Primăria Costești a dat lovitura. O firmă din Olanda va amenaja un parc de eoliene pe izlazul comunal. Iată ce va câștiga comuna

Veste bună pentru locuitorii comunei Costești. Pe pășunea din comună, între satele Spătaru, Gomoiești, Budișteni și Costești se va amenaja un parc de eoliene. Investiția va fi realizată de o firmă din Olanda, iar comunitatea locală va câștiga importante sume de bani.

Primarul C-tin Moise cu schița terenului pe care se vor amplasa turbinele

„Ieri, m-am întâlnit cu grupul de investitori olandezi. Până în septembrie vor lua toate avizele, iar din septembrie vor începe lucrările la fața locului. E vorba de 15 eoliene care se vor ridica pe pășune în perimetrul dintre satele Spătaru, Gomoiești, Budișteni și Costești. Pentru că vom pune la dispoziție terenul, vom primi o redevență anuală de trei mii de euro pentru fiecare turbină. În plus, am prevăzut în contract, faptul că vom primi energie electrică gratuită pentru toate instituțiile primăriei. Pentru noi înseamnă enorm. Nici nu vreau să-mi mai aduc aminte câți bani am cheltuit iarna trecută cu încălzirea școlilor, grădinițelor și a căminului de bătrâni! De-acum ne vom cumpăra centrale electrice, iar încălzirea nu ne va mai costa nimic. Banii economisiți astfel, îi vom putea aloca pentru alte proiecte. Avem idei destule pentru a îmbunătăți viața locuitorilor comunei”, ne-a declarat azi primarul comunei Costești, C-tin Moise. 

Fiecare eoliană va avea 140 de metri înălțime iar fiecare pală a elicei va măsura 65 de metri.

Stâlpii vor fi realizați din segmente ce vor fi fabricate la Brăila.

Pășunatul nu va fi afectat, iar unii dintre localnici, în special electricieni, s-ar putea angaja la acest punct de lucru.  

Investiția este favorizată de faptul că în acest perimetru există curenți puternici din mai multe direcții pe toată durata anului. 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Primăria Costești a dat lovitura. O firmă din Olanda va amenaja un parc de eoliene pe izlazul comunal. Iată ce va câștiga comuna

 • este un lucru foarte bun pentru comuna,dar si firmele din buzau specializate in producerea fundatiilor de eoliene.
  brendul constam,a fost principalul furnizor in parcurilr eoliene din zona dobrogea,facaieni-ialomita ,vaslui chiar si-n zona de munte din arieseni alba.
  le doresc succes in demararea proiectelor,avand in vedere valoarea si decontarea certificatelor verzi,dar si finantarea bancilor!pe acset subiect putem discuta multe!
  cumva este vorba de VESTAS?
  CU BINE SI REALIZARI
  ION LEU -0740006221
  PUTEM SCRIE,CHIAR O CARTE!

  Răspunde
 • Vai de capul vostru, olandezii or sa faca cateva zeci de mii daca nu sute, iar voua va arunca cu praf in ochi. Inteligenta miscare ca olandezii fac bani pe teritoriul nostru, cand am putea face noi. Nu-l doare „mintea” pe domnul primar pentru „MEGA AFACEREA” facuta? Ma intreb cum o sa numere atatia bani si in ce o sa ii investeasca?

  Răspunde
 • Si proprietarii terenurilor de acolo ce parere au?Am si eu acolo un teren.intra peste mine asa fara sa ma intrebe??

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.