Iată cele două decizii anunțate azi de primarul Toma


„Am dat dispoziție să se interzică circulația bicicletelor în jurul heleșteului din Crâng”, a anunțat astăzi primarul.

C-tin Toma a decis să reacționeze după reclamațiile buzoienilor că spațiul pentru pedeștri a devenit mai îngust (și mai periculos) decât cel pentru bicicliști.

Aleea dimprejurul heleșteului fusese marcată în urmă cu câteva săptămâni după o altă plângere a pietonilor – că bicicliștii fac slalom printre ei.

Cum nici așa și nici așa n-a fost bine, s-a luat deocamdată decizia ca bicicliștii să nu mai circule deloc în jurul heleșteului.

„Vă spunem noi care e cea mai bună soluție. Să fie totuși pistă, dar îngustă, doar pentru un sens de mers. Trebuie doar câteva zile sau săptămâni ca bicicliștii să afle sensul corect, marcat cu săgeată pe asfalt, și nu vor mai fi probleme. Va fi loc și pentru bicicliști, și pentru pietoni”, ne-au declarat, la fața locului mai mulți bicicliști și pietoni deopotrivă.

Primarul pregătește totuși o altă soluție, foarte probabil cea mai bună și care-i va separa pe bicicliști de pedeștri.

Aleea centrală și cea din jurul heleșteului va rămâne doar pentru pietoni, în timp ce bicicliștii vor fi trimiși pe circuitul care se va înființa peste câteva zile/săptămâni.

Acesta va avea 5 kilometri și va fi compus dintre buclă pe traseul Calea Eroilor, patinoar, aleea spre Crâng, obelisc, aleea pe lângă Urbis spre Micro XIV, strada Baștan, Spitalul Județean, poarta Crângului, stadionul Gloria, armata a doua și, din nou, Calea Eroilor.

Pe tot acest traseu pista de biciclete s-ar putea marca precum pe Calea Eroilor cu asfalt de culoare cărămizie.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Buzăul este al doilea oraș din țară, după Cluj-Napoca, unde s-a implementat sistemul  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Iată cele două decizii anunțate azi de primarul Toma

  • Și pe unde naiba o să ne mai dăm cu bicicleta prin Crâng? Trebuia lăsat ca astă-primăvară, când circulau în devălmășie pe toate aleile, atât pedestrașii, cât și bicicliștii. Acum nu mai au loc unii de alții! Cum o să justificați vopseaua folosită la trasarea pistelor de biciclete? Mergem pe carosabilul deja aglomerat al urbei, să se suie automobiliștii cu mașinile pe noi, să umplem după aia, cimitirele. Să vedem, are unde să mai facă altele? Cine nu avea loc de bicicliști, prin Crâng?

  • Auraș, dă și tu dovadă, odată de mai mult profesionalism! Păi se poate să denumești în halul ăsta o instituție de nivel național, ”armata a doua” și cu litere mici? Sunt 20 de ani de când nu se mai numește așa, scrie mare și la intrarea în instituția în cauză, cu majuscule: DIVIZIA 2 INFANTERIE ”GETICA”. Mai bine ia un creion, desenează pe un perete un cerc cu raza de 25 cm., scrie în interiorul lui: ”loc de dat cu capul” și bagă o căpățână puternică. Așa o să-ți vină mintea la cap!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.