Primăria Buzău a lansat ieri licitația

Primăria Buzău a lansat ieri licitația pentru achiziția a 20 de microbuze electrice.

ANUNȚ SEAP: Furnizare microbuze electrice și stații de încărcare aferente – 20 microbuze nepoluante, împreună cu 20 stații de încărcare lentă, cu montaj inclus 

Valoarea microbuzelor plus a stațiilor de încărcare ajunge la 6 mil. €, fonduri europene.

Primar C-tin Toma: „Vom folosi cele 20 de microbuzele în două scopuri. Dimineața și la prânz pentru transferul elevilor către și dinspre școală, pentru reducerea traficului din oraș. Apoi, pe seară, când numărul de călători scade, microbuzele vor lua locul autobuzelor diesel, asta însemnând o reducere însemnată a costurilor cu motorina”


Pe lângă cele 20 microbuze electrice (6 mil. €), departamentul fondurilor europene din Primăria Buzău a pus mâna pe un contract încă și mai baban, 9 mil.€, pentru achiziția a 16 autobuze electrice.

Licitația pe SEAP pentru achiziția cele 16 autobuze electrice a fost lansată tot ieri.

Din primăvară, orașul Buzău a pus în circulație primele 13 autobuze electrice (9 BYD și 4 Temsa)

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Primăria Buzău a lansat ieri licitația

 • Aduc cu ele copiii din tot județul la școlile din oraș?

  Răspunde
 • Revenim la maxi taxi deci,electrice intr-adevar.

  Răspunde
  • Daaa, de la căruță cu coviltir la Sprinter!

   Răspunde
 • Dacă reușește Toma să scape orașul de cohorta de mașini ale tătarilor ăștia din satele învecinate cu poftă de carte pentru copiii lor, ca ei nu au avut, e cea mai mare realizare a sa ca primar.

  Răspunde
 • Ar fi buna initiativa daca ar fi fost acompaniata si de eliminarea gratuitatii pentru elevi pe celelalte autobuze Transbus.
  Sa aiba gratuitate doar pe microbuzele noi scolare, nu ca acum cand cei ce vor sa foloseasca Transbus platind bilet nu au loc de elevii care se plimba nelimitat unde vor adica oriunde numai in scop scolar nu.
  Ca exemplu zilele astea ca platitor de bilet ajungi sa nu incapi in autobuz de adolescentii care se plimba pe la evenimente precum Dragaica sau alte concerte, nicidecum la scoala ca sunt in vacanta deja.
  Si dupa aia se intreaba unii de ce nu foloseste lumea autobuzul, nu se gandesc ca trebuie sa fii masochist sa mai platesti bilet sa stai ca sardina in autobuz dupa ce ca e deja foarte cald in autobuze. E o placere ca dupa ce ai stat in statie sa te arda soarele sa te inghesui ca sardina intr-un autobuz care si gol daca ar fi tot temperatura caniculara ar avea inauntru.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.