Primarul e solicitat să intervină: „Cereți ordonanță președințială!”

Aceasta e aleea din Micro III (de lângă Zidul Episcopiei), ocupată și înconjurată cu gard de un cetățean care susține că e proprietar (pe alee și pe spațiul verde dintre zid și stația de autobuz).

Fotografie făcută peste gard. În dreapta e aleea ocupată, în față spațiul verde

De când spațiul a fost împrejmuit cu gard, reporterul buzoienii.ro a primit mai multe solicitări din partea cetățenilor care foloseau aleea (acum ocupată). Cele mai vehemente sună așa:

„Îl rugăm pe domnul Toma, ca primar al Buzăului, să intervină în această speță. Să ceară de urgență la tribunal ordonanță președințială pentru sistarea oricăror lucrări în caz că există și autorizație de construcție. Noi suspectăm că la retrocedarea terenului s-a comis o ilegalitate. Pe acel loc nu a a existat nicio proprietate particulară ca să fie cineva împroprietărit fix acolo. Domnul primar să-și pună juriștii și pe ceilalți angajați din primărie la treabă și să încerce să păstreze aleea pentru uzul trecătorilor”

Conform informațiilor făcute publice de viceprimarul Ionuț Apostu spațiul înconjurat de câteva zile cu gard ar aparține celui care a deținut magazinul din stația de autobuz din Micro III.

Acesta ar fi proprietar până în Zidul Episcopiei, iar faptul că a lăsat totuși o cale de acces de un metru lățime ar fi un act de bunăvoință față de cetățenii care foloseau aleea!

Pe terenul împrejmuit, plus fostul magazin din stația de autobuz, demolat de câteva zile/săptămâni, ar urma să se ridice un centru comercial.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

15 comentarii la „Primarul e solicitat să intervină: „Cereți ordonanță președințială!”

 • Acesta este exact genul de probleme pentru care buzoienii asteapta interventia prompta si consistenta a primariei! Este o situatie de interes si cu impact major asupra multor cetateni, dincolo de simtul civic lezat pentru oricare dintre buzoieni! Intelegem ca exista contracte ale primariei cu diversi avocati! La treaba!

  Răspunde
 • Aici or fi tot mânării de-ale găștii lui Boscodeala?

  Răspunde
 • Frustraţi se simt şi cetăţenii Micro 3-ului care sunt obişnuiţi de-o viaţă cu acea alee, largă şi liberă, frustraţi se simt mai ales locuitorii de la acel bloc alăturat, proaspăt renovat, vopsit cu verde. Indiferent ce va face ,,Proprietarul” acolo, magazin sau altceva, le va acoperi mult din imaginea blocului abia înfrumuseţat.

  Zidul Episcopiei, pe acel segment de 30-40 de metri, nu va mai putea fi nici el admirat. Se va acoperi astfel, la propriu, o bucată de istorie şi ortodoxism a Buzăului. Mă şi mir cum de ,,înaltele feţe bisericeşti” de la Buzău nu iau nicio atitudine în această problemă!
  La fel e de mirat şi uşurinţa cu care autorităţile, prin vocea viceprimarului Apostu, au putut îngădui acest TUPEU şi această BĂTAIE DE JOC !

  Răspunde
 • Viceprimarul era multumit ca acel individ a lasat o alee de 1 m latime ! ; nu trebuie sa primeasca aviz de constructie iar DNA sa verifice modul cum i s-a dat acea suprafata

  Răspunde
 • D-le reporter, as vrea sa te vad la fata locului impreuna cu primarul, dumneata punand intrebari si primarul sa raspunda. Pe mine, sincer, nu ma intereseaza cine (asta stie toata lumea) a retrocedat(vandut) un domeniu al statului, ci faptul ca primaria are documentele si instrumentele necesare sa redobandeasca terenul.

  Răspunde
 • Mușat, cand trăia, era mare șmecher și prieten cu Boscodeala, are vila exact în fața fostului non stop din spatele blocurilor de pe Unirii. Cand a ridicat el vila acolo nu erau case cu etaj în zonă…si non stop ul a fost ilegal o perioadă…s-a sesizat cineva ?! NU acum a rămas soția și copiii și au un tupeu…

  Răspunde
 • Sunt tare curios..
  Ce naiba ar putea face pe acea alee???terenul nu are/ este nici patrat, nici triunghi, nici alta forma geometrica cunoscuta.
  Bine are fi sa lase macar 2 metri latime.
  Am copilarit in zona…si pacat mare ca oamenii sunt atat de hotarati cand au o bucata de teren in proprietate incat calca efectiv pe cadavre(cum este o vorba)…
  Sper intr o rezolvare…

  Răspunde
 • Ma mir cum de a reusit sa il retrocedeze altcineva si nu Episcopia, ca au popii lipici la terenuri. Dle Tereaca, ati putea face niste investigatii sa vedeti ce este si cu terenurile de la intrarea in Buzau (cartier Orizont si vis a vis), terenuri luate abuziv de la SCDL. Cumva e si Episcopia implicata??? Nu le mai ajunge…

  Răspunde
 • Nici nu ai de ce sa te miri in legatura cu o astfel de retrocedare dubioasa, intr-un judet in care acum 10 ani a fost posibila retrocedarea in justitie a 1/3 din intreaga suprafata a judetului catre un asa-zis urmas al boierului oltean Preda Buzescu.
  Noroc cu recursul facut atunci de prefect ptr anularea deciziei judecatoriei Patarlagele, astfel incat buzoienii din partea de Nord a judetului au scapat fericita ocazie sa devina olteni, odata cu consfintzirea retrocedarii……[Leo]

  Răspunde
 • Treaba este cat se poate de clara!Se alege una bucata de teren din domeniul public al statului,se trece in domeniul privat al primariei ,bineinteles cu sprijinul politicienilor de la conducerea urbei,apoi se vinde cu acte in regula!Probabil omul are actele de vanzare-cumparere in regula!Cine poate contesta?Asadar, din pacate ce ati votat ani la rand (Bosco) asta aveti.Multe terenuri din domeniul public al statului au fost vandute in acest mod….

  Răspunde
 • O mostră clară ca lumina zilei – atunci când corupția instituționalizată și tupeul au ajuns virtuți naționale !…

  Răspunde
 • Până ieri vorbeam la pereți, acum vorbim la parchet! Toate abuzurile au fost parafate în justiție. Peste mafia: poliție judiciară – parchete – instanțe de judecată nu trece nimeni. Toma a fost bătut măr în justiție. De retrocedări ilegale și cumpărări frauduloase s-au folosit inclusiv președinții statului ajunși latifundiari și proprietari de imobile închiriate la bănci și spun poporului că ei sunt ff mulțumiți de felul cum funcționează (in)justiția.

  Răspunde
 • Nu cumva era o lege care permite exproprierea pentru interes public? Dacă se făcea acea artera de circulație cred că se putea invoca interesul public. Bineînțeles primăria trebuia să plătească terenul dar mulțumea un cartier întreg.

  Răspunde
 • Se face Discoteca acoloşa. (PLUS..PARIURI SPORTIVE). SPAȚIUL ESTE ÎNCHIRIAT de D-nul Gheorghe Dincă

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.