„PRO România, beneficiarul scăderii PSD”. Iată comunicatul partidului lui Ponta după ultimul sondaj

Pro România, filiala Buzău, a emis azi un comunicat de presă, după prezentarea ultimului sondaj de opinie.

„Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus (noiembrie-decembrie). Sondajul a fost realizat în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD-ul se află încă pe primul loc în scena politică cu 33%, urmat la mare distanță de PNL cu 20%. Surprinzător pentru mulţi, nu şi pentru membri acestei formaţiuni politice nou înfiinţate,  cele două partide cu o istorie lungă în spate sunt urmate de ALDE și PRO România ambele cu câte 9% și USR cu 7%, asta în condiţiile în care ALDE se află la guvernare. Urmează un pluton de partide cu cifre relativ egale UDMR cu 6%, Mișcarea România Împreună (între timp Dacian Cioloș a anunțat că numele partidului său este PLUS) și PMP cu 5%. Restul partidelor se situează sub pragul electoral, dar sunt de remarcat revigorarea UNPR condus de Gabriel Oprea și apariția în clasament a Partidul Realitatea format în jurul Realitatea TV.

Astfel, pentru prima dată de la alegerile parlamentare, PSD se confruntă cu o cădere semnificativă. Pe fondul problemelor interne care au dus la îndepărtarea din conducere și chiar la excluderea unor importanți lideri, intenția de vot pentru social-democrat a scăzut cu patru procente în doar două luni, după ce anterior reușise să se mențină la cote înalte cu pierderi minime. În aprilie PSD era la 39%, în iunie la 37%, în septembrie tot la 37%.

În noiembrie a alunecat la 33%. Nici liberalii par să nu se regăsească și își continuă descreșterea într-un ritm lent… dar sigur. Dacă în mai, liberalii aveau 25%, în iulie au scăzut la 24%, iar septembrie au ajuns la 22%. În noiembrie PNL a căzut la pragul psihologic de 20 la sută.

Surpriza o reprezintă Pro România, partid înființat și condus de Victor Ponta. Dacă în aprilie partidul abia înființat era cotat cu doar 3%, în iunie a atins pragul de 5% pentru ca în septembrie să urce la 6%. În acest moment a ajuns la 9%, semn că este principalul beneficiar al problemelor care macină PSD-ul, dar are şi membri bine antrenaţi politic, care ştiu să gestioneze orice fel de criză şi sunt pregătiţi la orice oră de o guvernare dacă acest lucru se va impune şi vor fi chemaţi să muncească pentru ţară.

În ceea ce priveşte organizaţia de la Buzău a PRO România, coordonată  de Felix Rache, care de curând ocupă şi o funcţie de vicepreşedinte la nivel national, aceasta se întăreşte pe zi ce trece, ultima adeziune fiind chiar una de răsunet şi amplu mediatizată, fostul secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne şi fost comandant al poliţiei Buzău, Viorel Ştefu, un nume binecunoscut atât în plan local dar şi la Bucureşti.

Nici organizaţiile din judeţ nu sunt sărace în oameni reprezentativi pentru zonele lor de influenţă, iar membri în comitetul de coordonare şi organizare al partidului, în special Viorel Dobre la municipiul Buzău, Titi Dumitriu la Rm Sărat şi Doru Muzgoci la Nehoiu, fac totul pentru a identifica şi atrage în continuare persoane muncitoare şi cu expertiză, care să aibă un cuvânt de spus pentru binele ţării. De aceea, putem spune că unul dintre obiectivele majore ale PRO România Buzău sunt alegerile Europarlamentare de anul viitor, unde formaţiunea să obţină un scor de două cifre, care s-o propulseze printre primele pe ţară”.

loading...

Un comentariu la „„PRO România, beneficiarul scăderii PSD”. Iată comunicatul partidului lui Ponta după ultimul sondaj

  • Aceste ‘sondaje’,nu sunt altceva decat niste simple MANIPULARI de tipul propagandei staliniste si comuniste.Ca sa intelegem acest lucru simplu,este suficient sa vedem ca cei care inainte de decembrie 1989 aveau ‘painea si cutitul,taiau si spanzurau’,aveau avantaje,beneficii si ‘drepturi speciale’,cele mai mari salarii,aveau asigurate lucrurile interzise pentru ‘murirorii de rand'(hrana ,caldura,plecari in strainatate,valuta la……saltea si porcoaie de lei ,locuinte in cartiere selecte cu maximum de comfort,spitale si unitati de invatamant cu ‘dedicatie’,medicamente si acces la tratamente in strainatate,etc) sunt aceiasi.Ei si beizadelele lor perfide! Nu ii stiti?Nu ii cunoastet?……..Ii puteti intanli si ‘admira,aprecia’ in politica,in justitie,Politie,SRI,STS,mass-media,in institutiile (si la conducerea acestora) de stat si in putine locuri din economie inca functionale si aducatoare de profit si beneficii,etc.Sunt cei care au distrus si sufoca in continuare aceasta tara,care umilesc si batjocoresc natia romana.Iar pentru ca sunt asemenea teniilor(limbricilor) care se strang ghem in intestine,ei se strang ‘ghem’ in aceste structuri criminale,anti-nationale si statale,anti-romanesti :partide le de tipul PSD,ALDE,PMP,PRO Romania,PLUS,UDMR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.