AMPLĂ DEZBATERE PUBLICĂ. SE REFACE REGULAMENTUL ATRIBUIRII LOCURILOR DE PARCARE

Blocata de la inceputul anului, atribuirea locurilor de parcare rezidentiale revine in actualitate. Regulamentul a fost refacut, dar inainte de a fi aplicat se va afla in dezbatere publica. Conducerea primariei pregateste inclusiv o intalnire cu buzoienii care vor sa aduca amendamente, cu asociatiile de proprietari si presa locala.    

Municipalitatea pregătește o amplă dezbatere pe seama regulamentului de atribuire a locurilor de parcare rezidențiale. Procedura a fost sistatăde la începutul anului, după ce s-au primit mai multe sugestii din partea buzoienilor. Noua formă a regulamentului va fi postată săptămâna viitoare pe site-ul primăriei și va intra în dezbatere publică. Se va organiza chiar și o întâlnire între conducerea primăriei și buzoieni. „Până acum dezbaterea publică însemna doar ca draftul regulamentului să fie pus pe site-ul primăriei. Oamenii nu aveau posibilitatea de a-l modifica, nu  ştiau cum să facă. Vrem să schimbăm această paradigmă. Vom organiza o întâlnire într-o sală generoasă la care pot participa toţi buzoienii interesaţi. Vom invita toţi preşedinţii de asociaţii de proprietari şi jurnaliştii locali. Vom asculta toate părerile” a anunţat viceprimarul Ionuţ Apostu.

Un punct important aflat în discuție e cel privitor la atribuirea de locuri de parcare inclusiv pentru proprietarii care vin acasă cu mașinile de la firmă.

Se pune în discuție și posibila demolare a garajelor indiferent dacă acestea au sau nu autorizație de construcție. „În caz că e nevoie pentru amenajarea parcărilor să demolăm garajele dintre blocuri le vom propune proprietarilor un sistem de despăgubire. Ne gândim să le acordăm gratuit pentru cinci ani un loc de parcare” a adăugat Apostu.

Atribuirea locurilor de parcare s-a realizat deja la sfârșitul anului trecut în două parcări din zona catedralei Sf. Sava. În schimbul a 60 de lei pe an, proprietarilor li se asigură un loc de parcare în vecinătatea blocului de la șase seara până în dimineața zilei următoare.

 Auraș Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.