Primăria Buzău a emis certificatele de urbanism pt. 4 proiecte mari
Sunt 4 proiecte mari care – dacă vor fi realizate – vor schimba mult în bine viitorul Buzăului și al buzoienilor.
Primăria Buzău a emis în ultimele zile din decembrie certificatele de urbanism (vezi documentele mai jos) pentru cele patru proiecte importante.
1) S-a emis certificatul de urbanism pentru SPITALUL MUNICIPAL:
Mulțumită unei donații a proprietarului Agricover, Primăria Buzău are acum teren pentru realizarea spitalului și a unui centru pentru bătrâni. Urmează întocmirea proiectului tehnic și identificarea surselor de finanțare.
2) S-a emis certificatul de urbanism pentru CENTURA DE EST ȘI SUD a orașului Buzău:
Toma speră că Guvernul României va alipi centura Buzăului de A7 (conform protocolului încheiat) și că se va obține finanțare din fonduri europene.
3) S-a emis certificatul de urbanism în vederea construirii Campusului a două facultăți tehnice la Buzău (mecanică și chimie alimentară) + învățământ profesional dual
Orașul Buzău a depus proiect pentru a obține o finanțare de 22 mil. €, fonduri europene. Realizarea campusului (teren vizavi de depozitul Ursus spre Vernești) însemna aprovizionarea industriei buzoiene cu ingineri și meseriași, plus rămânerea în oraș a unor tineri de valoare.
4) S-a emis certificatul de urbanism pentru Aqua Parc în locul Ștrandului din Parcul Tineretului
Primarul Toma a fost la Galați, acolo unde primarul PSD Ionuț Pucheanu a realizat cu 6 mil. € un aqua parc lângă faleza Dunării. Vrea să-l implementeze și la Buzău.
CONCLUZIE
Sunt patru proiecte din zone diferite (sănătate, infrastructură, educație și divertisment) care – dacă vor fi realizate vor schimba mult în bine viitorul Buzăului și al buzoienilor.
Cum Bd. Unirii e aproape gata, Piața Dacia va fi și ea finalizată peste 2-3 luni, primarului Toma nu-i rămâne altceva de făcut decât să realizeze cele 4 obiective în cei 6 ani pe care-i va mai petrece la cârma Primăriei Buzău (2 ani din mandatul rămas + 4 din următorul).
Citește și:
Seamănă puțin cu întâi potcoavele și pe urmă calul, dar eu am încredere că se va face dacă nu tot măcar pe jumătate adică spital și centură! Nu se mai aude nimic despre mult trâmbițata sală polivalentă cu patinuar și bazin de înot…
Dacă nu ardea gazul cu locomotive, avioane, mori, ziduri și Căi ”frumoase”, acum aveam cel puțin Centura completă. Nu reprezintă o prioritate însă, se pare. Despre facultăți a spus de câțiva ani, deja a trecut prea mult timp să ma fie considerată drept realizare importantă, roadele fiind vizibile dupa una-două promoții iar ele nici nu există măcar.
La Spital s-a mișcat cu talent absolut, după donația uimitoare și din senin. De când visează unii care sperau acum zeci de ani să treacă autostrada pe acolo și să se umple de bani (în special revoluționarii care au primit terenuri drept beneficii) să aibă teren intravilan în zona aia, iată că ațteptarea e pe cale să ia sfârșit, gratuit.
O ultima observație. Dl primar Toma are șansa legală să iasă la pensie din Primărie (doar dacă nu a declarat că nu mai dorește să candideze și ptr al 4-lea mandat, situație în care oricum nu-l mai cred), nu e limită la mandate, dar dacă e să prevestim și să ne dăm cu presupusul, dacă PNL și AUR nu pun iar batista pe țambal cu cine stie ce candidați de formă de genul Avrămescu, Marin sau Viorel Ion, personal îl văd in istorie la următoarele alegeri. Eu, cel puțin, nu-l mai votez a treia oară, indiferent ce!!! Primele ture m-a fraierit, a treia oară chiar aș fi o ființă stupidă.
După ce a desființat foarte multe locuri de parcare în centrul orașului, ar fi trebuit sa construiască inainte de finalizarea lucrarilor la Piata Daciei și o parcare sub sau supraterana. Cred ca se putea construi o parcare subterana pe Aleea Trandafirilor și Piața Daciei. Dar se pare ca acest lucru nu este important pentru administrația locala, cu toate ca numărul mașinilor creste de la an la an. Poate gânditorul de la primarie ne va surprinde cu un proiect de acest fel fără sa mai vina cu tot fel de idei.