PROBLEMA ŢEVILOR DE CĂLDURĂ DIN APARTAMENTE. NEMULŢUMIRI ALE CELOR CU CENTRALĂ. IATĂ DOUĂ SESIZĂRI CARE NASC DISCUŢII

„Suntem doi pensionari, foste cadre didactice, locuim pe Bd. Bălcescu. Avem centrală termică din 2009. De atunci şi până acum plătim foarte mult pentru ţevile care trec prin apartamentul nostru pentru încălzirea blocului. Pe luna dcembrie 2016 am plătit 190 pentru întreţinere din care 78 numai pentru ţevile care trec prin apartament”. Acest mesaj a fost postat deunăzi pe site-ul domnuleprimar.ro. Bănuiesc că orice cititor de bun simţ, cu centrală sau branşat la RAM, consideră că nu e corect ce li se întâmplă acestor pensionari sau a altora aflaţi în aceeaşi situaţie. Există premisa că marea majoritate a celor cu centrală de apartament, îşi permit să plătească factura la gaze pentru a avea în casă în sezonul rece confortul termic dorit. În aceste condiţii, aceşti locatari n-au nevoie de ţevile şi căldura pe care acestea le-ar degaja.

 

„PE ACEST PRINCIPIU, AR TREBUI SĂ PRIMESC BANI, NU SĂ DAU”

Sunt şi unii buzoieni cu centrală care dimpotrivă, susţin că ei ar trebui să primească bani şi nu să dea. Iată un astfel de exemplu. „Locuiesc la bloc şi am centrală. Am doi copii mici şi vă daţi seama că ţin termostatul la o temperatură de 23-24 de grade. Vecinii de deasupra şi dedesubt sunt plecaţi din ţară. Normal, ţin repartitoarele închise. Acum sincer, n-ar trebui să mă duc eu şi să le cer bani vecinilor, asociaţiei de proprietari sau RAM-ului pentru că încălzesc apartamentele învecinate ? Nu e corect să plătesc eu 30 sau 40 de lei în lunile de iarnă pentru nişte ţevi care nu-mi folosesc!”.

 

TACEA: „EXISTĂ LEGE, TREBUIE APLICATĂ. ŢEVILE POT FI IZOLATE, FACTURILE SE MICŞOREAZĂ”

La aceste probleme reclamate, directorul RAM Buzău, C-tin Tacea suţine că există o lege care trebuie aplicată. „Celor nemulţimiţi le recomand să izoleze aceste ţevi care le trec prin apartament. Nu e un lucru deloc complicat, o poate face aproape oricine. La final trebuie să ne cheme pentru a recepţiona această lucrare. Facturile le vor veni cu 75% mai mici. Să ştiţi că există şi cetăţeni, în special cei de la parter, care se opun izolării ţevilor. Aceştia admit că ţevile din subsol le ţin pardoseala caldă”.

 

TOMA LE DĂ DREPTATE CELOR CU CENTRALĂ

Primarul C-tin Toma e de partea nemulţumiţilor cu centrală: „Nu mi se pare corect, ca aceşti oameni să plătească astfel de sume. Nedrept mi se pare şi faptul că buzoienii cu centrale plătesc taxe şi impozite, dar doar cei branşaţi la RAM primesc subvenţie”. Probabil în glumă, Toma a spus la un moment dat că buzoienii nemulţumiţi pot proceda la tăierea ţevilor. „Am auzit şi eu declaraţia domnului primar la un post tv, n-o iau în considerare, a fost o glumă” a replicat Tacea.

 Auraş Tereacă

loading...

Un comentariu la „PROBLEMA ŢEVILOR DE CĂLDURĂ DIN APARTAMENTE. NEMULŢUMIRI ALE CELOR CU CENTRALĂ. IATĂ DOUĂ SESIZĂRI CARE NASC DISCUŢII

 • Stimati cetateni ai Buzaului !
  Situatia acestor tevi ( coloane de distributie a agentului termic) trebuie lamurita o data pentru totdeauna !
  Nu este vinovat RAM – ul si nici primaria de faptul ca se platesc aceste tevi.
  Calculul pentru energia termica pentru incalzire se efectueaza pe baza unor LEGI , emise de Guvern ! Cei care realizeaza aceste calcule o fac in baza acestor LEGI care ca orice lege , trebuiesc respectate fie ca ne convine , fie ca nu !
  Asadar, nu mai cautati vinovatii ! Vinovata este LEGEA ! Aceasta trebuie contestata!
  Iar d-l primar ar trebuie sa se informeze inainte de a arunca cu noroi si de a face afirmatii false !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.