Primul meci câștigat de Gloria Buzău la… rugby

Premieră în sportul buzoian.

Celebra Gloria a câștigat primul meci din istorie la… rugby.

Evenimentul s-a produs la stadionul din parcul Tineretului în etapa inaugurală a ligii a doua de rugby.

Buzoienii au deschis scorul încă din primul minut, când pilierul Baraulea i-a surprins pe adversarii din Galați cu o pătrundere în forță după o repunere rapidă.

Uvertura Teodor Nițu a transformat și meciul a început practic de la 7-0 pentru buzoieni. Oaspeții n-au cedat și în minutul 15 au marcat eseu și eu egalat.

Finalul de repriză a aparținut buzoienilor, când au reușit să pună pe tabelă diferența câștigătoare pentru tot meciul.

Elevii lui Merșoiu au înscris mai întâi un eseu de penalizare (min.34), iar trei minute mai târziu, la capărul unei acțiuni legate, pornite din propriul teren, au dus mingea până în tușă. Eseu Cârlescu și la puază s-a intrat cu 22-7.

La zece minute de la reluare, puternicul Baraulea a mai culcat o dată balonul în stilul propriu și meciul era jucat: 29-7.

Merșoiu a băgat pe teren rezervele, buzoienii s-a relaxat, iar gălățenii au profitat. Au marcat două eseuri, unul cu 5 minute înainte de final. Prea puțin și prea târziu pentru a mai schimba ceva.

Scor final 29-19, iar Merșoiu, care a făcut cărare în timpul meciului pe marginea terenului a fost mulțumit:

„O victorie meritată, muncită, am fost mai buni. N-am jucat extraordinar, e totuși doar prima etapă. Sâmbăta viitoare mergem la Arad optimiști, trebuie să câștigăm”.

În aceeași etapă, Năvodari a învins pe Arad cu 66-3.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.