Primăria vrea loc de joacă pt. sute de copii. Proprietarul firmei are alt interes

La cererea părinților din cartier, lucrătorii de la Urbis Serv au demarat lucrările de amenajare a unui nou loc de joacă.

Muncitorii s-au apucat azi de excavat, dar au trebuit să ocolească autoturismul lăsat intenționat – jumătate în curte, jumătate pe domeniul public(!) – de proprietarul casei din vecinătate.

Se întâmplă între blocurile turn 104-105 dintre Bd. Unirii Sud și Spiru Haret (capătul dinspre Bariera Ploiești)

„E un nesimțit. Are ieșire din curtea casei și pe partea cealaltă, înspre Bd. Mareșal Averescu. Se opune realizării locului de joacă și bucuriei a sute de copii de la blocurile din jur ca să-și poată lăsa el pe terenul ăsta mașinile de la firmă”, acuză proprietarii blocurilor din jur.

Proprietarul își lasă mașina jumătate în curte pentru a nu-i putea fi ridicată, împiedicând în acest fel continuarea lucrărilor

„Am cumpărat casa și curtea în 2010 pentru a fi folosite de firma noastră. Printre documentele de la fostul proprietar am primit și harta amplasamentului unde – pe aici – figurează un drum de acces. E un abuz al primăriei ce se întâmplă acum cu acest loc de joacă. Am dat primăria în judecată. Cerem prin ordonanță președințială sistarea imediată a lucrărilor”, susține familia Dobrotă, proprietara casei și a curții învecinate.

Proprietarul casei are ieșire din curte și pe partea cealaltă. Special pentru a permite intrarea-ieșirea din curte, municipalitatea a lăsat două locuri libere în parcarea concesionată către locatarii din blocurile 104-105 (vezi foto mai sus).

Numai că – pe acea poartă – există o diferență de nivel de aproximativ 30 de centimetri, iar proprietarul ar trebui să-și amenajeze o mică rampă. „Dar nu vreau! De ce să-mi pierd eu din terenul curții pentru a amenaja această rampă”, a replicat proprietarul.

Rămâne de văzut ce decizie va lua săptămâna viitoare judecătorul de la Judecătoria Buzău, chemat să decidă în privința ordonanței președințiale.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Primăria vrea loc de joacă pt. sute de copii. Proprietarul firmei are alt interes

 • Tupeistul ăla de doi lei are intrarea NUMAI prin parcarea dintre bl. 104 si 105, nu „si pe acolo”.
  Locuiesc in zona de 40 de ani si nu a fost niciodată „drum de acces” prin spatele casei lui, ci numai teren domeniu public.
  El si-a facut o poartă si in spatele casei, a distrus spatiul verde, a pus pietriș pe domeniul public (o grava ilegalitate) si apoi își parca acolo un ditamai excavatorul, plus cateva masini de la așa-zisa firmă.
  Peste toate astea, frecvent trebuie să auzim din curtea lui zgomote asurzitoare de la diverse scule și utilaje. El are acolo sediul social sau punct de lucru? – e voie să dai autorizație pentru astfel de lucrari intre blocurile de locuințe.
  Deci abuz tot face acest individ, locul lui ar fi prin Congo sau Somalia, nu în civilizație…

 • Imi e greu sa cred ca acolo ar aparea un drum de acces, poate pe o harta de la 1900 cand nici nu existau blocuri, dar pe una recenta, dupa 1989 sau chiar dupa 2000 (ca el a achizitionat acum 10 ani) sigur nu apare ca acolo de cand sunt blocurile n-a existat nici o cale de acces catre acea curte, a existat un teren spatiu verde inconjurat cu niste copaci, printre care s-a strecurat ilegal si a ocupat abuziv terenul sa parcheze si chiar depoziteze pe spatiul verde, ba mai mult, niste copaci au disparut pentru ca erau incomozi.
  E ca si cum ar vrea sa foloseasca terenul vecinului pe post de parcare sub pretextul ca terenul vecinului e langa gardul lui, si vrea sa interzica vecinului sa isi construiasca pe propriul teren ce doreste, adica o aberatie. Doar ca acel vecin nu e o persoana ci e UAT Buzau, reprezentat prin Primaria Buzau si CL Buzau.

