Probleme la pasajul de pe Bd. Unirii

Ce vedeți dvs. în fotografia de mai sus sunt broboanele de apă apărute de câteva zile – în urma ultimelor ploi – pe tavanul pasajului de pe Bd. Unirii.

Apa de pe tavan s-a scurs pe jos, astfel că au apărut bălți și pe pardoseală
Într-un loc sunt mai multe, în altă parte doar câteva

Ionuț Apostu, viceprimar: „Lucrarea are garanție 5 ani, constructorul va trebui să repare. Din păcate, dacă la cele două capete ale tunelului s-a putut decoperta și realiza hidroizolația, aproape de mijlocul pasajului nu s-a putut pentru că ar fi trebuit întreruptă circulația. Probabil că lucrarea se va face ca la carte atunci când modernizarea Bd-ului Unirii va ajunge în dreptul pasajului”

Foto arhivă, 29 iunie 2020. În mijloc, încadrat de primar și viceprimar, e Victor Vasilescu – patronul firmei Integral – cea care a a redeschis pasajul de pe Bd. Unirii

Deși existau păreri că utilitatea pasajului converge către zero, acestea au fost contrazise de realitate. Trecerea subterană e folosită de buzoieni, astfel că presiunea pe care buzoienii au pus-o pe primar („redeschideți-l”) s-a dovedit întemeiată.

Citește și:

loading...

4 comentarii la „Probleme la pasajul de pe Bd. Unirii

  • Proaste soluții tehnice. Si acolo si la gara. Domnule Toma, sunteti inginer, soluția trebuie sa fie direcționarea apei care se infiltreaza, la gara trec trenuri, pe Unirii e trafic ca la balamuc, sunt trepidatii, fisuri si rezultă infiltrații orice ai face ca doar nu faci beton armat gros de trei metri. Așadar, trebuie lăsate special spatii prin care se colectează apa, apoi este evacuata cu pompe. Ce dracu inventati roata acum? Altii fac tuneluri intre insule…. Trece lumea la Gara prin jegul ala, chiar nu ii e rusine nimănui?

  • Sorry, picaturile de pe tavan sunt de condensare din umiditatea aflata in aer, deoarece tavanul este mai rece. Din cauza ploilor a fost exces de umiditate in aer. Nu sunt picaturi de infiltrare. La infiltrare apar zone umede clar delimitate pe tavan, in special pe margini.
    La fel se intampla si pe tavanul garajului meu metalic.

  • Ba e infiltratie, nu mai vorbi prostii.

  • Fratilor acel pasaj a fost construit prost din punct de vedere tehnic de la inceput, din anii 80. De aia a fost închis și de comunisti că ploua în el.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.