Probleme pentru vânzătorul de lapte de la semafor

Pe bătrânul de 88 de ani care vinde lapte în intersecția din Bariera Ploiești probabil că mulți dintre dvs. l-ați văzut în ultimele luni.



Buzoienii.ro a scris despre el (AICI) în luna martie.

Plângeri împotriva lui ?!

Astăzi, în timp ce trecea întâmplător prin zonă, reporterul buzoienii.ro a sesizat că bătrânelul fusese interceptat de un echipaj al Poliției Locale.


Reporterul, pentru că asta-i e meseria, a tras cu urechea:

Polițișt Local: „Ne pare rău, dar unii șoferi au formulat plângeri împotriva dvs. Chiar și astăzi la prânz a sunat cineva la noi. Că ați apărut brusc în fața mașinii și că era să dea peste dvs. Avem rugămintea la dvs. să nu mai pătrundeți pe carosabil. E periculos și pentru dvs., riscați oricând să fiți accidentat”

Bătrânelul le-a dat, fie și cu jumătate de gură, dreptate polițiștilor locali: „E cam periculos, dar ce să fac, muncesc și eu la vârsta mea ca să câștig un ban cinstit”.


După plecarea polițiștilor locali, bătrânelul s-a așezat pe una din băncile părculețului din vecinătatea intersecției.

Numai că aici, deși e în siguranță, e mai puțin vizibil:


Ca să-l ajute, cât de cât, reporterul a publicat materialul de față.

Deci, dacă nu e printre mașini, vânzătorul de lapte de 88 de ani din Costești e în apropiere, în părculeț.

O mică veste bună, chiar când reporterul pleca și aștepta la semafor, o tânără a coborât în grabă din mașină și i-a pus în palmă câteva bancnote. Fără să-i ia laptele. Mulți buzoieni îl admiră pentru că muncește la 88 de ani și își arată, cum pot, recunoștința.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „Probleme pentru vânzătorul de lapte de la semafor

  • Sigur ca omul e bătrân și are pensie mică! Dar asta nu înseamnă ca poți să vinzi lapte in mijlocul orașului ca “ ești bătrân și simpatic “! Regula e pentru toți! Lapte vândut fără control sanitar și la temperaturi de peste 4grade este neconform! Sigur ca în tari precum România și alte țări din lumea a patra pare ca e “cool” cum zic unii! Daca mergi prin jurul pieței sunt fel și fel de persoane care vând produse perisabile pe marginea trotuarului! Încă o dovadă ca nu ne putem adapta lumii din care vrem să facem parte!

    Răspunde
    • Tie ce iti dadea mama când erai mică, îți dădea clocitura și nu mai aveai nimic. Acum tu, deșteaptă, ai venit să lași un comentariu unui bătrânel. Wow, cât de implicată ești! De ce nu lupți pentru ei să nu mai aibă traiul ăsta? De ce stai în casă? De ce te-ai vaccinat? Pentru că-ți place să fii terorizată! Dar uite că lui nu-i place și se chinuiește pentru un trai mai bun. Dar uitându-mă la comentariul tău, îmi dau seama cât de proastă ești. Te-ai murdărit de engleză la gură, nici măcar nu știi să scrii o propoziție în limba ta maternă. Ești cu siguranță o expertă în toate. Hai să ai un drum bun și mergi la Vax. Cu siguranță o să-ți mai dai arfe!

      Răspunde
      • Doamna Raducanu,

        Cu tot respectul… sunt alte vremuri. In momentul de fata, risti enorm daca te increzi intr-un batranel. Acel lapte poate fi inofensiv, sau poate fi mortal. Ramane la latitudinea dumneavoastra daca va asumati sau nu riscul. Si familia mea cumpara lapte de la „producatori”, insa sunt persoane de la tara pe care le cunoastem (nu cu adevarat ati putea spune si ati avea dreptate), insa de la cineva din mijlocul intersectiei… cu o singura sticla…. la temperaturi total nepotrivite…. este cam mare riscul. Plus ca se poate duce in piata, unde sunt persoane care vor cumpara acel lapte, indiferent de riscuri. In mijlocul unei intersectii este periculos atat pentru el cat si pentru soferi. In ceea ce priveste cersatoria… ce pot spune… este extrem de greu sa te abtii sa nu-i dai cativa lei, insa nu stii daca acei bani se duc in buzunarul unui om cu adevarat amarat sau un sarlatan in varsta. Bunicul meu manca ceai cu paine, dar nu cerea nimanui nimic. Asta spune multe despre caracterul unui om care mimeaza vanzarea de produse ca sa poata cersi. Dumneavoastra, daca ati avea nevoie de bani, ati cersi?

