Primarul zice că a încercat și că meciul n-ar fi definitiv pierdut

Primarul C-tin Toma a căpătat simpatia multor buzoieni în momentul în care a anunțat că va reduce tarifele dacă va prelua controlul Companiei de Apă de la gruparea „Boșcodeală – Tescaru”.

Controlul l-a preluat târziu, în noiembrie anul trecut – după ce s-a reușit demiterea lui Tescaru în Consiliul de Administrație.

N-a urmat o reducere a tarifelor, iar mai nou, se anunță creșteri din 2020, vreme de șase ani, după semnarea noului contract de 292 mil. € – fonduri europene. Vezi tabelul de mai jos.

Toma, explicații: „Am încercat, să vedem”

„E o regulă înstăpânită ca rambursarea împrumuturilor, pe partea de cofinanțare, să se facă prin creșteri de tarife. Eu nu sunt de acord. Vă spun că am fost personal la dna ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, ne-am întâlnit și cu cei de la BEI și cu toți consilierii. Am cerut modificarea acestei practici. Ni s-a transmis că așa s-a decis inițial, fără a se lăsa altă opțiune. Noi la Buzău vrem s-o modificăm, adică rambursarea s-o facem prin diminuarea costurilor de producție, nu prin scumpiri de tarife”, a explicat primarul.

Rămâne acum să vedem dacă în perioada 2020-2025, cei de la Buzău vor fi în stare:

1să micșoreze costurile de producție și

2să-și convingă partenerii asupra reducerii costurilor și a faptului că împrumutul luat pentru cofinanțarea proiectului poate fi returnat fără a se proceda la majorări de tarife.

Noul contract, uriaș, de 292 mil. € urmează a fi semnat joi între Compania de Apă Buzău și Ministerul Fondurilor Europene. Banii vor fi investiți în extinderea rețelelor de apă-canal, stații de filtrare și epurare, foraje, pompe etc.

Doar pentru mun. Buzău sunt alocate 75 mil. €. Ce se va face cu acești bani citiți AICI.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Primarul zice că a încercat și că meciul n-ar fi definitiv pierdut

  • Normal era sa se informeze înainte de a promite aiurea

  • Asadar,domnul Toma si febletea sa de la Compania da Apa ,incep ‘sa isi dea arama pe fata’.Spuneam de Tescaru ca este incompetent,dar si voi sunteti la fel! O sa te mai voteze PULEA,bai Toma! Tu crezi ca daca se planteaza cateva flori prin parcuri,se lipesc niste afise pe ‘calea erorilor’ , se mai vopsesc niste treceri de pietoni si se mai astupa niste gropi cu asfalt ne mai pacalesti ?

  • Deci apa cu 50% adica 6.7 lei si canalizarea cu 100% adica 5.2 in 5 ani. Cam scump!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.