Primarii din Buzău au fost chemați de urgență la prefectură

Îngrijorare în județul Buzău.

Paznicul fondului de vânătoare de la Mătești (comuna Săpoca) a găsit în pădure cadavrul unui mistreț.

Inspectorii DSV chemați la fața locului au prelevat probe pe care le-au trimis la laborator.

Se speră că moartea mistrețului n-a fost provocataă de pesta porcină africană. Rezultatele vor veni mâine.

„Cauzele deceselor porcilor mistreți pot fi multiple, însă asta nu înseamnă că nu acționăm cu maximă precauție. Totuși, nu trebuie să uităm că focarul de pestă porcină africană se află la 73 de kilometri de județul Buzău”, a declarat Ciprian Botezatu, director DSV Buzău.

După descoperirea mistrețului primarii localităților din Buzău au fost convocați de urgență azi la Prefectură.

Acolo în prezența reprezentanților directorului DSV Buzău, a șefului Cj Buzău – Emanoil Neagu și a prefectei Carmen Ichim aleșii au fost instruiți asupra măsurilor imediate ce trebuie luate în cazul raportării unor animale moarte în gospodăriile buzoienilor.

Răstimp, la hotarele județului cu Ialomița și Brăila (click AICI) s-au instituit filtre pe principalele căi de comunicație în care se verifică transporturile de animale și de produse alimentare.

loading...

14 comentarii la „Primarii din Buzău au fost chemați de urgență la prefectură

 • … repede … cu pesta porcină africană … ! Poate a făcut infarct . Dar dacă o fi fost împușcat ? Se poate muri din mii de alte cauze !

  Răspunde
 • Ati inebunit cu totii cu pesta voastra porcina..

  Răspunde
 • Testați cu mare atenție nu este de glumă vestea bună că nu se transmite la om!

  Răspunde
 • ASA. DA. MOBILIZARE. ! PTR. ALTE. SITUATII. SE. ACTIONEAZA. CU. INTARZIRE. ! TINT TI. O. ADA. !

  Răspunde
 • La inundatii nu va mobilizati asa dar la o treaba dasta imediat eu cred ca sunt pe undeva interese treaba politica ca sa aducem carne de porc de afaraalt ceva nu pot sa înteleg asa dintro data pesta pesta.Nu vreau sami dau adresa dar sunt din Buzau.

  Răspunde
 • au fost chemati pt ca procii faceau parte din PSD …in cel mai bun caz erau sustinatori PSD!

  Răspunde
 • MUIE PSD. Toți sunt porci în psd ei trb chemați la analize. Sugeti pula cu succes voi și susținători voștri. Ma cac pe față voastră de jegosi

  Răspunde
 • Pesta porcină este în guvern nu în animalele din curțile omului cine are de adus un contract baban de carne de porc din afară tot porci de la conducete

  Răspunde
 • Cand puneti la treaba DSV-ul sa verifice si pepeni, rosiile ardeii, cartofii, s.a. de prin piete si marginea drumurilor.
  Dar cand puneti pe cei de la laboratorul Pedologic al Directiei Agricole Buzau, sa verifice cate chimicale s-au imbibat in pamanturile agricole Buzoiene, de cei nepriceputi agricultori si neautorizati sa lucreze cu substante chimice. Doar aceste laboratoare sunt platite din Buget (contribuabili).

  Răspunde
 • Dacă trebuiau sa se strângă pentru ca spitalele di Buzău sunt ca din evul mediu, nu veneau. Ca avem drumul cu cea mai mare mortalitate din Europa, nu. Cea mai mare mortalitate infantila din Europa la cactul ăla de îi zice maternitate, nu. Ca avem cea mai mare corupție și sărăcie din Europa, nu. Dar pt porci, da. Și așa e, ce de porci…….

  Răspunde
 • Știți ce mă necăjește pe mine ? Faptul că deși evidențele sunt clare iar urmările sunt grave ,sunt cetățeni care ignoră aceste lucruri ,ba chiar le privesc cu nepăsare .Amestecă politicul cu pesta porcină africană .Nu se gândesc absolut de loc la urmările pe care această boală le pot avea în rândul animalelor și a oamenilor .Uite ,mie mi-ar fi frică să consum un asemenea aliment cu toate asigurările pe care le dau medicii veterinari .

  Răspunde
 • Asta e romania frate gata pesta porcina sa li se ea țăranilor tot daca se poate a încetat cu aviara a început cu pesta e CV strigător la cer nu se poate așa CV e inadmisibil sa li se ea porci din gospodării !Cei de sus daca erau in locul țăranilor cum ar fi reacționat ?Sa știe si cei de la conducere ca daca nu sunt țărani ei nu aveau ce pune pe masa in ziua de azi .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.