Primăria dă un teren de zece mii € și primește unul de o sută de mii!

Schimb ciudat de terenuri între fabrica de bere Ursus și Primăria Bz.

E un fapt că în mandatul fostului primar vânzările de terenuri și locuințe ale municipalității ori schimburile se făceau în detrimentul orașului.

Mâine, consilierii au pe ordinea de zi o afacere ciudată, pe invers față de obișnuință.

Primăria Buzău dă un teren de 700 metri pătrați, evaluat la 10.500 de euro, și primește unul de 8100 de metri pătrați, evaluat la 110.000 de euro.

fabrica Ursus de la Buzău

„Prin adresa SC Warehouses de Pauw România societatea anunță că nu are pretenţii pentru diferenţa de teren urmare a schimbului de terenuri. Societatea ne precizează că a decis să ne cedeze mai mult teren pentru a se crea drumuri interioare, fără a mai afecta terenurile învecinate, pe noile drumuri putând fi trase utilităţi către toți vecinii” – extras din proiectul de hotărâre

În aceste condiții, primarul Toma i-a anunțat pe consilieri că:

Având în vedere cele de mai sus, consider ca fiind o oportunitate pentru dezvoltarea economică şi socială a municipiului realizarea acestui proiect al Fabricii de Bere URSUS. Propun efectuarea acestui schimb”

Iată mai jos extrasul din proiectul de hotărâre în care se prezintă schimbul de terenuri situate la ieșirea din Buzău înspre Vernești, lângă cortul de nunți:

a) S.C. Warehouses de Pauw România predă şi Mun. Buzău primeşte, trei terenuri situate în municipiul Buzău, Tarlaua 18, în suprafaţă totală de 8.103,00 m.p., evaluate la valoarea de piaţă fără T.V.A. de 111.800 euro conform rapoartelor de evaluare.

b) Mun. Buzău predă şi Societatea Comercială Warehouses de Pauw România primeşte un teren proprietate privată a municipiului Buzău în suprafaţă de 700,00 m.p., situat în Tarlaua 18, evaluat la valoarea de piaţă fără T.V.A. de 10.500 euro.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Primăria dă un teren de zece mii € și primește unul de o sută de mii!

  • Pai primesc ei un teren prin care APARENT castiga 90000 euro,pt ca pe el urmeaza sa construiasca INFRASTRUCTURA,adica DRUMURI,CANALIZARE,APA ,GAZE,astea cat o sa coste Auras ? De toate astaea urmand sa beneficieze IN PRIMUL RAND URSUS. Doar PROIECTAREA acestor utilitati inseamna BANI FOARTE MULTI. URSUS stia ca NU PUTEA FOLOSII aceste terenuri DECAT in scopul acesta,dar asta ar fi insemnat cheltuieli su plimentare si DONAREA , mi se pare chiar obligati de lege, catre Primarie a infrastructurii. Este posibil ca Primaria sa castige ulterior prin valorificarea unor terenuri ce-i apartin in acea zona ,dar si prin impozitele ce le vor platii Agentii economici din zona ,care isi vor dezvolta afacerile pe oportunitatea oferita de noua infrastructura. Asa ca ADEVARATII oameni priceputi in afaceri sunt tot cei de la URSUS, CORECTI in relatia cu urbea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.