Problemă! Ce punem în mijloc ? Ce propun buzoienii

Un nou rond a apărut în Buzău – pe strada Frăsinet la intrarea în parcările de la Kaufland și Aurora Mall.

Fotografia de mai sus a fost postată de un buzoian pe facebook, cu mesajul „Tocmai a apărut un nou rond în Buzău! Ce punem în el?”

Postarea a strâns numeroase comentarii. reproducem și noi mai jos câteva dintre ele:

„Ce are Buzăul mai reprezentativ, un covrig cu gaură”

„Avion avem, locomotivă avem, poate ar merge un vapor”

„O moară că tot va fi în apropiere Iazul Morilor”

„Fiind în zona de mall eu zic să puna un fotomodel”

„Vedeți că nu știți!!!! Aici va fi un bust al lui Bosco…ca nimeni nu a reușit mai bine ca el 20 de ani sa nu facă nimic!”

„Eu cred că ar trebui niște machete de oameni mai buni, că prea ne am înrăit”

loading...

20 de comentarii la „Problemă! Ce punem în mijloc ? Ce propun buzoienii

 • Mihai Viteazu

 • O căruță cu un cal, adevăratul simbol care reprezintă Buzăul!

 • Poate ar trebui sa mutam “calaretul de tabla” de la intrarea in Orizont ca sa nu ne mai facem de ras cu “uratenia pamantului” pe o artera atat de circulata de catre cei ce tranziteaza Buzaul! Macar asa daca nu putem scapa de ea definitiv…la fel si cu oribilul monument al revolutiei!

 • Deja se circulă prost și așa va rămâne și după terminarea lucrărilor,cred că trebuia gândită altfel situația

 • Ar trebui pus o varza ca tot e statiunea legumicola acolo si ar arata si bine.Si e si un brand buzoian.

 • Se vede răutatea unora din comentariile făcute de unii. În rond ar merge ceva siglă/emblemă de mall, părerea mea. Sau mai bine gol (iarbă artificială), pentru vizibilitate.

 • Cu ESTETICA şi ELEMENTELE DE URBANISM ale unui oraş, un primar trebuie să fie foarte atent !!!
  Nu te poţi juca să pui câte un fier vechi vopsit şi colo, şi colo, şi colo… De ajungi să umpli oraşul cu vechituri la fiecare rond important !! Doar pentru că ai avut succes cu una, ai avut succes şi cu a doua….
  Hai că cele două (avionul şi locomotiva de epocă) sunt excepţii. Sunt permise, având în vedere simbolistica lor, dar şi bine amplasate (avionul – în poarta de intrare în oraş dinspre Boboc, locomotiva – lângă gară) şi tocmai datorită punctelor lor de amplasare, ele chiar dau bine în peisajul Buzăului.

  În cazul acestui nou rond, pentru a se respecta şi înfrumuseţa în continuare ESTETICA acestui oraş, propun primarului Toma şi echipei sale de decidenţi PLANTAREA ÎN MIJLOCUL ACESTUI ROND a unui mare FRASIN. De ce frasin ? Pentru că străzii, devenită extrem de circulată azi, i se spune Frăsinet. Şi ca să avem un ,,frăsinet” cât mai în adevăratul sens, pe marginea străzii, de-o parte şi de alta, plantaţi alţi frasini mai mici. Strada ar redeveni astfel verde, cum era odată, cu plopii aceia, rezultând astfel şi un surplus de oxigen, dincolo de frumuseţea verdelui naturii.

  Frasinul, pentru cei care îl cunosc, e un arbore frumos, falnic, care creşte repede. Adus un puiet cât mai înalt (dacă nu e posibil frasin matur, de-a gata) şi plantat acolo. Frasinul acesta ar putea reprezenta un fel de ARBORE AL BUZĂULUI sau ARBORELE VIEŢII BUZOIENILOR.

  Pus în proximitatea Parcului Tineretului (care urmează să se extindă mult spre dig) şi completat de-a lungul Străzii Frăsinetului cu frasini mai mici (proiectul poate prinde contur şi pe strada vecină, Mesteacănului, cu mesteceni), s-ar naşte astfel un GREEN AREA (zonă verde) de toată frumuseţea !!!

  Cu mult respect pentru ce s-a făcut şi ce se va mai face (de către d-nul Toma) , propune un buzoian anonim.

 • Ca sa ii scape pe rutieristi de raspundere, si eventual sa mai angajeze cateva zeci de “localnici ” sa facem cat mai multe ronduri, cam de talia celor din Micro XIV

 • Potrivit ar fi o statuie a lui Marx, că tot sunt la modă în țările proprietare ale hipermarketurile din zonă!

 • Bine argumentată și chiar de succes propunerea ” buzoianului anonim ” cu acest frasin și puii lui , posibilă Green Area ! Este și în trend, este și ecologică, nu pare a cheltui mulți bani și are viitor … Subscriu !

 • Ceva tradițional romanesc, specific zonei Buzăului.

 • Daca este asa cum se vehiculeaza ca s-au redus 2 benzi de circulatie la una singura in zona acestui sens giratoriu, mai bine nu-l faceau. Nu mare ar fi mirarea sa constatam ca mai mult incurca decat ajuta la fluidizarea traficului.

