Probleme în Buzău după lăsarea întunericului. Străzi şi alei, inclusiv din parcuri, în beznă. Iată cum s-a ajuns în această situaţie

Problema a fost prezentată pentru prima dată zilele trecute în şedinţa Consiliului Local Municipal de consilierul Alexandru Dunel, cel care este şi şeful parcurilor din Buzău:

„Vreau să atrag atenţia asupra unui aspect destul de deranjant. Lipsa luminii de pe anumite străzi şi alei din municipiu. Eu am sesizat acest lucru în parcuri, pentru că ocup direct de ele. Apoi am aflat că problema e în întreg municipiul, prin Dorobanţi, Mihai Viteazul şi altele. În unele locuri s-au ars cablurile şi e mai greu de intervenit, în altele doar becurile. Ştiu că primăria a reziliat contractul cu firma care se ocupa de iluminatul stradal. Poate că a fost decizie puţin pripită”.

Viceprimarul Ionuţ Apostu a recunoscut această problemă:

„Da, aveţi dreptate. Există această problemă. Dar n-am reziliat noi contractul cu firma Flash Lighting. Doar că s-a încheiat. Iar cei responsabili de la această firmă n-au fost interesaţi de o prelungire. Găsiserăm şi varianta, chiar mai ieftină, de a înfiinţa în cadrul primăriei un serviciu care să se ocupe de gestionarea iluminatului public. Chiar dăduserăm comandă pentru achiziţionarea unui utilaj specific. Dar ne-am poticnit, unde credeţi, tot la faptul că avem organigrama blocată şi nu mai putem angaja personal. Nici pentru serviciul de iluminat. Căutăm soluţii, încercăm să găsim o firmă care să gestioneze sistemul, fie şi pe o perioadă limitată”.

 Auraş Tereacă

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.