Probleme făcute de măști la Buzău

Benefică pentru limitarea infectărilor cu noul virus, masca de protecție le dă bătăi de cap lucrătorilor serviciului de canalizare de la Buzău.

Asta din pricina cetățenilor care aruncă măștile în vasul de toaletă (!) și nu la coș.

Compania de Apă Buzău: „Atragem atenția tuturor locuitorilor să arunce măștile și mănușile folosite doar la tomberon, deoarece acestea nu sunt biodegradabile și creează blocaje ale rețelei de canalizare”.

Probleme fac și măștile aruncate pe stradă. Când plouă torențial, măștile sunt luate de apă și ajung tot în țevile sistemul de canalizare pe care le pot înfunda.

Reguli de respectat:

NU aruncăm în vasul wc produse de igienă personală: șervețele umede sau dezinfectante, absorbante de igienă intimă, bețișoare de urechi, vată, tifon, măști de protecție, mănuși chirurgicale etc.;

NU aruncăm în vasul wc substanţe şi obiecte periculoase pentru mediu: obiecte solide sau tăioase, materiale textile, resturi vegetale, medicamente;

NU aruncăm în vasul wc sau chiuvete resturi menajere: gunoi, grăsimi arse folosite în bucătărie, recipienti;

NU aruncăm în vasul wc sau chiuvete produse chimice şi toxice: vopsea, ulei, cerneală, diluanţi, substanţe de laborator, pesticide, insecticide, otrăvuri contra rozătoarelor, produse petroliere etc.;

NU blocăm accesul la gurile de scurgere şi căminele de vizitare;

NU aruncăm gunoaie sau substanțe toxice pe stradă. Posibilitatea ca acestea să ajungă în dreptul gurilor de scurgere și să le blocheze este extrem de mare.

RECICLAȚI! sticlă, materialele plastice, baterii –  colectați-le separat;

COMPOSTAȚI! cojile de ou, zațul de cafea, legumele, fructele pot fi transformate în îngrășământ;

REUTILIZAȚI! hârtia;

DONAȚI! haine, articole de uz casnic;

ARUNCAȚI RESPONSABIL! doar în locurile special amenajate: pubele, coșuri de gunoi.

Ne dorim ca fiecare dintre noi să respecte aceste reguli pentru ca astfel să dăm dovadă de responsabilitate fața de mediul înconjurator și implicit față de comunitatea în care trăim. Împreună vom reuși să facem din orașul Buzău un oraș mai curat!

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.