Primăria face 12 apartamente în acest bloc

Douăsprezece apartamente va face în acest bloc Primăria Buzău – în acest an.

E vorba de fostul sediu al Companiei de Apă din centrul orașului.

Patru milioane de lei va investi Primăria Buzău pentru transformarea birourilor în 12 apartamente: 10 cu 2 camere (1 dormitor) şi 2 cu 4 camere (3 dormitoare).

Foto din spatele blocului. Birourile Companiei de Apă au funcționat la etajul unu (mezanin – mai exact)

•             Bloc 8, scara F – 4 apartamente cu 2 camere.

•             Bloc 8, scara G – 4 apartamente cu 2 camere.

•             Bloc 8, scara H – 2 apartamente cu 2 camere și 2 apartamente cu 4           camere.

Conform proiectului de hotărâre (ce poate fi vizualizat la finalul articolului) cele 12 locuințe „vor asigura o rezervă de apartamente disponibile pentru situaţii speciale, de urgenţă, etc”.

Atenție, locatarii privesc cu rezervă inițiativa Primăriei: „sperăm că domnul primar se va ține de cuvânt și nu ne va aduce țigani aici”.

Primăria se alege și cu 3 spații comerciale

Accesul în fostul sediu al Companiei de Apă se făcea prin trei intrări – cu scări către mezanin.

Scările vor fi demolate iar în locul astfel eliberat vor apărea trei spații comerciale de 76, 53 şi 38 metri pătrați – care vor fi închiriate și vor aduce venit la Primăria Buzău.

Cei care vor să consulte integral proiectul de hotărâre de Consiliu Local o pot face mai jos (CLICK pe săgeată pentru pagina următoare).

apartamente-compri

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Primăria face 12 apartamente în acest bloc

 • Pai, chiriasii de pe str.Cuza Voda abia asteapta…

 • Super!
  Oferiți respectivele apartamente medicilor rezidenți care semnează contracte cu spitalul județean/ maternitate! Dacă mai rămâne vreun apartament oferiți-l unui cadru didactic!
  Investiți în sănătate și educație! Stopați finanțarea sutaniștilor BOR de la bugetul public! Impozitați corect toate afacerile, chiar și cele ale corporației BOR !!!
  ALELUIA !

 • Asta sa o crezi tu primare, asta inseamna un an de zile de santier, noi locatarii acestui bloc nu vom permite asa ceva, DEJA SUNTEM ORGANIZATI, NE VEDEM LA TRIBUNAL 🙁

 • Nici dacă vă dă dl primar bilete zilnice gratis la cinema , Ioane ?

 • Primaria se lauda cu o cheltuiala de 800.000 euro, dupa ce afirmase ca are deja un deficit de 6 milioane de euro pentru anul 2021. Prin urmare, fie are motive intemeiate sa faca rost de cazare pentru specialisti necesari orasului, fie ar trebui sa le valorifice. Dar, daca ar cumpara 12 apartamente de pe piata libera (daca nu mai are spatii disponibile) nu l-ar costa 800.000 euro. Deci, care este castigul? Cred ca ar fi trebuit sa se incerce valorificarea acelui spatiu.

 • Suma e enorma, daca faci un calcul rezulta ca primaria cheltuie pentru renovarea unui apartament de 2 camere 80.000 euro. In conditiile in care pe piata libera un apartament contruit de la zero nu costa nici jumatate din aceasta suma.
  Daca ar cumpara 12 apartamente noi sau noi renovate de pe piata ar iesi mai ieftin.
  Sunt proiecte imobiliare noi in Buzau care costat sub 800.000 euro si au chiar 20-30-40 de apartamente care s-au construit de la zero, incepand cu achizitia terenului unde e amplasat noul bloc.
  Ceva e foarte in neregula acolo la primarie. In conditiile in care toata ziua ne minte ca n-are bani si ne jecmaneste cu taxe, impozite si tarife mai mari, se apuca sa cheltuie nejustificat de mult pentru renovari inutile… sume atat de mari incat ai crede ca placheaza peretii cu aur… ca n-ai cum altcumva sa cheltui 80.000 euro pentru renovarea unui apartament de 2 camere.
  Tot primarul se lamenta ca impozitul de cladiri marit de el cu 50% e prea putin pentru cat isi dorea, ca nu strange din diferenta suficient de mult precum si-ar dori… ei bine diferenta pe care o clama ca o va incasa din marirea cu 50% a impozitului pe cladiri tocmai a aruncat-o pe aceasta renovare de lux. Nu m-ar surprinde sa aflam dupa aceea ca acele apartamente renovate de lux vor fi instrainate catre diversi oameni de bine la pret de nimic ca asa se face de obicei.

 • E o cheltuiala aberantă! 66.900 euro/apartament! Cu banii ăștia le cumperi! Alo, Primăria ?

 • Unde sunt cele cca 150 de apartamente ,pe care (potrivit contractului de asociere cu Concas pentru realizatea Cartierului Orizont) constructorul trebuia sa le puna la dispozitia primariei ….FARA PLATA ?!!!

 • Bătaie de joc! 12 apartamente x 40.000 euro = 480.000 euro! Cu 320.000 euro poți rezolva alte probleme! Domnule Toma, dvs. ati vazut asta ?

 • @Costel, tu te auzi ce vorbesti ?!
  In Orizont sunt vreo 250 apartamente cu totul, cum crezi ca ar fi dat 150 la Primarie ? Si Primaria ce sa faca, sa le umple cu “cazuri sociale care nu au culoare alba” ??!!!

 • Spitalul județean este in subordinea Consiliului Judetean . Să faca ei apartamente pentru medici, ca și așa nu fac nimic !

 • Cataline, te rog sa te documentezi, exista chiar si un CD promo facut de constructor. Faptul ca nu s au respectat conditiile initiale ale asocierii (construindu se mai multe case si mai putine apartamente) este problema de fond……………. a “asocierii”. Apropo stii cate locuinte a primit primaria in ,,Orizont” ?!

 • Nu stiu, habar nu am. Dar ar trebui sa vedem niste contracte semnate clar intre parti, nu … “CD-uri promo”.
  Restul sunt speculatii la o bere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.