produce aici si sa ajute producatorii ca sa poata elimina baietii destepti, respectiv n-spe tipuri de intermediari, ca pretul sa ajunga la consumatorul final de zece ori mai mare, iar ala care produce sa fie mai fericit daca arunca marfa decat sa-l imbogateasca pe unul care nu a pus mana la cules. Nimeni nu se intreaba cum poate o leguma sa fie mai ieftina dupa un drum de mii de kilometri pana la noi in magazin, in conditiile in care aia care culeg au salarii mai mari de cel putin 3-4 ori decat ai nostri?
Oaie, fabrica aia a murit pe furturile capusilor de origine romana.
Punct.
Mulțumim domnului Adrian Petre!
Pingback:Primăria Buzău a emis autorizația de construire a centrului comercial – Buzoienii.ro - newsflash
Asta este economia . Dacă piața cere supermarketuri, se fac supermarketuri. În atâția ani cat hala aia a stat închisă nu s-a găsit nici un investitor cu profil industrial. Când zona va crește , poate se va dărâma magazinul și se vor face blocuri .
PAI DE CE SA PRODUCEM CIND PUTEM CUMPARA DE A GATA NU ASA E IN DEMOCRATIE VRAJA MARI