 • Deci subiectul articolului este gasirea unei solutii de distragere cat mai sigura a atenției soferilor. Ca e rond, nu galerie, si are rol de dirijare a circulatiei, nu de a o obstructiona ori infrumuseta-o. Si da, eu un stejar as vrea, macar sa fie la sigur cand incep sa se infiga-n el (cam ca la Tzinta)!

 • Rondul e prost facut. Gatuieste circulatia, nu o lasa sa curga! Vom vedea!

 • Un Pom in mijloc, arata si prost, dar are si ceva inconveniente tehnice:
  1. Frunze, mizerie, pasari, etc
  2. Cand se indeseste, nu mai vezi in sens opus, deranjeaza la pulsul circulatiei
  3. Poate fi rupt la primul accident din zona
  Etc.

  Dar repet, cum naiba sa vezi un pom in mijlocul drumului si al betoanelor de acolo ?! Nu are niciun sens…

 • pentru @Catalin şi alţi gică-contra ca el:

  1. Dacă frunzele, păsările, găinaţurile milimetrice ale acestora ori mai ştiu eu ce (eventual vreun viermişor scăpat din cioc) ar stânjeni cu ceva circulaţia auto, ar însemna ca nicăieri într-un oraş să nu mai vedem vreun arbore în preajma maşinilor !

  2. Acest ,,pom” (frasinul e mai degrabă un ARBORE, dar mă rog) nu e întâlnit propriu-zis chiar în mijlocul drumului, ci pe suprafaţa unui rond. Rond care, n-ai ce-i face, tocmai pentru asta a fost inventat – să apară ,,în mijlocul drumului” !

  3. Se pot găsi numeroase exemple (în ţări civilizate !!!) care au arbore plantat în mijlocul rondurilor. Un arbore mai deosebit cu VALOARE ORNAMENTALĂ, bineînţeles.

  4. Frasinul e un arbore cu tulpina destul de groasă, nu se rupe chiar aşa uşor. Şi ce accident atât de violent i-ar provoca ruperea dacă în zonă toată lumea circulă cu viteză redusă ??!

  5. Nu încurcă cu nimic vizibilitatea şoferilor în trafic ! Din contră, îi ajută să se orienteze mai bine. Coronamentul copacului e situat deasupra solului, nu pe sol, ca să încurce cu ceva şoferii. Plus că şi rondul în sine probabil că va fi uşor movilat (eventual şi gazonat).

  6. În următorii 10-20 de ani, oraşele îşi vor schimba radical înfăţişarea (în ţările foarte civilizate, tendinţa deja a început), prin faptul că se va pune accept pe cât mai mult SPAŢIU VERDE. Până şi mansardele clădirilor vor fi transformate în spaţii verzi. Nu mai vorbesc de alei, terase, etc. În paralel cu asta, clădiri tot mai înalte vor continua să se ridice.

  7. Frasinul acesta (cu cât mai înalt, cu atât mai ideal !!!), combinat cu ceilalţi frasini mai mici plantaţi pe marginile străzii, ar transfoma cu siguranţă Str. Frăsinetului într-un mic Champs-Elysee al Buzăului. Sau într-un fel de Unter den Linden (,,Pe sub tei”, în traducere). Numai că la noi va fi Pe sub Frasini… O adevărată plăcere !!! Pentru că le vom simţi prospeţimea naturală şi le vom admira frumuseţea (desigur, în varianta în care această viziune ar fi pusă în practică).

 • Aratati-mi o singura poza cu un pom (sau copac, cum vreti sa-i spuneti voi) in mijlocul unui rond undeva in lume si sunt de acord cu voi.
  Dar nu ornamental…

 • Chiar n-ai văzut în viaţa ta rond cu un singur copac în mijloc ???!
  Nici măcar prin filme ????????!
  Mă faci să râd……
  În toată lumea CIVILIZATĂ se găseşte aşa ceva, dragul meu… Europa Occidentală, America, Australia… Francezilor (mari iubitori de spaţii verzi, care au ,,garduri vii” în faţa caselor, nu putregaiuri sau ruginături ca românaşii) ori englezilor (care îşi decorează faţadele caselor cu plante agăţătoare pe tot cuprinsul acestora) le place mult să-şi pună câte un copac deosebit şi în mijlocul rondurilor.
  Uite, îţi trimit şi o imagine ca dovadă (din mii şi mii ce se pot găsi) – am găsit chiar ceva asemănător cu frasinul – https://www.alamy.com/stock-photo-a-tree-is-seen-at-the-center-of-a-roundabout-in-voorschoten-84388969.html

 • Avand in vedere faptul ca acest sens giratoriu este facut de Aurora Mall, nu de Primarie,
  mai mult ca sigur in mijlocul sensului giratoriu va fi pusa sigla Mall-ului.

 • @Ionut C., ar fi indicat să pui sigla mall-ului acolo în cazul în care mall-ul n-ar fi suficient de vizibil pentru şoferii/ pietonii care circulă pe acolo (dacă ar fi fost situat pe un drum adiacent, lăturalnic, să zicem, de mai erai nevoit să mergi vreo 200-300 m până la el)….
  Dar dacă mall-ul e perfect vizibil, situat chiar la strada principală, cu 2 intrări (chiar 3, mai nou), de poţi intra şi de pe Unirii, şi de pe Frăsinet şi din parcarea Shopping City (de nu cred că există buzoian să nu-l ştie), ce rost mai are, frate, să pui siglă în acel rond ?????
  Un fier vopsit în plus, total inutil, deci o dovadă de imbecilism !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.