Primarul Toma, Cooperativa Agricolă Unirea și Com Fortuna anunță „Coșul Verde de Buzău”

“Coșul Verde de Buzău– prima acțiune de aprovizionare directă a buzoienilor cu produse din gospodăriile țărănești și microfermele locale

De ce “Coșul Verde de Buzău”?

Pentru că trebuie să fim sănătoși, iar pentru asta trebuie să ne hrănim sănătos!

Hrana sănătoasă este cea ce se produce natural în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene!

A trebuit să vină această criză sanitară majoră care a declanșat deja și o criză economică pentru a ne da seama că trebuie schimbat radical actualul mod de aprovizionare din import a populației cu produse alimentare de multe ori de slabă calitate!

Primăria Municipiului Buzău, prin lansarea platformei “Coșul Verde de Buzău”, face primul pas în realizarea celui mai scurt drum de aprovizionare cu produse proaspete și sănătoase a consumatorilor buzoieni de la producătorii buzoieni – din gospodăriile țărănești și microferme pe modelul Casei Române de Comerț Agroalimentar “Unirea”, care trebuia să funcționeze la nivel național, gestionat de Guvernul României.

Această inițiativă de vânzare a produselor proaspete, în regim online, care va funcționa conform schiței de mai jos se dorește a fi un prim modul de parteneriat între Primăria Municipiului Buzău, producătorii buzoieni și consumatorii finali.

Pentru început au fost aleși doi parteneri deja cu rezultate notabile pe piața buzoiană:
– Cooperativa Agricolă “Unirea Gospodarilor” din Mihăilești, singura din județul Buzău care se bazează pe asocierea a 21 de gospodării țărănești, având ca inițiator pe domnul Dan Ivașcu creatorul “Fermelor Ivașcu” și Grupul “COMFORTUNA 93” care deține o mulțime de facilități de stocare și vânzare alimente en-detail, inclusiv de vânzare la domiciliu.

Pasul doi va însemna realizarea fizică de magazine alimentare care să vândă exclusiv produse realizate în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene.

Iar pasul trei va însemna realizarea unui mare centru en-gross, cu toate facilitățile de depozitare, ambalare și procesare care să vândă exclusiv produsele producătorilor buzoieni.

Cu această ocazie invit cât mai mulți producători buzoieni pentru a ni se alătura, ori fiind parteneri ai Cooperativei Agricole “Unirea Gospodarilor”, ori asociindu-se după modelul lor pentru a-și vinde produsele direct către consumatorii buzoieni.

Primăria Municipiului Buzău dorește să fie un partener onest și disponibil pentru toți cei interesați pentru a dezvolta o economie de tip circular pe această zonă vitală, cea a alimentației sănătoase și sigure.

Notă: Acest sistem va începe să funcționeze de mâine 14 aprilie, prin trimiterea a 1500 de pachete cu alimente de bază proaspete, într-un gest de solidaritate cu familiile neajutorate cu mulți copii și pensionarii singuri cu venituri minime.

Constantin Toma

Primarul municipiului Buzău

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Primarul Toma, Cooperativa Agricolă Unirea și Com Fortuna anunță „Coșul Verde de Buzău”

  • La ce preț erau roșiile la Ivașcu vi le puteați permite doar dumneavoastră domnule primar. O fi el bio dar dacă nu e competitiv alegem ce ne permitem…sa mărească preturile în criza toți stiu

  • Daca s-ar pune un adaos comercial de max. 5% totul ar fi ok

  • Com fortuna ai UITAT să ne SPUI ce legume si fructe cultivă și cine i administrator ???

  • Mi se pare ceva extraordinar.sa mănănci legume naturale.Dar ce facem cu samnsari din.piata centrală? Un ou de gască costă 5 lei.oameni aceia sunt samnsari.ei nu au treabă cu munca.Nimeni nu verifică marfa.sau căt de otrăvitoare poate fi.șeful tarabelor este miliardar.Primaria ce fc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.