Primarul a mers la Țintești pt. a vorbi cu oamenii. SURPRIZĂ

Primarul Toma a intrat în priză după anunțul că va fi referendum pentru unirea Buzăului cu Ținteștiul.

După ce a făcut turul televiziunilor din oraș, iar toate site-urile locale au publicat știri despre subiect, Toma a mers și la Țintești.

„Am avut ceva emoții. M-am întâlnit cu toți consilierii locali de la Țintești, de la toate partidele, și cu primarul. Subiectul a fost evident referendumul. Oamenii au pus întrebări, e firesc, urmăresc interesul comunității din care fac parte. Surpriza plăcută pentru mine e că la final a fost unanimitate. Toți, chiar și cei de la PNL și USR, s-au pronunțat în favoarea fuziunii”, a anunțat Toma.

Toma spune că un oraș mai mare va avea mai multe oportunități de dezvoltare. „Orașul Buzău are cel mai lung hotar cu comuna Țintești adică 13 km, față de 11 km cu comuna Vadu Pașii (dar pe malul râului Buzău) , 4,6 km cu comuna Mărăcineni (tot pe malul râului Buzău) și 3,2 km cu comuna Costești”

Astăzi, primarul a enumerat care ar fi avantajele fuziunii pentru locuitorii din mun. Buzău, comuna Țintești și din jud. Buzău.

Care sunt avantajele pentru cetățenii municipiului Buzău?

 1. Crearea de noi locuri de muncă pentru toți buzoienii, inclusiv pentru cei care lucrează în țară sau străinătate, prin atragerea de noi investitori, de o parte și de alta a autostrăzii A7, punându-se mult mai bine în valoare poziția geostrategică a județului Buzău, care se află la confluența celor 3 mari regiuni ale României.
 2. Asigurarea tuturor utilităților în cele 4 sate din comuna Țintești, în vederea apariției de noi oportunități legate de construirea de locuințe la prețuri accesibile, pentru tinerii buzoieni sau pentru noi locuitori.
 3. Prin această unire există un potențial mare de creștere a numărului de locuitori ai municipiului Buzău, care în acest moment este pe locul 18 în România.
 4. Creșterea investițiilor cu fonduri europene deoarece apar noi oportunități de dezvoltare a municipiului.
 5. Majorarea veniturilor Primăriei Municipiului Buzău, care creează noi posibilități de creștere a nivelului de trai al tuturor buzoienilor, prin noi investiții publice.
 6. Dezvoltarea brandului municipiului Buzău la nivel național și internațional.
 7. Unirea cu comuna Țintești este un pas foarte important pentru atingerea viziunii de dezvoltare a municipiului nostru, ,,Buzău – oraș magnet până în 2030”.

Care sunt avantajele pentru cetățenii comunei Țintești?

 1. Toți locuitorii din cele 4 sate vor avea acces la rețelele de gaze naturale, apă și canalizare, în termen de 2 ani după ce se realizează unirea cu Buzăul.
 2. Vor fi asfaltate toate străzile din cele 4 sate, în maximum 3 ani.
 3. Vor fi reabilitate toate grădinițele și școlile la standarde înalte și vor fi implementate toate programele pe educație care funcționează în municipiul Buzău.
 4. Toți locuitorii din comuna Țintești vor beneficia de transport în comun cu societatea Transbus, cu aceleași facilități ca locuitorii din municipiu, inclusiv gratuitate pentru pensionarii cu venituri lunare până la 2500 de lei, cât și pentru elevi.
 5. Taxele și impozitele percepute de Primăria Municipiului Buzău vor fi cele mai scăzute pentru un oraș.

Care sunt avantajele pentru ceilalți cetățeni ai județului Buzău?

 1. Va crește puterea economică a județului, ceea ce va însemna mai mulți bani atât la Primăria Municipiului Buzău cât și la Consiliul  Județean și în toate unitățile administrative din județ. În acest moment, peste 70% din cifra de afaceri a tuturor firmelor ce acționează în județul Buzău, se realizează în municipiul Buzău.
 2. Buzăul poate deveni cel mai mare centru logistic din sud – estul României, având în vedere poziția geostrategică, realizarea autostrăzii A7, drumul expres Buzău – Brăila, precum și înființarea unui aeroport civil la Boboc, la numai 12 km de Buzău.

Ca referendumul să treacă e nevoie ca 30% din cetățenii cu drept de vot din mun. Buzău și din comuna Țintești să voteze la referendum. De asemenea, minimum 51% dintre ei trebuie să voteze „DA” la întrebarea ,,Sunteți de acord cu unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești?”.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Primarul a mers la Țintești pt. a vorbi cu oamenii. SURPRIZĂ

 • Aceeasi Marie,cu alta palarie…..Oare nu ar fi trebuit sa i intrebe inainte de a face publica intentia?!!!

