Primăria răscumpără investițiile făcute de Chiru la Ice Magic

E oficial. Patinoarul Ice Magic va reintra – integral – în proprietatea Primăriei Buzău.

Negocierile dintre reprezentanții municipalității și familia Chiru s-au încheiat cu succes.

C-tin Toma: „În urma negocierii, preţul a scăzut de la 743.630 euro, fără TVA, cât a stabilit evaluatorul, la 650.000 euro, cu TVA”


Ce cumpără primăria:

Copertină

Tribună

Patinoar

Pavilion administrativ

Instalații iluminare și sonorizare

Garderobă

Minibar

Grupuri sanitare

Chioșcuri

Patinoar (Agregat de răcire cu condensator răcit cu aer, pompă de circulaţie pentru pistă, pompă umplere circuit, tablou electric de acţionare şi automatizare a pompelor de circulaţie, pista de gheaţă cu ţevi din PE având suprafaţa de 60×30 etc.)

Veste bună, din iarna viitoare, patinoarul din Buzău va putea funcționa întreg sezonul
Ani la rând patinoarul a stat închis, cu lacătul pe gard, inclusiv în sezonul rece. Iar când a funcționat, prețurile erau foarte mari, puțini buzoieni permițându-și să intre pe gheață

Plată în patru tranșe

În ședința CLM din 29 februarie, consilierii locali vor avea pe masă proiectul de achiziție (vezi pdf mai jos). Banii vor fi achitați în patru tranșe întinse pe trei ani:

Tranşa 1 – 50.000 euro în 30 de zile de la data facturării

Tranşa 2 – 50.000 euro până la data de 31 ianuarie 2025

Tranşa 3 – 250.000 euro până la data de 31 iulie 2025

Tranşa 4 – 300.000 euro până la data de 31 iulie 2026

Pr.38-incetare-asociere-Municipiu-ELCAR-GID
loading...

14 comentarii la „Primăria răscumpără investițiile făcute de Chiru la Ice Magic

 • Să tot faci afaceri cu statul (partidul)
  Cine plătește ? Buzoienii ….

  Răspunde
  • Copii noștri nu trebuie sa se distreze pe patinoar ,asa gândesc unii!

   Răspunde
 • Ideea e geniala ,daca mai ramane actualul primar dupa alegeri.E posibil ca in cazul alegerii altui primar,sa nu mai fie valabila tranzactia!…(dupa modelul CET -ului) Asadar ,ramane de vazut.

  Răspunde
  • Tomiță iese primar și dacă nu mai vrea să candideze! Nu este cazul să ne gândim la posibilitatea alegerii altui primar. Și tranzacția rămâne valabilă, este hotărâre de Consiliu Municipal.

   Răspunde
  • Tomita o sa fie primar pana moare! Opoziția nu are pe nimeni care sa fie măcar la unghia mică a lui Tomita ! Sau poate candidează din nou Boscodeala, Fratila și gasca umflatului !

   Răspunde
 • Hmm!Chiru un bandit!Bosco i l-a dat pe moca,iar Toma il ia pe o caciula de bani!Bravos natiune!

  Răspunde
 • Chiru poate fi numit în fel și chip, doar că este fix produsul sistemului economic pe care l-am râvnit și adoptat. Afacerile într-un sistem capitalist nu sunt influențate de sentimentalisme, de morală creștină sau necreștină ci se ghidează după o singură constantă: „de ce să vând ieftin dacă pot să vând scump”. Specula nu mai este incriminată ci este ridicată la rang de virtute chiar de motorul capitalismului și anume Bursa.

  Răspunde
 • Privatul a preluat efectiv o groapă de gunoi, un fel de bazin cu pereții betonați. Mai era o cutie din metal prin curte, cândva un fel de vestiar. Instalațiile de frig erau inundate, ruginite și spânzurate pe afară iar tribunele niște schele.
  Deal-ul a fost ca primăria să cedeze administrarea unei firme private, cu două condiții: firma investește tot ce trebuie, începând de la debarasarea terenului, reconstrucție, administrare, iar primăria alocă o sumă anuală drept subvenție (ca la Transbus sau handbal), în schimbul căreia era și o gratuitate pentru copii, dacă nu mă înșel.
  Practic, primăria a cumpărat acum un patinoar (ori a plătit și l-a construit cineva de la zero pe terenul propriu), și va avea propria administrație probabil tot de pe la CSM, unde nu va mai conta scopul economic, că pierderile se acoperă din pix la stat. Nu cred că este un lucru rău, dar nici ”bine” și pustiu cum se prezintă stadionul de atletism parcă nu este de dorit.