 • Consiliul local a votat taxe de 500 la sută pentru unele cazuri de curând. Poate sa mai voteze si de 500 de ori pentru alte cazuri.

 • Acest individ mai acum vreo 2 ani a montat si bariera pe spatiul verde, dar pentru ca un argat de la consiliul judetean l-a sustinut, nimeni nu a indraznit sa se ia de el. Sa nu uitam ca primaria l-a sanctionat si pentru acel gard din BCA facut fara autorizatie de constructie, gard cu care a iesit ai bine de 15 cm pe domeniul public. Felicitari primarului TOMA pentru curaj. Sa nu uitam de cainii care ii avea in curte, de parâitul de flex si sudură cu care face zgomot pana seara tarziu.

 • Unde-i lege nu-i tocmeala ,poate fii si harta de la 1900 ,daca pe ea apar ACESTE PROPRIETATI si drumul aferent lor ,omu are dreptate si trebuie lasat drum. Daca la comunisti ,adica INAINTE DE DEMOLARI acolo exista drum ,ATUNCI EL TREBUIE sa ramana. Temeiul legal este ca proprietatea a fost detinuta NEANTRERUPT si sigur asa a fost pt ca NU A FOST DEMOLATA,asa vum ea exista inca TREBUIE SA EXISTE SI DRUMUL. Nu comunitatea ,autoritatile ,oricine ii poate lua omului acest drept aparat de codul civil.

 • De unde naiba să fie „sute de copii” în zonă? Câteva zeci, poate, dar la modul cum îi țin părinții „sub un glob de sticlă”, mai tot timpul izolați în case, cu tableta sau alte device-uri în mână, pentru că afară se pot îmbolnăvi imediat, numai de loc de joacă nu au nevoie. Puneți mâna, turnați asfalt, acolo și faceți o parcare să ajungă la toată lumea, chiar și pentru a doua sau a treia mașină de familie. E mult mai bine așa, că natalitatea în orașul nostru e la pământ de ani de zile și așa va fi și în viitor, cu excepția câtorva zone, mai din vest, le știm cu toții care…

 • Degeaba se vor suplimenta parcarile daca multi parcheaza pe cate 2 locuri, la un calcul simplu rezulta ca la 2 autoturisme / familie sunt ocupate 4 locuri rezultat eficienta zero.
  Unde duci copii sa se joace, daca multi parcheaza pe trotuar, daca cumva se joaca si ating masina unora e mare zarva uneori cu injuraturi, amenintari.
  Multi uitati ca a-ti fost copii si nu erau ingradite locurile de joaca.
  Iar de cel care a parcat in afara curtii si obstructioneaza lucrarile primaria sa ii aplice o amenda usturatoare poate altfel se va lecui. M-am saturat de tot felul de exemplare cu tupeu.
  Vreau sa stiu daca in afara sau in alt judet ar face la fel?? Se minuneaza unii cum de in alte orase din ardeal se poate si la noi nu. Simplu aplicata legea fara discriminare.
  Emeplu in Sibiu pentru 4 ore parcare platesti 2,5 -5 lei, dar daca ai pus masina pe doua locuri sau incalci linia de marcaj amend. Nimeni nu sta la discutie

 • Daca e cum zice cel de mai sus, ca la Sibiu te amendeaza daca vrei sa ocupi mai multe locuri platite, inseamna ca la Sibiu sunt idioti, de ce sa amendezi omul ca a parcat pe doua locuri, il pui sa plateasca cat pentru doua locuri si gata. Poate sa parcheze si pe 4 locuri atata timp cat plateste pentru 4 locuri. Pe banii lui cetateanul cumpara si parcheaza pe cate locuri vrea, ce e prostia asta sa amendezi omul pentru ca vrea sa achizitioneze mai multe locuri?
  Nu degeaba Sibiul e cunoscut ca fiind cel mai plin de ura oras. Acolo daca te vad cu numere din alt judet sunt capabili sa iti dea in cap, urasc la maxim oamenii, mai ales cei ce nu sunt din Transilvania.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.