Problemă. Au rămas mai puțini copii decât prevăd normele

Discuție, la început de an, referitoare la Școala Zangopol din cartierul buzoian Mihai Viteazul.

Școala are acum (grădiniță, ciclu primar și gimnazial) 268 de copii, mai puțin (cu 32) față de normele care prevăd minimum 300 de copii pentru o școală dintr-un oraș.

Pe lângă scăderea numărului de copii din cartier a existat o problemă și cu grădinița, unii părinți mutându-și copiii la alte grădinițe din oraș (vezi mai jos cauza).

Ce se va întâmpla. Trei scenarii

1) Școala Zangopol își pierde personalitatea juridică și se alipește unei școli apropiate geografic (Școala nr. 8 de pe Col. Buzoianu sau Liceul Filipescu, care are și clase primare și gimnaziale). Elevii Școlii Zangopol rămân să învețe în continuare în clădirea de pe str. Stupăriei (din cartierul Mihai Viteazul).

2) Școala Zangopol se desființează cu totul, iar elevii sunt mutați la una din cele două școli apropiate geografic.

3) Nu se va întâmplă nimic.

Ce spune directorul Școlii Zangopol

„Da, e adevărat că avem mai puțin de 300 de elevi. Dar, eu sper că se va găsi soluția înțeleaptă ca elevii să rămână să învețe la școala din cartier. N-ar fi ok să-i punem și pe elevi și pe părinți, în cazul celor mici, să meargă pe jos 10-15 minute, și apoi retur, până la altă școală. Condițiile din școala noastră sunt din cele mai bune, elevii și părinții sunt mulțumiți” – Ana Margareta Stan, director

Sală de clasă din Școala Zangopol. Condițiile din școală sunt ok

UPDATE: „Elevii rămân acolo, caz închis”

Ionel Meiroșu, inspector școlar general Buzău:

„Nu se pune problema ca elevii să fie mutați de la școala din cartierul Mihai Viteazul. Rămân acolo unde învață și acum, acest subiect e închis. În schimb, școala își va pierde personalitatea juridică, așa prevăd normele, și va trece la Liceul Filipescu”

Probleme cu grădinița din cartier

Grădinița din cartier, de pe str. Pinului, are doua corpuri. Unul vechi, construit la începutul secolului trecut, și unul nou, realizat prin 2008. Problema e că imobilul vechi, unde nu se mai învață, a fost cuprins de igrasie și mucegai (vezi foto mai jos). Există riscul că sporii de mucegai să ajungă și în corpul nou. De aceea unii părinți și-au mutat copiii la alte grădinițe din oraș.

loading...

3 comentarii la „Problemă. Au rămas mai puțini copii decât prevăd normele

  • Sa scrie pe ea Școala 15 sau 11 și rămâne deschisă.

    Răspunde
  • 10-15 minute de mers pe jos la/de la scoala este nimic. Cei care au copiii la scolile centrale stau 10-15 minute numai in masina sa isi lase copiii la poarta, daramite alte minute in trafic. Nici asa nu e bine. Acesta nu este un argument. Din pacate evolutia demografica nu este favorabila multor scoli.

    Răspunde
  • Foarte bine! Felicitari inspectoratului scolar pentru decizie. Sunt clase aglomerate cu 38 de copii si chiar 25 si alti domnesc la tara cu 7_ 8 copii si iau 60_ 70 de mil salariu pe luna. Spun ca au dreptul la educație, ei se gandesc la scaunul lor. Inspectoratul scolar sa nu mai dea aprobari speciale sa creeze gradinite cu program prelungit si crese sa nu mai mergem la particular sa dam 18 mil si alti sa incaseze bani. BRAVO ISJ!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.