Primăria Buzău: „Noi cumpărăm dozatoarele și le umplem prima dată. Apoi…”

La sfârșitul lunii martie Primăria Buzău anunța că va achiziționa și pune dozatoare cu dezinfectant și covorașe pentru toate cele 1620 de blocuri din Buzău.

„Am montat câteva sute, urmează ca zilele următoare să ne vină și restul dispenserelor. Am găsit să le cumpărăm din Turcia. Noi, primăria, le punem și umplem prima dată. Apoi, cade în sarcina asociațiilor de proprietari să le alimenteze cu dezinfectant”, a anunțat azi viceprimarul Ionuț Apostu.

Spusele viceprimarului se regăsesc la Art. 3 al hotărârii de azi a Comitetului pt. Situații de Urgență al Municipiului Buzău.

„Se instituie obligaţia Asociaţiilor de proprietari să asigure paza, mentenanţa cât şi alimentarea permanentă a acestora, pe cheltuiala proprie”.

În aceeași hotărâre (de azi), s-a decis că purtarea măștii este obligatorie în toate mijloacele de transport în comun (autobuze, microbuze şi taxiuri) din orașul Buzău, dar şi în toate locurile publice (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere în lucru, etc).

De asemenea, primarul Toma a impus obligativitatea purtării măștii de către toți angajații din oraș în timpul serviciului.

Vezi mai jos conținutul integral al Hotărârii Nr. 6/06.04.2020 a Comitetul Local Pentru Situaţii De Urgenţă.

MUNICIPIUL-BUZĂU

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

10 comentarii la „Primăria Buzău: „Noi cumpărăm dozatoarele și le umplem prima dată. Apoi…”

 • Guvernul obligă primăriile, primăriile obligă asociațiile de proprietari, astea le vor cere bani oamenilor. Oamenii cățeilor, cățeii pisicilor, pisicile porumbeilor, porumbeii gărgărițelor. Și așa trece covidul, ca și responsabilitățile. Important e să ai unul mai mic decât tine, tu cu deciziile, el cu execuția…

  Răspunde
 • @ Ar.
  Corect!…
  Peste cel mare il inghite pe cel mic. Insa asta este si explicatia faptului social ca cei mici nu-i inghit niciodata pe cei mari…

  Răspunde
 • Cam atat poate face primaria pentru noi, sa monteze niste dispensere de 14,99 lei. Sunt foarte curios cum o sa asigure asciatiile paza acelor dispensere nepretuite montate de primarie. Suna bine 1620 x 14.99 ≈ 5000 € pentru protectia cetatenilor fata de 200000 € pentru un spectacol anost…

  Răspunde
 • Asociatiile de unde sa faca rost de bani pt dezinfectanti si pt a asigura paza!? Din pacate tot locatarul plateste deoarece primaria are bani pt alte chestii !!!

  Răspunde
 • Domnule Primar, ia ziceți, erau buni acum banii ăia dați pe Eurovision ?

  Răspunde
 • Foarte pertinente comentariile, asa gandesc multi cetateni. Se pasează responsabilitatea, dar dupa ,,razboi” ,sa vezi ce aleși locali avem, unul mai erou ca altul.

  Răspunde
 • Și dacă sunt restanțieri într-o asociație care nu-și plătesc de luni de zile nici măcar întreținerea? Tot pe bunii platnici trebuie să îi sacrificăm? În loc să achităm facturile de utilități către furnizori, din banii încasați de la proprietari, trebuie să cumpărăm dezinfectanți la prețuri exorbitante și după aceea să constatăm că nivelul încasărilor va scădea și astfel vom acumula datorii la furnizorii de utilități, că ăștia nu ne vor ierta și nu vom putea avea justificări că a trebuit să cumpărăm dezinfectanți pentru pulime și că ăștia nu vor sau nu mai au de unde să plătească…

  Răspunde
 • Daca tot le-au montat sa fie primite, cu ce le umplem mai vedem, dar masti de unde luam. Are Don Prinarele idei pt. obligativitatea asta. Plangem IMM-urile ca dau faliment dar nu s-a gandit nimeni la reprofilare chiar si facute in casa.Luati exemplu de la cehi, austrieci, polonezi .E simplu sa cumperi din farmacie ,la ce preturi si cand au.O sa poarte romanul o masca pana se termina pandemia si nu o mai schimba cu alta.

  Răspunde
 • Masurile par a fi luate in ciuda buzoienilor, nu pentru ei. Strazile trebuie spalate, nu stropite. Materialele de preventie, masti, manusi sa fie puse la dispozitia buzoienilor,ca tot din banii lor sunt. S-au tot cheltuit bani in anii din urma pe diverse activitati, ( pomi importati, spectacole, panselute in decembrie, alte concerte, festival etc), dar e scump sa investim in sanatatea buzoienilor.

  Răspunde
 • Ne interesează…ce?! Diminuarea riscului de infectare, educarea populației in situații de urgentă sau delegarea de sarcini?? Nu uitați ca toate aceste măsuri ar fi trebuit sa aibă caracter de urgentă! Spălarea tuturor străzilor, dezinfectarea cu simt de răspundere a scărilor de bloc, dezinfectant la fiecare intrare ! Zi și noapte trebuia acționat, nu pe zile cu programare in decurs de 2-3 săptămâni. Asociațiile de proprietari sunt delasatoare, acolo se fura mult, nimănui nu i pasa, despre ce vorbim?Nu puteți sa lăsați așa ceva la nivel de asociație de bloc ptr. ca rezultatul va fi zero!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.