Primăria încurajează amenajarea de terase. A înjumătăţit chiria pe metrul pătrat de domeniu public ocupat. Apare o taxă pentru balcoanele de la parter

În ultima şedinţă de Consiliul Local s-a propus şi s-a votat înjumătăţirea chiriilor pe metru pătrat percepute de Primăria Buzău pentru ocuparea cu terase a domeniului public.

Astfel, de la 1 aprilie, deţinătorii de terase amenajate în faţa localurilor de alimentaţie publică vor plăti doar 0,85 lei/zi/mp faţă de 1,65 de lei, cât se percepea în anii trecuţi.

În cazul în care terasa se amenajează ca extindere a unei construcţii provizorii, chiria este ceva mai mare: 2 lei/mp/zi.

În timpul sezonului rece, adică de la 1 noiembrie până la 31 martie, chiria de terasă este mai mică, 0,5 lei/mp/zi.

C-tin Toma a explicat în motivarea proiectului de hotărâre că s-a făcut o comparaţie şi o ajustare cu preţurile practicate de alte municipalităţi din ţară. În schimb, faţă de anii trecuţi, municipalitatea a anunţat că terasele vor fi atent verificate pentru a se plăti pentru toată suprafaţa ocupată. 


 În schimb, s-a majorat considerabil taxa pentru amplasarea de panouri şi corpuri de publicitare de la 1,65 lei/mp/zi la 5 lei. Suprafaţa luată în calcul rezultă din încadrarea proiecţiei orizontale la care se adaugă un metru. 

În hotărârea CLM apare şi o taxă pentru balcoanele de la parterul blocurilor. Astfel, persoanele fizice vor plăti 75 lei/mp/an, iar persoanele juridice 100 lei/mp/zi. 

Cei interesaţi pot consulta întreaga hotărâte de Consiliu Local al Municipiului Buzău aici.

Auraş Tereacă

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.