Primul medic buzoian infectat cu Covid-19

Premieră nedorită la Buzău. A apărut și cazul primului medic buzoian infectat cu Covid-19.

E vorba de medicul neurolog Dorina Murgoci de la policlinica de pe Bd. N. Titulescu.

Policlinica, închisă azi – sursa foto, Opinia

Doctorița urma să fie operată, iar conform protocolului, înainte de orice intervenție chirurgicală pacienții sunt testați pentru Covid-19.

Surpriză, în cazul femeii, testul s-a dovedit pozitiv. Mai mult, inclusiv soțul doctoriței s-a dovedit a fi purtător, asimptomatic, al virusului. Cei doi au fost transportați la spitalul din Rm. Sărat.

DSP Buzău a dispus testarea întregului personal din policlinică și dezinfectarea incintei, astfel că astăzi policlinica a fost închisă.

Cel mai probabil, doctorița ar fi luat virusul de la un pacient.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

3 comentarii la „Primul medic buzoian infectat cu Covid-19

  • @ dl. Tereacă: Domnule Tereacă, vin cu următoarea propunere/provocare pentru dumneavoastră si pentru ceilalti jurnaliști din municipiu. Trăim vremuri delicate, vremuri în care este bine sa incercam sa împărtășim speranță celor din jur. Va propun ca, în fiecare zi, sa postati si cate o poza elocventă dintr-un parc din oras (stiu, veți spune că sunt închise, însă sunt convins ca, pentru un scop nobil si în scop jurnalistic si arhivistic – „Buzaul în timpul pandemiei” – se va gasi intelegere).. Este o măsură de apreciere, speranța si respect în special pentru cei care chiar au respectat restricțiile si au stat în case. Si, până la urmă, o poza frumoasa „face cât o mie de cuvinte”. Va multumesc!

    Răspunde
  • @Mircea, găseşti pe Google Images câte astfel de imagini vrei. Propunerea ta e una inutilă şi mai ales tardivă acum, când poimâine cu toţii vom putea ieşi din nou din case. Mai ,,relaxaţi”.

    Răspunde
  • Domnu’ jurnalist, aflati că doctorița și soțul sunt acasă de azi cu doua teste negative în buzunar. Nu mai vorbi aiurea și dvs. și doamna aceea de la DSP. Hai sa va văd că o să spuneți ca e minune de la Dumnezeu, ca în cazul, COMITET.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.