 • Umbrelele pentru colectat apa de ploaie se montează înainte de referendum? Ar fi un bun exemplu de proiect util. De ce simt unii nevoia sa-si pună amprentele pe simboluri vechi? Segmentul bulevardului de la prefectură la Crâng are farmecul lui de când eram copii. Umbrele pentru colectat apa de ploaie? As fi de acord sa și le pună in curte. Lăsați dragilor amintirile frumoase la locul lor. Când vom trece pe acolo ne vom bucura că se colectează apa de ploaie.

 • Isi pune primarul mandatul la bataie la acest referendum? Adica, daca nu obtine unirea Buzaului cu Tintestiul, indiferent de motiv, isi da demisia? Daca da, mi se pare interesant. Daca nu, e clar ca e vorba doar despre o manevra politica, sau de alt gen.

 • Avem orasul rupt si insalubru. Dar primarul vrea grajduri si cabaline, dupa ce a platit 2200 lei pe un pomisor de 2 cm!
  Acum vrea sa dea banii colectati prin marirea cu 50% a impozitelor, consatenilor lui de la Tintesti, ca sa le faca viata mai frumoasa.
  Nu am nimic cu locuitorii din Tintesti. E normal sa aspire la mai bine. Dar pe banii nostri? Ai mei? Noi, buzoienii, unde suntem in ecuatia asta? Chiar suntem buni doar ca vaci de muls si boi de injugat la vot?

 • Undeva in Romania într-un decor rural.
  Celentano: Ba ești prost?
  Firicel : Ba ești nebun?

 • E vreo gluma proasta cu unirea asta?

 • O sărăcie mică + o altă sărăcie mică = o sărăcie mai mare.

 • Sa mergi tu si cu rudele tale din Tintesti sa votati asta, domnule Toma. Intai, sa faci ce trebuie pentru orasul asta, daca tot esti primar si dupa aia sa te ocupi de aberatiile pe care le ai in cap.

 • VA DAU O STIRE IN PREMIERA ,TRANSILVANIEI V-A FI LASATA BALTA ASA CUM E 🙁 SI SE VOR APUCA DE UNIRII 🙁 VA DATI SEAMA CE INSEAMNA ASTA ??????? UN ORAS BLOCAT , ADICA LUCRU DE MANTUIALA . STIREA E DE LA STRABAG !!!

 • Acest Primar pare ok pentru că singurul termen de comparație este fostul Primar (erau amici). Daca acela mai putea candida și dacă dacă domnul Toma nu avea probleme în afaceri, domnul Boscodeala era Primar și acum. C-asa e viața la Buzău. Un bâlci cu mititei satisface aspirațiile multor oameni. Progres? Da! Doar vizual. Olfactiv nu! Fluenta in trafic? Categoric nu! Economie? Nu e momentul! Va invit să completati domniile voastre lista.

 • URAAA MULTUMIM DOMNULUI ION PENTRU COMENTARIU SE VA ASFALTA DE MINTUIALA……..ASTA E CEL MAI EXCEPTIONAL COMENTARIU SINCER …SI EU DACA AS FI STRABAG AS GINDI LA FEL…..INCASAM BANII ……SI PUNCTUL ALA DIN CONTRACT ..EXECUTANTUL VA RASPUNDE DE CALITATE SI ETC….NU SE MAI POATE APLICA …..SIMPLU MATA PREMARIE AI EXECUTAT STUDIU NASOL DA MERGE LAS BA CA MERGE O REPLICA MAGISTRALA A LUI DOREL BUZOIUANUL….

 • Domnule Tereacă, transmiteți primarului că nu pentru acest proiect a fost ales, el lipsind cu desăvârșire din programul dânsului!!! Normal ar fi, să-și pună și mandatul la bătaie și să-și prezinte demisia dacă referendumul nu va trece!!! Personal, crezi că are onoare???

 • Primarului nu i-au ajuns banii nici pentru Buzau si in consecinta a marit impozitele cu 50%. Cum ii vor ajunge banii si pentru comuna Tintesti care este foarte mult in urma dpdv economic, al infrastructurii?

 • doamne…. argumentele lui Toma sunt ceva imaginar si de imagine, practic NU este nici un argument logic sau economic. Deci scopul este sa fie mai intans si sa dea mai bine la geografie. ATAT…..incredibil…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.