  Răspunde
  • In câți ani se amortizează investiția asta???

   Răspunde
   • Domnule Narcis, daca priviti strict din punct de vedere al amortizarii investitiei, ar trebui sa nu se mai realizeze nimic. Dar absolut nimic altceva decat sali de pacanele, pentru ca acelea se amortizeaza in maximum 2 ani, oricat ar costa. Cand este vorba de obligatiile legale ale unei Unitati Administrativ Teritoriale, obligatii legate de bunastarea locuitorilor, nu exista notiunea de amortizare, ca la privat. Va uitati dintr-o perspectiva gresita. Dar, doar ca idee, sa stiti ca au fost si cu siguranta vor mai fi programe de finantari nerambursabile, cu 90% + bani gratis, pentru a imbunatati acest patinoar si a-l face functional cel putin 6 luni pe an, iar ca bonus, panouri fotovoltaice pe toata suprafata acoperisului, atat de necesare unui mancator de energie precum un patinoar, pentru ca AFM-ul si inca vreo 2 programe sustin aceste investitii din partea primariilor

    Răspunde
 • Am si eu o bicicleta pe care nu o mai folosesc, cat imi da primaria? Ii pune GPS si o face municipala. Vreau si eu afaceri pe banul public, doar si eu platesc taxe, nu?

  Răspunde
  • Probabil nu locuiti in acest oras, iar la tara aveti pajistea unde apa ingheata dupa un freezing rain si va zbenguiti acolo unde papa vaca iarba grasa pe timp de vara. Noi astia care locuim la oras, apreciem orice spatiu amenajat, unde copiii nostri se pot dezvolta, practicand sporturi, de orice fel. In cazul acesta, un patinoar, daca s-ar investi in acoperirea lui (este deja structura de rezistenta), si ar functiona mare parte din an, ar fi extraordinar. Aveti idee cat costa un patinoar de la zero??? Probabil stiti cat merge un tauras la targ, dar se pare ca nu aveti nici cea mai mica idee despre constructia unui patinoar. Doar terenul acela pustiu de atletism, a costat aproximativ 2 milioane de euro si nici nu are cine stie ce constructii pe el. Asa ca, 650.000 de euro, cu tot cu TVA, care se intoarce la stat, daca la coada vacii nu se stie… sunt foarte putini bani. La primarie se poate solicita actul prin care s-a pus la dispozitia privatului terenul groapa de gunoi si epavele care trebuiau daramate sau modernizate. S-a facut totul de la zero acolo. Cine are copii, stie ca au primit bilete an de an de la scoala, pentru accesul pe patinoar. Bilete subventionate partial de primarie. Se poate solicita de la Primarie contractele in baza carora s-au dat acesti bani. Exista procese verbale detaliate cu biletele achizitionate de Primarie pentru copii (un lucru legal si extraordinar) si cu numarul efectiv de bilete predate catre scoli, care a fost mult mai mare decat ce platea primaria (iarasi, se poate verifica de catre cineva care este interesat sa stie adevarul, insa e mai usor sa arunci cu balega in care te lafai cand stai cu obiectul muncii langa tine pe pajistea ce va fi patinoar iarna). Mizeria de patinoar care a fost montata in piata Daciei, cativa ani, a costat per total mai mult decat costa acum preluarea patinoarului, dar… ce sa le ceri romanilor, atat ii duce bibilica.

   Răspunde
 • Sunt bucuros sa aud ca patinoarul Ice Magic va trece sub proprietatea Primariei Buzau. Dupa ani de negocieri, se pare ca familia Chiru a fost de acord sa vanda toate facilitatile patinoarului cu un pret redus.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.