Primul proprietar care și-a rezugrăvit clădirea!

Pe 29 septembrie, buzoienii.ro publica un articol cu rugămintea primarului Toma către proprietarii celor două clădiri de la Bazar:

Rugămintea primarului către proprietari era de a rezugrăvi cele două imobile (din verde și galben) conform noului cod de culori al mun. Buzău.

Surpriză plăcută, proprietarul clădirii a tocmit câțiva zugravi, astfel că imobilul a devenit azi din verde – alb:


Notă: Primarul Toma a adresat o rugăminte și nu o impunere întrucât noul cod de culori aprobat în Consiliul Local în luna iunie nu se aplică retroactiv. Mai exact, clădirile noi și cele care se rezugrăvesc trebuie să să conformeze noului cod de culori.


Din informațiile reporterului buzoienii.ro și proprietarul clădirii galbene, de pe colț urmează să rezugrăvească pentru a se realiza conformitatea cromatică a zonei.

Noul sediu al Primăriei Buzău, inclusiv noul imobil al Direcției Economice, au fost zugrăvite în alb:

Ce spune regulamentul cromatic al Buzăului

„În cazul clădirilor istorice, pentru faţade, regulamentul prevede folosirea culorilor cream, grey white, signal white, clean room white, oyster white, ivory, în timp ce pentru accente se pot folosi culorile lemon yellow, turquoise green, şi pale brown”.

loading...

6 comentarii la „Primul proprietar care și-a rezugrăvit clădirea!

 • „cream, grey white, signal white, clean room white, oyster white, ivory

  Răspunde
 • „cream, grey white, signal white, clean room white, oyster white, ivory, lemon yellow, turquoise green, pale brown” – varuim/vopsit la Londra, Washington sau la Buzau?

  Exista si numele in limba romana ale acestor culori? Sau trebuie sa fim toti destepti pentru a ne zugravi casele/blocurile/cotetele/orice altceva „ca sa fie frumos”?

  Răspunde
  • Pai trebuie sa va vopsiti cotețele ca arată ca in Bangladesh !

   Răspunde
  • Pai clădirile in Buzău arată mai rău ca in Africa . De aceea trebuie luate măsuri urgente pentru refacerea fațadelor. Oricine trece prin Buzău observa degradarea blocurilor! Guvernul ar trebui sa se implice serios prin schimbarea legii! Proprietarii sa fie obligați sa renoveze fatadele o data la 10 ani! Iar proprietarii sa fie scutiți de taxe pe o perioada de 10 ani! Cine nu vrea sa vândă și sa plece dacă nu poate trai la oraș !

   Răspunde
 • Exact invers fata de cum se practica sa invigorezi aspectul. Chiar si in imaginea din articol se observa cat de bine arata si cum sunt puse in valoare elementele arhitecturale accentuate cu alb. Inteleg ca paletarul ”pe alb” se aplica cladirilor istorice, dar cat de anost ar fi Palatul Comunal, de exemplu?
  Palatul de imperial de iarna din SanktPetersburg, iarasi, n-ar incapea la Buzau, potrivit codului. Hai sa ne chinuim putin sa avem comisii pricepute in primarie si fiecare caz sa fie privit individual, mai ales ca vorbim de cat a mai ramas din patrimoniul imobiliar vechi.

  Răspunde
 • Blue oyster,ca în filmul Academia de Politie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.