Probleme pentru familia Boșcodeală


Pe rolul Judecătoriei Buzău este deschis un proces civil de partajare a bunurilor comune ale lui Constantin și Felicia Boșcodeală, primul fiind primarul Buzăului 20 de ani (1996-2016).

Partajul judiciar a fost cerut de către fisc pentru a acoperi prejudiciul cauzat statului după sentința dată în Dosarul Gloria.

E vorba de o sumă de 8,2 miliarde de lei vechi – cât a stabilit judecătorul că a fost prejudiciat statul – din faptul că fostul primar i-a acordat gratuit firmei lui Dan Tulpan partea din peluza dinspre parc și terenul din față.

DNA a reclamat, iar judecătorii au fost de acord, că bunurile imobile respective trebuiau închiriate contracost și nu oferite gratuit.

Pentru recuperarea banilor, fiscul a vândut deja două terenuri de la Amaru (deținute de Boșcodeală) în valoare de 1.1 și 1,7 miliarde de lei vechi, plus un apartament de aproape 2 miliarde.

Întrucât, aceste proprietăți (deținute probabil de C-tin Boșcodeală dinaintea căsătoriei) n-au acoperit prejudiciul, fiscul a cerut partajul judiciar pentru a putea vinde măcar una din casele deținute de familie la Năvodari sau în cartierul Orizont.

Următorul termen din acest proces este pe 14 noiembrie, dar procedura partajului judiciar este considerată una destul de dificilă.

Necazurile juridicice și financiare ale familiei nu se opresc aici. În al doilea proces intentat de DNA („Dosarul Orizont”), în sentința pe fond dată de Tribunalul Dâmbovița, C-tin Boșcodeală alături de ceilalți doi inculpați ar trebui să acopere un prejudiciu mult mai mare – de aproximativ 60 de miliarde de lei vechi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Ce păcat, erau frumoase, de epocă”. Iată cine le-a cumpărat și de ce le dărâmă  CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Probleme pentru familia Boșcodeală

 • Morala:doar banul muncit are valoare!

  Răspunde
 • Cum ar fi făcut în mod corect atâtea miliarde de lei?

  Răspunde
 • Stati linistiti ca sunt inca peste 10 proprietati imobiliare mari pe numele altor persoane – fini, prieteni , veri etc

  Răspunde
 • Ma declar de-a dreptul coplesit !!!
  O stire atat de lunga scrisa de „reporter” fara, deja, obisnuitele greseli de exprimare….
  Bravo domnule !
  Deci se poate !
  :)))

  Răspunde
 • Culmea e ca noul primar imediat dupa ce a devenit primar a dat tot terenul ce ramasese nedat din jurul Gloria pe o suma ridicola, ceva de genul 1 leu pe metrul patrat, continuand astfel furtul lui Boscodeala. Adica practic au dat terenurile alea cadou.

  A dat niste mii de metri patrati catre firma Montecris SRL, dupa ce anterior primise cladirea de la Boscodeala, dar terenul nu a mai apucat ca a primit condamnarea, dar nu e problema, ca l-a ajutat noul primar sa aiba grija ca Montecris SRL sa primeasca pachetul complet cladire+teren.
  Deasemenea a dat si catre ATCOM care era in aceeasi situatia ca Montecris, primise de la Boscodeala cladirea dar nu si terenul.
  A dat si lui Pana Dan Gheorghe teren, ca Boscodeala nu apucase sa ii dea si terenul, ii daduse doar cladirea.

  Si uite asa ciclul furtului inceput de Boscodeala a fost incheiat de noul primar si aghiotantii lui numiti sefi in primarie, Eduard Pistol si Emilia Izabela Lungu.

  Răspunde
 • Noul primar a terminat de dat terenurile ramase nedate de Boscodeala in luna februarie a acestui an.

  Asteptam sa ajunga si DNA pe fir, ca parca nu e corect ca unul sa primeasca condamnare si celalalt nu, faptuind aceeasi fapta, au daruit bunurile primariei unor baieti care sponsorizeaza partidul.

  Răspunde
 • Este incredibil cit se poate minți ! Am adus și voi aduce înapoi Buzăului toate proprietățile ajunse pe diferite cai la “prieteni” ! Hai Buzau , Buzau !

  Răspunde
 • In mandatul noului primar s-au instrainat proprietatile de pe Maresal Averescu de la Gloria, proprietati aflate pe Al Sporturilor (fosta Piata Brosteni), proprietati aflate pe str Marasti (fosta piata Marasti), proprietati aflate in cartier Orizont, si lista poate continua.
  Practic oricine era membru de partid si contribuia la partid a primit ce teren a vrut pe bani mai putini decat costa un covrig.

  Nu sunt minciuni, sunt date publice, noroc cu UE, ca daca nu erau clasificate ca secret de stat sa nu se vada furtul. Iar sumele deasemenea sunt date publice, sume ce pornesc de la 12 lei//mp/an.

  Răspunde
 • Offfff, ce repede apar slugile Dl Boscodeala , bine ca ei nu sunt ,, niste tampiti ,, precum restul buzienilor , conform Dl Boscodeala .

  Răspunde
 • Eu nu știu cum poate să mai scoată capul din casă ex.primarul Boșcodeală ,după toate matrapanziculele pe care le-a făcut ,atâția și atâția ani la conducerea județului .Cred că e un exemplu de felul în care îi privește opinia publică ,oripilată de mizeriile pe care le aude zi de zi pe toate canalele media .Întrebarea ar fi .Se vor opri vreodată ? Că așa ,se vede că nu au frică de nimic .

  Răspunde
 • Ce aveți cu d-nul reporter? Își face datoria,lasati-l să trăiască!Eu nu-l cunosc dar observ că are mulți dușmani!

  Răspunde
 • Boscodeala a fost cancerul acestui oras, in faza de metastaza !!!
  Varful nesimtirii este ca vrea sa candidedeze din nou !!! Culmea e ca toti asistatii sociali si toti cersetorii l-ar vota masiv din nou :))))

  Răspunde
 • 1. Perfect de acord cu Boșcodeală = cancerul acestui oraș;
  2. În ceea ce îl privește pe actualul primar, nu Pistol și Izabela Lungu sunt problema, ci militărașii de sertar cu care s-a înhăitat. Convinși că le știu pe toate, cei doi ”plimbă hârtii” cu pensii nesimțite de la Bobocu, au făcut prăpăd în acest oraș. Se vehiculează că patronii de maxi taxi au șanse să câștige procesul cu Primăria Buzău. Acest lucru = FALIMENTUL municipiului nostru la propriu (toată investiția SH de la Transbus nu o să mai fie rentabilă, iar gaura se va adânci îngrozitor); gigacaloria va fi tot subvenționată, indiferent de ce a vrut Toma. A bătut guristul de Ciolacu din picioare, să nu piardă psd-ul voturile fomiștilor și Toma nu a mai avut ce face; a se vedea implicația unora cu pălărie de pe la CJ în această chestiune. În plus, Toma nu prea mai are ce să îi facă lui Tescaru, dacă acesta scapă cu basma curată după scandalul Lipia. CONCLUZIA: Toma a început bine, cu intenții frumoase pentru Buzău…însă aviatorii de la Bobocu au acaparat și stricat TOTUL; mai mult, șopârlele de la CJ cu rude pe la diferite regii, instituții deconcentrate și companii de stat au pus umăr la umăr și au re-sudat legăturile. În rest…Hai Buzău, Buzău …. în pas de vals către faliment!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.