        Răspunde
    • cine esti dumneata ca sa emitio tot felul de aberatii la adresa unui batran de 88 ani,nu o sa ajungi niciodata la varsta acestui om care a muncit toata viata lui pentru ca de alde voi nu aveti cultul muncii si nici respect fata de oamenii batrani.

      Răspunde
  • Vezi domnule reporter ca este adus dimineața de o femeie, probabil fiica sau nepoata cu un wolkswagen. Plus ca laptele e doar masca pt cerșetorie. E învățat sa primească bani. Nu e nici amarat, nici vreun sărac. Doar ii place banul. Mult mai mult decât ai crede.

    Răspunde
  • La aia de la Taverna cand intervin sa ne scape de masinile urcate complet pe trotuar si care lasa nici jumate de metru intre ele si boschetii celor de la restaurant? Pietonii nu pot merge acolo pe strada, ca trec masini continuu, eu unul sunt satul sa ma frec de portiere si de tufisurile alora

    Răspunde
  • Mereu are doar o sticla. Fie nu vinde nimic, fie vaca este pe undeva pe acolo si o mulge la nevoie, ca nu cred ca se duce la Costesti de fiecare data dupa ce cumpara cineva.

    Răspunde
  • Bangalezule(bangalezo), ți-ai găsit nașul(nașa). :)))))

    Răspunde
    • Am niște lapte pentru ea dar e scump! Și e foarte “ smântânos “

      Răspunde
  • E foare ciudată, cel puțin, abordarea dumitale „empatică”, dle Tereacă!
    Adică e ok să facă asta? Atunci toți bătrânii amărâți ar trebui să se prezinte în intersecții, care cu ce poate: 2 ouă, un pachet de unt, un borcan de magiun, etc.
    Plus că au dreptate antecomentatorii… Miroase a impostură, nu numai a lapte stricat: unde sunt restul sticlelor pt. vânzare?
    Dacă e cu nevoi speciale, există instituții ale statului care ar trebui să se ocupe, iar dacă nu, și vrea să muncească neapărat, sunt moduri în care să o facă fără să încalce legi, să se pună în pericol și să creeze stres șoferilor, că dacă dai peste el îți faci de lucru…

    Răspunde
  • Ala nu vinde lapte, ci cerseste cu o sticla de lapte in mana.
    Ori el care tine o sticla de lapte in mana, ori colegii lui din intersectiile de pe Uniri care tin cate o reteta, un carton cu scris sau cate o carja… aceeasi cersetorie.
    Din nefericire politia nu isi face datoria si cersetorii astia se inmultesc din ce in ce mai mult pentru ca e mai profitabila cersetoria decat munca.

    Răspunde
  • Oricât de simpatic sau de amărât ar fi acest bătrânel, un astfel de comerț, făcut în astfel de condiții (umblatul cu sticla-n mână de colo colo, printre mașini, nimeni neștiind în ce condiții – sanitare sau nesanitare – pune laptele, de când e laptele, ce-a fost în sticla aia în care pune el laptele – poate că o fi fost bere, o fi fost suc băut recent, deci probabilitatea ca cineva să și-o mai fi pus buzele să bea cu acea sticlă, etc.) NU E NORMAL !!!
    Deci eu pentru nimic în lume nu aș cumpăra lapte de la o astfel de persoană (adică PERSOANĂ NEAUTORIZATĂ în termeni OPC) însă, cu toate astea, chiar dacă nu-i iau ,,marfa”, din tot sufletul i-aș da acestui bătrânel, dacă l-aș vedea, vreo 20 sau poate chiar 30 de lei… Ar fi o donație suficientă, cred eu…

    Răspunde
    • Domnule Dumitru, eu as vedea o alta solutie. Sa existe o institutie a statului roman, gen Directia de Asistenta Sociala, care sa accepte donatii pentru persoane nevoiase si sa organizeze periodic evenimente unde sa fie acordate mese calde pentru aceste persoane fara venit (dovedit dupa verificare – i se inmaneaza un card ceva, individualizat, sa nu se dea mai departe), eventual sa se stranga si produse si haine de la cei interesati sa ajute. De fapt, cred ca deja se ocupa cu asa ceva biserica Sf. Sava, insa nu stiu sigur. Domnul reporter este descurcaret si ne-ar putea pune la dispozitie cateva asociatii care chiar ajuta persoanele nevoiase, daca nu exista o institutie a statului cu aceste prerogative.
      Si atunci, cand il vezi la cersit, nu ii mai dai 20-30 de lei, ci il trimiti direct unde ai donat. Si asa cureti strazile, pentru ca vor vedea ca pierd timpul degeaba pe strazi. Cat timp lumea le da… vor continua. Si nu ma exclud din categoria fraierilor care cotizeaza din mila, chiar daca observ ca persoana respectiva nu pare chiar asa in mare nevoie.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.