Primăria Buzău vrea să cumpere acest teren

„S-a negociat de curând, sper să semnăm contractul. Vom avea acces la încă șapte mii de metri pătrați în spatele Drăgăicii. Contractul prevede că putem cumpăra terenul în următorii zece ani”, a anunțat primarul Toma la TV Sat.

Terenul pe care Primăria Buzău îl închiriază și urmează să-l cumpere e cu dreptunghi galben. Cu linie roșie e trasat un alt teren care aparține Primăriei Buzău

C-tin Toma, primar Buzău: „Prin achiziția acestei suprafețe vom face joncțiunea cu un alt teren de aproximativ șapte mii de metri pătrați, proprietatea Primăriei Buzău, a fostei societăți Aquafor”.

Care e scopul achiziției ?

C-tin Toma, primar mun. Buzău: „Cu aceste două noi terenuri, plus ce avem deja la Drăgaică vrem să facem un Centru Expozițional. Așa cum e Romexpo, evident la o scară mult mai mică. Am dat drumul la un studiu de fezabilitate, Centrul Expozițional poate fi la nivel regional un loc unde firmele să-și promoveze produsele”.

Deocamdată, noile terenuri din spatele Drăgăcii pot fi folosite atât în iunie la noua ediție a Drăgăicii, cât și în weekend la talcioc.

Citește și:

loading...

8 comentarii la „Primăria Buzău vrea să cumpere acest teren

 • ”Poate fi” și cu ”se face frumos” sunt direcții care pot explica multe din traiectoriile profesionale cel puțin nefericite ale domnului acum primar. Dar ”facem, pentru că este cu adevărat și urgent nevoie!”, când, dle primar? E nevoie de parcări, dle primar! E nevoie de preț bun la apă, dle primar! Ar fi bine ca să nu fie rău cu oameni măcar care se pricep în firmele și administrația pe care le coordonați, dle primar! E nevoie de reabilitări urgente de blocuri, începând din casa scării, nu doar spoieli, ”să fie frumos”, dle primar! Este nevoie să-i mai lăsați pe foștii subalterni din firmele falimentate să respire, că prea i-ați poleit cu funcții de le este și lor rușine să spună cu ce se ocupă, când se mai găsesc pe stradă cu foști vecini, colegi de muncă sau chiar de școală!
  Ce vrea domnul Toma acolo e cu iz, și dumnealui știe asta, că doar nu este la prima încercare de genul. Apoi tot dânsul se miră.

  Răspunde
 • Cetatenii din Viitorului si Unirii va recomanda sa cumpartati si spatiile invecinate Blocului 110 ( Viitorului), unde Primaria poate face parcare subterana si parc. Ar fi de utilitate maxima, un plaman verde pentru acea zona si necesara pentru Buzau si cetatenii din zona Unirii si Viitorului, in loc de focarul de infectie si crematoriul, pe care-l propune firma de boli TBC din Patriei.

  Răspunde
  • Da-le dracu de parcări,drumuri,spatii verzi,zona industriala și siguranță publica.Traiti și fără.Si mulțumiți-i primarului ca va face Dragaica,ca susțineți din buzunarele voastre extinderea rețelei de apa la sate,ca plătiți tot ce nu plateati înainte.

   Răspunde
 • 1. Foarte buna propunerea cu parc și parcare pe Viitorului. Aceasta situație ar suplimenta parcările din zona ( vs lipsa lor din Unirii) și un spațiu de plimbare pentru bătrânii din zona, plus un loc de joaca pentru copii. 2. Primăria sa nu mai facă concesii firmelor gen IdeeaDent, Med Sarais etc în detrimentul cetățenilor, a puținele spatii verzi din oraș…

  Răspunde
 • De acord cu cumpararea terenului din Viitorului si cel din spatele Dragaicii!

  Răspunde
 • Bani aruncati pe apa sambetei, proiecte care nu au legatura cu necesitatile imediate ale acestui oras: chiar nu putem trai fara un „Centru expozitional” ?
  Primarul Toma spune ca nu are bani sa intocmeasca documentatiile tehnice (cartile funciare) pentru punerea în posesie şi eliberarea titlurilor de proprietate celor îndreptăţiţi din acest oras – conform Legii 87/2020 ?!?
  Se pare ca , bani pentru proiecte inutile se gasesc !
  Chiar nu mai aveti limite, chiar suntem luati de fraieri ?

  Răspunde
 • Aquafor, ooo, nostalgii !

  Ce, iar nu mai are Concas de lucru ?!
  Că alde Troia parca-s cu drumuri, poduri, etc…

  In alta ordine de idei, susțin proiectul numa’ dacă se face și-un parc, acolo, cât de miculuț, imprejuru’ lu’ Romexpo, numa’ sa fie parc și-n zona aia geografică.

  Răspunde
 • Degeaba venim aici , la redacția dlui. Tereacă să ne mai ” răcorim ” ! Realitatea a demonstrat că atunci când își pune ceva în gând, actualul primar o și face . Intâi face o ” proiecție ” a intențiilor sale , cam ca o testare a publicului buzoian. Pe urmă, târâș-grăbiș încearcă să transforme în practică visul domniei sale. Dl. Ciolacu vine premierul țării , dl. Ciucă – indiferent ce va fi – e de-al nostru , dl. Romașcanu rămâne sigur la Cultură, dl. Neagu la Consiliul județean – așa că dl. Toma n-are nicio emoție privind viitorul următorilor ani la conducerea Primăriei Buzăului! P.S. De acord cu propunerea cititorilor privind un părculeț în zona Viitorului !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.